U bent hier

Nieuws over online leren - maart 2010

Als je met verzendnota's of facturen in de internationale handel te maken hebt, dan weet je het wel: dit zijn Incoterms. Incoterms (of voluit International Commercial Terms) zijn internationale leveringsvoorwaarden die de kosten, de risico's en de taken van het transport regelen tussen verkoper en koper. Elke medewerker die betrokken is bij internationale handel en transport, van verkoopafdeling tot logistiek en financiële afdeling, moet goed op de hoogte zijn van deze Incoterms.

De nieuwe webcursus 'Logistiek – Incoterms' zet de 13 Incoterms heel overzichtelijk op een rij. Elke Incoterm wordt verduidelijkt met een schema en een woordje uitleg. Het is een korte, bondige cursus: een ideaal naslagwerk. Voor wie het nog niet helemaal onder de knie heeft, of zijn kennis wil testen, zijn er ook oefeningen opgenomen. En je kan natuurlijk altijd terecht bij je coach voor bijkomende toelichting of feedback.

Je inschrijven, dat kan hier!

Gepost op 30 maart 2010

Je spreekt en schrijft een aardig woordje Engels, vooral dan over dagdagelijkse onderwerpen. Maar als je Engels gebruikt in een professionele context, moet je wel eens wat langer zoeken naar de juiste formulering.

Herken je jezelf hierin? Dan is de nieuwe webcursus 'Engels - Professional email' wellicht iets voor jou. Je leert vlotter te communiceren in het Engels via e-mail in een heldere, duidelijke taal. En je komt alles te weten over de specifieke stijl en 'nettiquette' van deze vorm van communicatie.

De cursus vormt bovendien een perfecte aanvulling op 'Engels - klantgericht telefoneren' en 'Business English'. Deze cursussen zijn in het Engels opgesteld, dus is een goede basiskennis van Engels wel nodig.

Iets voor jou? Schrijf je snel in!

Gepost op 19 maart 2010

Wil je snel aan de slag als vrachtwagenchauffeur? Of misschien als autobus- of autocarbestuurder? Je zit alvast goed als je de arbeidsmarkt bekijkt. Momenteel zijn er meer dan 1800 vacatures voor chauffeurs.

Je eerste rit voert je naar het sollicitatiegesprek. Een beetje nerveus? Dat is wel te begrijpen! Maar als je vooraf weet waar je moet op letten, kan je zelfverzekerd voor de dag komen. Neem daarom zeker eerst de webcursus 'Solliciteren - Transport - Het gesprek' goed door. Het is een bondige cursus met veel handige tips, oefeningen en videofragmenten. Je hoort rechtstreeks van werknemers en werkgevers uit de transportsector wat de mogelijkheden binnen de sector zijn, hoe de bedrijven rekruteren en hoe de ideale kandidaat eruitziet.

Als dat geen perfecte voorbereiding is! Schrijf je hier in!

Gepost op 11 maart 2010

VolgOnsOpTwitter Wil je op de voet volgen wat er bij webleren gebeurt? Maar liefst wel kort en bondig? Volg ons dan op twitter. Onze tweets vertellen je welke nieuwe cursussen er verschijnen, wanneer er onderhoudswerken zijn aan de website en andere belangrijke nieuwtjes.

De link naar twitter vind je ook in de rechternavigatiekolom.

Gepost op 5 maart 2010