U bent hier

Nieuws over online leren - maart 2011

Procent berekenen als je een bloesje koopt met korting; de regel van drie toepassen om een recept om te rekenen van 4 naar 7 personen… rekenen is voor velen een dagelijkse gewoonte. En soms mag je best een beetje schatten en afronden.

Een heel andere dimensie krijgt je berekening als het om medicijnen gaat. Hoeveel zuurstof neem je mee voor mijnheer X voor een rit van 1 uur in de ziekenwagen? Hoeveel insuline dien je mevrouw Y toe, die 60 kg weegt? Verplegend personeel in ziekenhuizen moet feilloos de juiste dosis kunnen berekenen. Het kleinste foutje kan ernstige gevolgen hebben voor de patiënt.

Daarom hebben wij op vraag van UZGent en in nauwe samenwerking met de ziekenhuisapotheek een webcursus ‘Medisch rekenen’ ontwikkeld. Werk je in een ziekenhuis, een rusthuis of kinderopvang? Moet je geregeld medicijnen toedienen? Neem dan zeker de cursus eens grondig door. Je krijgt er alle regels nog eens op een rijtje en héél veel oefengelegenheid. Het filmpje hieronder geeft je in het kort een overzicht van de cursusinhoud.

Neem het zekere voor het onzekere!
Ben je werkzoekende? Schrijf je dan hier gratis in.
Ben je werknemer? Schrijf je dan hier gratis in.

Gepost op 31 maart 2011

Je kent mijnheer De Beer alleen in pak en das, altijd vriendelijk en beleefd. Maar daarnet stond hij brullend aan je hotelbalie, alleen ‘gekleed’ in een badhanddoek. Shampoo in zijn haar en het schuim op zijn lippen, figuurlijk dan. Het had zelfs iets lachwekkends. Hoewel, hij liet wel luidkeels horen dat het jouw verantwoordelijkheid was dat de douche op zijn kamer niet naar behoren werkte.

Twee minuutjes later gaat hij bedaard op weg naar een andere douche, gehuld in de badjas die je hem snel aangereikt hebt.  Dàt is het resultaat van jouw professionele aanpak.

Klantgerichte communicatie is in elke branche belangrijk. Onze nieuwste webcursus behandelt heel specifiek het klantgericht communiceren in de toeristische sector. In de vele videofragmenten kan je observeren hoe het wel en niet hoort. En daarna pas je je kennis toe. De cursus kwam tot stand in nauwe samenwerking met Toerisme Vlaanderen.

Hoe ga je om met mijnheer De Beer en de andere gasten? Leer het of fris het op met de webcursus ‘Klantgericht communiceren in de toeristische sector’.
Schrijf je nu in!

 

Gepost op 25 maart 2011

Met een paar muisklikken…

  • een verjaardagstaart bestellen…
  • een reis naar Mexico boeken…
  • een digitaal fotoalbum van je kleinkind  met je vrienden delen…
  • je inschrijven voor een webcursus Powerpoint of Succesvol presenteren..

Zo eenvoudig gaat het langs de digitale snelweg: een account aanmaken, je inschrijven en starten maar!

Vind je dat nog te veel poespas? Wil je eerst een voorsmaakje voor je met ons in zee gaat? Een paar webcursussen zijn ook gewoon vrij toegankelijk:

Ook alle andere webcursussen zijn nog heel 2011 gratis voor alle individuele klanten!

Gepost op 8 maart 2011