U bent hier

Nieuws over online leren - maart 2009

Van zaterdag 28 maart tot vrijdag 3 april kan je zowat overal in het land deelnemen aan de meest uiteenlopende activiteiten in het kader van de digitale week.

Begin je helemaal vanaf nul? Prima! Je kan kennismaken met de computer, uitleg krijgen over je gsm en je elektronische identiteitskaart of je eerste stapjes zetten in pc-banking.

Heb je al ervaring en wil je je kennis bijschaven? Ook goed! Je kan heel wat opsteken over digitale fotografie, online back-ups, open source en web 2.0.

Maar er is meer! De digitale week is ook dé gelegenheid om te ontdekken wat de computer voor je kan doen als je van thuis uit cursussen wil volgen. VDAB-Webleren trakteert je op een gratis webcursus! Maak je keuze uit onze catalogus en schrijf je in!

Meer weten? Kijk ook even in de agenda.

Gepost op 27 maart 2009

Solliciteer je naar een job in de automechanica? Onze nieuwe webcursus 'Solliciteren in de automechanica: het cv' helpt je om een overtuigend curriculum vitae op te stellen.

Eerst kom je te weten wat competenties zijn. Dan leer je je vaardigheden en je kennis onder woorden brengen en je cv opstellen. Het is een heel praktische cursus met videofragmenten, animaties en oefeningen. Je hoeft geen pagina's theorie te doorworstelen om tot het gewenste resultaat te komen: je eigen cv.

En er is nog meer goed nieuws! 'Solliciteren in de confectie: het cv' is er nu ook. We werken bovendien ook voor andere sectoren aan webcursussen over het cv, telkens met voorbeelden en tips die eigen zijn aan die sector. Hou de blog maar in de gaten...

Schrijf je in!

Gepost op 25 maart 2009

de rode draadKalanderen... tuften... warpen... Zeggen deze woorden je iets? Dan ben je vast en zeker al thuis in de textielsector. Maar heb je de wereld van textiel al eens bekeken vanuit een waaier van producten? Hier is je unieke kans!

In de nieuwe webcursus neemt mascotte 'De Rode Draad' je mee van product naar product. Hij legt je -van naaldje tot draadje- uit hoe deze materialen gemaakt worden. Daarbij gebruikt hij al wat hij in huis heeft: geschreven en gesproken tekst, tekeningen, foto's, animaties en filmpjes. De inhoudelijke expertise komt van Cobot, het sectoraal vormingscentrum dat al 25 jaar actief is in opleiding voor en toeleiding naar de textielsector.

Ben je werkzoekend en wil je tot in de puntjes leren wat er allemaal komt kijken bij de productie van textiel? Schrijf je dan nu in voor 'Textiel bekeken vanuit een waaier van producten'!

Gepost op 11 maart 2009

screenshot powerpointJullie vroegen massaal naar PowerPoint 2007.
Niet te verwonderen, natuurlijk! PowerPoint is een zeer veelzijdig en gebruiksvriendelijk presentatie-programma om lessen, voordrachten of bedrijfspresentaties visueel te ondersteunen.

Met PowerPoint kan je presentaties maken die automatisch afspelen zoals je soms op opendeurdagen ziet. Zelfs educatieve animaties, waarbij de gebruiker op bepaalde knoppen moet klikken om de gewenste leeractie uit te voeren, kunnen gemaakt zijn met PowerPoint. Heel wat mogelijkheden dus, en dat vroeg om een uitgebreide cursus. Twee delen zijn het geworden.

In deel 1 leer je:

 • het programma PowerPoint starten en stoppen;
 • wat de mogelijkheden van het programma zijn;
 • hoe het beginscherm eruit ziet;
 • wat een presentatie is;
 • welke inhouden er mogelijk zijn;
 • wat een dia is;
 • hoe je dia's kunt manipuleren.

In deel 2 leer je:

 • een presentatie aantrekkelijker en levendiger maken door diaovergangseffecten en animatie-effecten toe te voegen;
 • actie-instellingen zoals hyperlinks en actieknoppen te gebruiken tijdens het presenteren;
 • doeltreffend te navigeren tijdens het presenteren;
 • deelpresentaties aan te maken binnen een presentatie;
 • een diamodel aanmaken met nieuwe dia-indelingen en met zelfgemaakte tijdelijke aanduidingen;
 • een ontwerpsjabloon aanmaken of downloaden;
 • werken met thema's om de opmaak consistent te houden over de Office-programma's heen.

We raden je aan om niet meteen met deel 2 te beginnen, maar zeker ook deel 1 door te nemen. Je kan nu inschrijven!

Gepost op 3 maart 2009