U bent hier

Nieuws over online leren - april 2010

Een boek, een brochure of een folder wordt niet gedrukt op het uiteindelijke papierformaat. De drukker combineert verschillende pagina’s op één groot planovel, dat achteraf gevouwen en gesneden wordt. Deze combinatie van pagina’s, waarbij de drukker rekening houdt met de afwerking van de publicatie en met de correcte volgorde van de pagina’s, noem je impositie. De drukker maakt daarbij gebruik van impositiesoftware.

De nieuwe webcursus ‘Grafische – impositie en vouwschema's’ is bedoeld als voorbereiding voor wie met impositiesoftware wil beginnen of een opleiding ‘Drukvoorbereider’ of ‘Print Designer’ wil volgen. Je leert de vakterminologie kennen, de verschillende vouwschema’s en de hulp- en controletekens.

Wil je nog meer webcursussen volgen in de grafische sector, dan vind je in onze catalogus ook ‘Typografie en lay-out’ én een basiscursus Illustrator en InDesign.

Veel succes!

Gepost op 27 april 2010

Hoe weet je of de inhoud van een webcursus aan jouw verwachtingen zal beantwoorden? Of er een bepaald instapniveau vereist is?  Of je beter eerst een andere cursus doorneemt?

Als je in de catalogus klikt op de naam van een cursus, kan je de korte omschrijving van de inhoud lezen. Dat is zeker de eerste stap. Weet je daarmee niet genoeg? Surf dan eens naar de speciaal voor jou opgezette website eduportal. Op eduportal vind je downloads met een uitgebreide beschrijving van de inhoud van elke webcursus. Zo kan je veel beter je keuze maken.

En Eduportal biedt je uiteraard nog veel meer! Eduportal informeert je en assisteert je tijdens je online leerervaring. Je vindt er nieuws, demo’s, veelgestelde vragen, errata, aankondigingen van nieuwe webcursussen, extra downloads en nog veel meer. Je leert ook het webleerteam wat beter kennen én … je kan contact houden met je medecursisten via het discussieforum.

Redenen genoeg dus om snel een kijkje te gaan nemen op www.eduportal.be!

Eduportal

 

Gepost op 6 april 2010