U bent hier

Nieuws over online leren - oktober 2009

InDesignMoet je wel eens een folder of een uitnodiging maken? Ben je soms niet helemaal gelukkig met het resultaat? Dan heb je misschien nood aan een opmaakprogramma om de puntjes op de i te kunnen zetten.

De grafische sector maakt voor bijna alle drukwerk gebruik van een grafisch programma. Eén van de meest gebruikte opmaakprogramma’s is Adobe InDesign. InDesign biedt je een eenvoudige manier van werken en laat alle ruimte voor creativiteit.

In de nieuwe webcursus ‘InDesign’ leer je teksten, foto’s en illustraties samenvoegen, drukwerk opmaken en het omzetten naar PDF, zodat je het gemakkelijk kan mailen en afdrukken. Zorg vooraf voor de installatie van Adobe InDesign op je computer schrijf je in voor de webcursus. Je leert het programma tot in de puntjes kennen.

Een must… als je ambitie in de grafische sector ligt.

Een aanrader… als je je prijslijst, catalogus en andere publicaties net íets beter wil maken dan wat je tekstverwerker aankan.

Ook warm aanbevolen… als je de affiches, brochures en uitnodigingen van je vereniging een professioneel uitzicht wil geven!

TIP: er is nu ook een webcursus ‘Typografie en lay-out’.

Gepost op 29 oktober 2009

RSSVolg jij ook allerlei websites van dichtbij? Nieuwsberichten, blogs, fora, veilingsites, vacaturesites, … Dan heb je zeker al eens zitten sakkeren. De ene keer verspil je tijd door al je favoriete websites af te schuimen op zoek naar nieuws… dat er niet is. De andere keer kom je pas na enkele dagen op een update uit die voor jou wel belangrijk was.

 RSS kan je leven op het web drastisch verbeteren! RSS brengt het nieuws naar jou toe! Je kan je wel voorstellen welke enorme tijdbesparing dat oplevert.

In de nieuwe webcursus ‘RSS: internet zonder tijdverlies!’ leer je wat RSS precies is, welke voordelen het met zich meebrengt, hoe je het kan gebruiken en welke software er – meestal gratis – beschikbaar is. De praktijkvoorbeelden tonen je heel duidelijk de weg.

Schrijf je nu alvast in en… voeg deze webleerblog zeker toe aan je RSS-lezer!

Gepost op 21 oktober 2009