U bent hier

Nieuws over online leren - oktober 2011

De eerste dagen na je ontslag word je heen en weer geslingerd tussen woede en verdriet, angst en opstandigheid. Je moet gedwongen afscheid nemen van een vertrouwde situatie. Je job gaf je een gevoel van zekerheid, een dagelijkse routine en een stukje identiteit. Dat ben je allemaal in één slag kwijt op het moment dat je je c4 overhandigd krijgt. Ontslag is altijd een zeer ingrijpende emotionele gebeurtenis.

Onmiddellijk ergens anders gaan solliciteren is vaak geen goed idee. De wonde is nog te vers en de kans is groot dat je te emotioneel reageert op vragen over je ontslag. Afwijzingen heb je nu echt niet nodig!

Gun jezelf de tijd om eerst je ontslag te verwerken. Zo kom je sterker terug op de arbeidsmarkt. De webcursus ‘Ontslagen, niet verslagen’ helpt je daarbij. Je krijgt inzicht in de verschillende fasen van het verwerkingsproces; je leert het verlies van je baan te accepteren en de deuk in je zelfbeeld te herstellen. Je coach geeft je feedback waar nodig.

Ben je ontslagen – recent of al wat langer geleden? Dan vind je zeker handvatten voor de toekomst in de webcursus ‘Ontslagen, niet verslagen’. Op onze facebookpagina krijg je al een voorsmaakje!

Gepost op 20 oktober 2011

Heb je het hart op de juiste plaats, een flink stel hersenen en handen aan je lijf? Dan heb je de belangrijkste kenmerken van een goede verpleegkundige.  Weet je dat je je nog altijd kan omscholen? De zorgsector heeft mensen als jij heel hard nodig!

Voor een grondige eerste kennismaking met het beroep van verpleegkundige hoef je geen stap te verzetten. Ga gewoon eens kijken naar de online infosessie. Je vindt er informatie over de jobinhoud en de werkterreinen, de opleidingen en toelatingsvoorwaarden, de loon- en arbeidsvoorwaarden, én je hoort een paar mensen uit het beroep aan het woord.

Ben je geboeid door dit beroep? Neem dan contact op met de vdab in jouw regio. De contactinformatie vind je op het einde van de online infosessie.

Bekijk de online infosessie verpleegkundige.

Gepost op 13 oktober 2011