U bent hier

Nieuws over online leren - april 2011

Dit mailtje vonden we maandagmorgen in onze mailbox:

"Ik wil jullie via deze weg melden dat ik blij word van deze zeer toffe, interessante, creatieve en vooral toepasbare cursus. Vooral het stuk van de Brainstormtechnieken begon al te werken als ik een voorbeeld in de cursus zelf uitwerkte. Het begon al onmiddellijk te kriebelen om problemen in je persoonlijk leven en in je beroepsleven op die manier aan te pakken. Zo blijf je niet gericht op het probleem, de stress en de negatieve kant van het verhaal. Nee, je leert zo om 'even afstand te nemen' en het probleem op een heel andere manier te benaderen. Een aanrader voor iedereen!"

Groetjes van een tevreden webcursist.

Ben je ook geïnteresseerd in de webleercursus 'Creativiteit'? Schrijf je snel in als werknemer of als werkzoekende.

Gepost op 28 april 2011

Wanneer moet je een CMR-vrachtbrief invullen en hoe doe je dat precies? Als je zelf vervoerdocumenten moet invullen in je organisatie, dan weet je dat dit prangende vragen zijn. De CMR-vrachtbrief is internationaal erkend en regelt de aansprakelijkheid tussen alle partijen die betrokken zijn bij het vervoer van goederen over de weg.

De nieuwste webcursus ‘Logistiek – wegtransport’ zet voor jou alle belangrijke informatie op een rij.  Eerst krijg je een overzicht van de belangrijkste vestigingsvoorwaarden, de vereisten voor chauffeurs en de soorten vrachtwagens en containers met de verschillende gewichtscategorieën. Daarna komen een aantal begrippen aan bod zoals zoals groupage, cabotage, Carnet TIR en ADR. Het allergrootste gedeelte van de cursus behandelt de vrachtbrief, en dan vooral de CMR-vrachtbrief.

Het is een heel overzichtelijke en volledige cursus die je perfect als naslagwerk kan gebruiken. En ze biedt je ook oefengelegenheid. Aan de hand van 6 fictieve situaties vul je de CMR-vrachtbrief in. Bij de minste twijfel kan je je coach contacteren.

Fris alles nog eens grondig op! Je weet zelf hoe belangrijk het is!
Klik door voor meer info als je werknemer of werkzoekende bent.

Gepost op 21 april 2011

Jullie hebben er ons vaak om gevraagd: een webcursus Duits zou meer dan welkom zijn. Zelf zagen we dat ook wel zitten, vooral omdat jullie de cursussen Algemene taalkennis Frans, Engels en Spaans zo waarderen.

De webcursus Duits is op dezelfde leest geschoeid en is ook afkomstig van het vroegere BIS (Begeleid Individueel Studeren). In een algemene context komen de vaardigheden schrijven, lezen, spreken en verstaan aan bod. In het totaal zijn er maar liefst 160 lessen: 80 in niveau 1 en 80 in niveau 2. De moeilijkheidsgraad situeert zich tussen ERK-niveau A2 en B1.

Coaches Emmy, Piet en Gert zitten klaar om al je vragen te beantwoorden. Wel eerst eventjes inschrijven…  Veel succes!

Ben je werkzoekend? Schrijf je hier in.
Ben je werknemer? Schrijf je hier in.

Gepost op 7 april 2011