U bent hier

Nieuws over online leren - oktober 2008

Wil je dit gesprek vlot kunnen verderzetten? Wil je het Engels ook vlotter kunnen schrijven, lezen, spreken en verstaan? Dan is de nieuwe webcursus ‘Algemene taalkennis Engels’ zeker iets voor jou!

De cursus bestaat uit maar liefst 480 lessen. Het unieke eraan is dat al die lessen op twee manieren gerangschikt zijn: per niveau en per thema. Jij kiest een niveau en doorloopt daarvan de lessen. Of je kiest een thema en doorloopt daarvan de gewenste niveaus. Communicatie, financiën, gezondheid, werk, wonen zijn alvast enkele thema’s.

Als uitgangspunt voor deze nieuwe webcursus gebruikte de VDAB cursusmateriaal van BIS (Begeleid Individueel Studeren), een garantie voor degelijkheid!

Schrijf je snel in!

Gepost op 29 oktober 2008
  • Spannend en erg leuk om te doen...
  • De tweede keer had ik al veel meer punten.
  • Je hoopt dat de zon nog eens opkomt.
  • Waarom hebben jullie geen tomatensaus genomen? Die botersaus had ik niet gezien!

Dat zijn de eerste reacties op onze allereerste 'edugame': 'Sleutelspel in de horeca'.

Over de inhoud vertellen we lekker niets! Speel en leer hoe het gesteld is met je eigen sleutelcompetenties en hoe je ze kan verbeteren. Succes!

Schrijf je snel in voor de webleercursus 'Sleutelspel in de horeca'.

Gepost op 21 oktober 2008

Captivate creëert demo's en simulaties van alles wat er op je pc-scherm gebeurt en is daarom een veelgebruikte software bij de aanmaak van webmodules. Meestal denk je dan aan softwarepakketten, maar met Captivate kan je net zo goed een demo maken over hoe met Google te werken, hoe een account aan te maken, hoe je inschrijven voor een cursus, enz.

Je hebt helemaal geen programmeerkennis nodig. Je doet gewoon zelf alle handelingen die in de demo of simulatie moeten komen, en laat Captivate 'filmen'. Nadien kan je die 'film' editeren met bijvoorbeeld tekstballonnen, roll-overs, aanklikbare velden, geluidseffecten of in te vullen tekstvelden. Het eindresultaat is onder meer een sterk gecomprimeerde en universeel bruikbare SWF-file.

Een must voor iedereen die demo's of webcursussen aanmaakt!

Schrijf je hier in!

Gepost op 9 oktober 2008

Dacht je dat we de blog vergeten waren? Niets is minder waar!

Half september hebben we met een elektronische mailing meer dan 65.000 klanten laten kennismaken met webleren. Velen van jullie zullen zich dat zeker herinneren. Jullie hebben massaal gereageerd met vragen en met inschrijvingen. Echt fijn! Veel minder fijn was het om alleen maar te kunnen toekijken toen 'de wet van Murphy' uitgerekend dàt weekend onze website platlegde. Heb je de mailing niet ontvangen of was onze website voor jou onbereikbaar? Bekijk dan hier nog even ons huidige aanbod.

Momenteel leggen we ook de laatste hand aan een paar nieuwe webcursussen. Heel binnenkort mag je van ons verwachten:

  • Captivate 3
  • Illustrator CS3
  • én... de eerste edugame: sleutelspel voor de horeca

Hou in oktober de blog maar goed in de gaten!

Gepost op 3 oktober 2008