U bent hier

Nieuws over online leren - mei 2009

Lasmasker3 Wacht even voor je dat lasmasker opzet... Wist je dat een grondige voorkennis van materialen en gereedschappen en van de techniek van het lassen noodzakelijk is voor je aan de praktijk kan beginnen? Maar misschien schrikt een theoretisch cursusboek je af...

Wat dacht je dan van een reeks webcursussen vol videofragmenten en animaties en bovendien volledig audio-ondersteund? Een niet te versmaden alternatief voor wie niet graag leest en toch van lassen zijn vak wil maken. Of haar vak...

De reeks Welding@ is nu aangevuld met vier nieuwe modules over TIG-lassen. Daarin leer je alles over de materialen en gereedschappen, de voorbereidingen en de lasopdrachten snoeren en buiten- en binnenhoeknaden. Klimmend, onder de hand, uit de zij... alles komt aan bod.

Wil je vonken zien? Schrijf je dan in voor Welding@!

Gepost op 22 mei 2009

Ik werk als ergotherapeut in een centrum voor psychische revalidatie. Hier komen mensen op revalidatie, maar hun statuut is verschillend. Sommigen staan nog onder contract, sommigen zijn werkzoekend, anderen staan dan weer op ziekenkas. De mensen komen tijdelijk naar hier, voor ambulante hulpverlening overdag. Het aanbod dat julie aanbieden is voor bepaalde van hen een heel mooie kans, zeker nu ze ook gratis zijn voor mensen die werk hebben.

Heel erg bedankt voor de actie die jullie nu doen, zo krijgen ook mensen die anders uit de boot vallen, toch de kans zich op die manier bij te scholen!

Vriendelijke groet
Bieke Inghelbrecht

Gepost op 14 mei 2009

Frans of Nederlands leren? Dat kan met het webprogramma FRANEL!
FRA staat voor Frans en NEL staat voor Nederlands.
 
Franel
Franel bestond al uit maar liefst 16 webcursussen en daar zijn er nu nog 5 bijgekomen over kopen en verkopen:

  • Franel 17: Achat et vente: secteur floral
  • Franel 18: Achat et vente: décoration intérieure
  • Franel 19: Achat et vente: secteur automobile
  • Franel 20: Achat et vente: alimentation
  • Franel 21: Achat et vente: habillement

Alle 21 FRANEL-webcursussen beginnen met een filmpje. De onderwerpen variëren sterk, maar het gaat steeds over het leven van elke dag: kopen en verkopen, vrije tijd, natuur en milieu, school en onderwijs, bedrijfsleven, lifestyle, werk en algemene economie. Rond dit thema krijg je dan oefeningen waardoor je op een luchtige manier taal opfrist en bijleert. Meteen krijg je ook culturele informatie over een streek, over gewoonten of over andere onderwerpen. Elk filmpje vormt een eenheid op zich. Je kan het zelfstandig doornemen. Ideaal dus voor webleren.

FRANEL is een samenwerking tussen de VDAB en de KULAK (Katholieke Universiteit Leuven Campus Kortrijk). Wil je meer weten over het project en de partners, ga dan naar www.franel.eu.

Gepost op 8 mei 2009