U bent hier

Nieuws over online leren - januari 2010

Heb je de basiscursussen MS Vista en Office 2007 al doorgenomen? Of heb je door ervaring een grondige basiskennis opgedaan? Wil je nu dieper ingaan op bepaalde aspecten? We bieden je drie vervolmakingscursussen aan:

  • MS Windows Vista - Beveiliging
  • MS Word 2007 - Samenvoegen
  • MS Excel 2007 - Meer over functies en opmaak

De komst van Windows Vista baart jou misschien ook kopzorgen. Je moet wachtwoorden ingeven om programma's te kunnen openen, veiligheidswaarschuwingen verschijnen te pas en te onpas en foutieve beveiligingsinstellingen kunnen de correcte werking van programma's verstoren. Of heb je al eens een pc-crash meegemaakt? Niet je prettigste dag als je al je documenten, foto's en e-mails verliest. De webcursus 'MS Windows Vista - Beveiliging' leert je waarom je je computer moet beveiligen en hoe je dit het beste doet. Zoek je een meer algemeen overzicht van computerbeveiling, dan is de webcursus 'Computerbeveiliging' een aanrader! 

Eenzelfde brief naar een paar honderd (of nog veel meer!) mensen sturen - vaak is het een hele klus. Je moet je modelbrief en je gegevensbestand opstellen. Tot daar lukt het nog vrij aardig, maar hoe voeg je die twee samen? Hoe filter en sorteer je de gegevens die je nodig hebt? Hoe maak je etiketten, enveloppen en adressenlijsten? Hoe vermijd je dat je papier verspilt met verkeerde afdrukken? Het antwoord op al deze vragen vind je in de webcursus 'MS Word 2007 - Samenvoegen'. 

Met je basiskennis van Excel kom je al een heel eind. Maar kan je ook uit de voeten met complexe functies, uitgebreid nesten, matrixformules, gegevensvalidatie of voorwaardelijke opmaak? De webcursus 'MS Excel 2007 - Meer over functies en opmaak' gaat dieper in op functies en behandelt uitvoerig een aantal nuttige onderwerpen die met functies te maken hebben.

Deze drie nieuwe webcursussen zijn echt wel voor gevorderden bedoeld. Als je nog geen grondige basiskennis hebt, is het aangewezen om eerst de basiscursussen MS Vista, Word 2007 of Excel 2007 door te nemen.

Gepost op 28 januari 2010

Communicatie via e-mail gaat snel en gemakkelijk. Je boodschap blijft bewaard en je kan ze vrij vlug terugvinden. De voordelen van e-mail zijn zo groot dat we met zijn allen de papieren correspondentie bijna volledig overboord gegooid hebben. Iedereen mailt... Iedereen mailt op zijn manier... niet altijd de meest efficiënte manier.

Je kent waarschijnlijk ook het fenomeen van de overvolle mailbox, met nietszeggende titels, ongestructureerde teksten die bol staan van de typefouten, sms-taal, 'vervolgverhalen' die ontelbare keren over en weer gestuurd worden.

Het kan natuurlijk ook anders. Je kan je eigen e-mailleven en dat van de ontvangers van je berichten heel wat aangenamer maken. In de nieuwe webcursussen 'Nederlands - Communiceren via e-mail' en 'Frans - Communiceren via e-mail' leer je om - in het Nederlands en in het Frans - vlotter, duidelijker en efficiënter te communiceren via e-mail. Raadgevingen en tips rond 'nettiquette' maken de cursussen àf.

Warm aanbevolen !!!
Je kan je hier inschrijven.

Gepost op 20 januari 2010

Soms heb je niets aan geschreven tekst. Soms wil je het gewoon eens met je eigen ogen zién. Wat kan je precies van een webcursus verwachten?

Alvast van 2 cursussen krijg je hier een voorsmaakje in de vorm van een demo. Zet wel even het geluid aan!

Elektriciteit: basisbegrippen

Websites ontwerpen met HTML

Wil je meer? Dan kan je je hier inschrijven. Succes!

 

 

Gepost op 14 januari 2010