U bent hier

Nieuws over online leren - november 2009

Een basiskennis voertuigtechniek is een absolute must voor elke vrachtwagenbestuurder. Heb je die kennis niet, of is ze al enkele jaren oud en dringend aan wat opfrissing toe? De webcursus ‘Basistechnieken vrachtwagens’ maakt je op een eenvoudige en heldere manier wegwijs in de hedendaagse techniek van een bedrijfsvoertuig. Cabine, motor, aandrijflijn, chassis, elektrische installatie en wetgeving komen eerst aan bod. Als toemaatje krijg je ook nog een hoofdstukje over economisch en milieubewust rijden. Als je de training doorgenomen hebt, ben je weer helemaal mee met de nieuwste ontwikkelingen van bedrijfswagens en met het vakjargon.

Deze cursus werd gemaakt door Daf Trucks nv en geschonken aan VDAB in het kader van onze samenwerking. Deskundigheid gegarandeerd!

 

Zo af en toe vinden we in de mailbox of in de coacharea een berichtje waarvan we zitten te glunderen: iemand die ons laat weten wat een webcursus voor hem betekend heeft. We laten je even meelezen en niet alleen om onszelf op de borst te slaan. Vooral om je te inspireren!

Beste coach
Drie maanden geleden kreeg ik een contract voor individuele beroepsopleiding in een onderneming (IBO) aangeboden als field engineer. Het examen bevatte, zonder dat ik hiervan vooraf op de hoogte was, nogal wat vragen over basis elektriciteit. Ik was dan ook niet geslaagd voor dit gedeelte en zag bijna mijn IBO-contract in de afgrond belanden. Ik kreeg echter een tweede kans aangeboden en die heb ik met beide handen gegrepen. Dankzij de webcursus 'Elektriciteit: basisbegrippen' haalde ik een score van 26/30 op de nieuwe test. Volgende week mag ik beginnen. Dus wil ik jou en het team van Webleren hartelijk bedanken. Zonder Webleren zou ik nooit geslaagd zijn!

Gepost op 6 november 2009