U bent hier

Nieuws over online leren - februari 2011

Logistiek Zonder logistiek zijn alle T-shirts identiek. Zonder logistiek is ‘t paniek. Met deze slogans willen Vlaanderen In Actie en Transport en Logistiek Vlaanderen de aandacht trekken. Logistiek is veel meer dan vrachtwagens en magazijnen. Het is een heel veelzijdige en boeiende sector, met totaal uiteenlopende jobs en spannende uitdagingen. Wie er werkt – zowat 200.000 Vlamingen! - heeft veel contact met mensen, is creatief en blinkt uit in organisatietalent.

Werk je in de logistieke sector? Of heb je ambitie om er te gaan werken? Dan vind je in ons aanbod drie gloednieuwe webcursussen die je zeker zullen interesseren.

‘English logistics vocabulary’ en ‘Vocabulaire logistique en français’ behandelen uitgebreid de specifieke terminologie van de hele logistieke keten. Geschreven teksten en videofragmenten maken je vertrouwd met schrijfwijze en uitspraak van de logistieke wereld. Tal van oefeningen maken de cursussen compleet. Een basiskennis van het Engels of het Frans is wel vereist.

‘Logistiek – het magazijn’ kwam tot stand na een intensieve samenwerking tussen VDAB en de firma Group Thermote & Vanhalst uit Waregem. TVH bood VDAB de unieke gelegenheid om van op de eerste rij de goederenstromen in het magazijn te observeren en samen met hen te verwerken in deze webcursus. De cursus gaat diep in op de werkzaamheden van de magazijnier en de magazijnmedewerkers enerzijds en van de goederen- en documentenstroom tussen de verschillende afdelingen van het magazijn anderzijds.

Drie kwaliteitsvolle nieuwe cursussen in onze 'boetiek'... mét logistiek! 'Schrijf je in!

Plan je een zomervakantie aan de Côte d’Azur? Is zoonlief dolverliefd geworden op een Waals meisje? Moet jij op het werk vanaf nu de bestellingen opvolgen bij een Luikse leverancier? Dan heb je alvast drie heel goede redenen om Frans te leren!

VDAB-Webleren heeft een breed en veelzijdig aanbod aan taalcursussen Frans:

 • Algemene taalkennis Frans: de meest uitgebreide en algemene cursus, ingedeeld in niveaus;
 • Franel-cursussen: compacte cursussen om je taalvaardigheid rond een bepaald thema aan te scherpen;
 • Solliciteren in het Frans voor bedienden: van sollicitatiebrief en curriculum vitae tot sollicitatiegesprek;
 • Frans communiceren via e-mail: praktijkgerichte cursus om je communicatie via mail vlotter te laten verlopen, in een duidelijke taal en rekening houdend met de specifieke stijl en "nettiquette" van deze vorm van communiceren;
 • La Correspondance Commerciale: specifieke woordenschat en stijl voor handelsbrieven en -documenten;
 • Vocabulaire informatique: woordenschat uit de wereld van de computer en IT technologie, ook heel nuttig als je gaat solliciteren;
 • En, spiksplinternieuw vanaf 9 februari! Vocabulaire logistique en français: specifieke woordenschat voor de logistieke sector, waaronder bevoorrading, opslag, verpakking, transport en distributie.

Hoe kies je de webcursus Frans die voor jou het best geschikt is? Doe even de online oriëntatietest Frans. Op basis van je score krijg je op het einde van de test een persoonlijk advies. C’est simple comme bonjour!

Bonne chance!

 

Gepost op 9 februari 2011

grafische illustratieAutofolders bij de vleet – januari heeft een traditie hoog te houden. Als je toevallig geen nieuwe auto nodig hebt, bekijk je ze amper. Tenzij… je interesse hebt in grafisch werk natuurlijk!

Hoe maak je een folder die positief opvalt? Die zich onderscheidt van ‘het papier’ in je brievenbus? Dat is de uitdaging die de graficus telkens opnieuw aangaat.

In het grafisch vakgebied hebben wij momenteel 5 webcursussen:

 • InDesign basis
 • CAD Styling: Illustrator in de mode
 • Illustrator CS3: Inleiding
 • Typografie & lay-out
 • Grafische - Impositie en vouwschema's

Het goede nieuws is dat deze grafische pakketten vanaf 1 februari aangeboden worden mét coaching. Als je vragen hebt of feedback wenst, kan je vanaf nu bij je webcoach te rade gaan. Doen, hoor!

 

Gepost op 1 februari 2011