U bent hier

Nieuws over online leren - april 2009

Letterlijk met die woorden kan je het natuurlijk niet zeggen. Maar het is wél de boodschap die je wil overbrengen naar de werkgever bij een sollicitatie. Je kan dus maar beter flink voorbereid in de startblokken staan. Onze webcursussen kunnen je daar zeker bij helpen. Drie grote aandachtspunten in de sollicitatieprocedure zijn het telefoongesprek, het curriculum vitae en het sollicitatiegesprek. Daar hebben we aparte cursussen van gemaakt. En omdat een witte raaf in de bouw er net iets anders uitziet dan een witte raaf in de confectie, hebben we enkele sectoren speciaal belicht.

Wil je je bijzonder goed voorbereiden op je komende sollicitaties, dan vind je in het webleeraanbod:

 • Solliciteren in de confectie: telefoneren
 • Solliciteren in de confectie: het cv
 • Solliciteren in de automechanica: telefoneren
 • Solliciteren in de automechanica: het cv
 • Solliciteren in de elektromechanica: telefoneren
 • Solliciteren in de elektromechanica: het cv
 • Solliciteren in de elektromechanica: het gesprek
 • Solliciteren in de bouw: telefoneren
 • Solliciteren in de bouw: het gesprek
 • Online sollicitatietraining
 • Solliciteren in het Frans voor bedienden
 • Sociale wetgeving voor de sollicitant

Veel succes!

Gepost op 30 april 2009

schoonmakenHeb je zin om op een speelse manier te leren wat sleutelcompetenties zijn? En welke in de professionele schoonmaak belangrijk zijn? Speel dan onze nieuwe edugame 'Sleutelspel in de professionele schoonmaak'. In drie spelrondes van telkens drie opdrachten kom je bijvoorbeeld te weten hoe zorgvuldig, nauwkeurig en efficiënt je werkt of hoe goed je met stress omgaat.

De VDAB-competentiecentra gebruiken deze edugame tijdens de opleiding, maar je kan hem ook vrij doornemen via het internet als smaakmaker. Het enige wat je nog moet doen is je inschrijven.

Gepost op 23 april 2009

In een nieuw zelfstudiepakket van vijf webcursussen leer je alles over textieltechnologie. Je werpt een diepgaande blik op alle technieken en methoden die gebruikt worden in de textielsector. Elke cursus belicht grondig een bepaalde fase in de productie van textiel:

 • grondstoffen voor de textiel
 • van vezel tot garen
 • van garen tot doek
 • van vezel tot doek
 • van doek tot afgewerkt product

Je kan ze doornemen in de volgorde die je zelf verkiest. De inhoudelijke expertise komt van Cobot, het sectoraal vormingscentrum dat al 25 jaar actief is in opleiding voor en toeleiding naar de textielsector.

Ben je werkzoekend en wil je tot in de puntjes weten wat er allemaal komt kijken bij de productie van textiel? Schrijf je dan nu in!

Gepost op 17 april 2009

Spaans is een wereldtaal, door meer dan 400 miljoen mensen gesproken. Niet verwonderlijk dus dat kennis van Spaans geregeld gevraagd wordt in vacatures in de commerciële, toeristische en culturele sector. Maar wist je dat er momenteel ook een tandartsassistent, een helpdeskmedewerker, een hulpboekhouder, een dienstbode en een poetsvrouw gezocht worden bij wie kennis van het Spaans een voorwaarde of een pluspunt is?

Voor ons was dat voldoende reden om een webcursus 'Algemene taalkennis Spaans voor beginners' te lanceren. Allerlei onderwerpen uit het dagelijkse en het professionele leven komen aan bod. De cursus heeft een systematische opbouw in vier niveaus, beginnend van nul. Je doorloopt de cursus in je eigen tempo en in de aangegeven volgorde. En voor een antwoord op je vragen of voor feedback kan je bij je webcoach terecht.

Wil je ook dat stapje voor zijn? Schrijf je dan nu in!

Gepost op 9 april 2009

Ben je, net als vele duizenden mensen, tijdelijk werkloos door de economische crisis? Het is echt geen pretje. Minder inkomen, meer kopzorgen... Toch zit er ook een positief kantje aan. Noodgedwongen heb je nu wat meer vrije tijd. Heb je al overwogen om die tijd te gebruiken om beter uit de crisis te komen? Je kan je vakkennis bijspijkeren, bijbenen met de nieuwste ontwikkelingen, iets totaal anders gaan leren of eindelijk eens die opleiding volgen die je altijd al wilde. Als je dat bovendien van thuis uit wil doen, dan is webleren voor jou de ideale oplossing.

VDAB reikt je een helpende hand: je kan gratis webleren van 1 april 2009 tot 31 maart 2010. Er komt helemaal geen administratieve rompslomp bij kijken. Je schrijft gewoon in en je kan onmiddellijk starten. Blader eerst eens door ons aanbod en ontdek waar jij beter van wordt!

Gepost op 1 april 2009