U bent hier

Nieuws over online leren - december 2011

CadeauBen je nog op zoek naar een paar geschikte cadeautjes voor Kerst of nieuwjaar? We proberen je inspiratie een beetje aan te zwengelen. Denk eens terug aan het mooiste cadeau dat je zelf ooit kreeg. Een balpen met een wereldbolletje erop, een fles wijn uit een winkel waar je zelf nooit komt, pralines - niet zo formidabel lekker, maar in een prachtig doosje -, een oranje badeendje, knutselspulletjes…

Waarom maakte dat cadeau je zo blij? Veel geld had het de gever niet gekost, maar wel moeite! De moeite om zich in te leven in jouw wereldje, in jouw dromen, jouw verlangens. Het mooiste cadeau kan zelfs een complimentje geweest zijn of een gouden tip.

We willen het graag weten! Ga even naar de facebookpagina van Webleren en vertel wat jouw mooiste cadeau ooit was. Het meest originele, pakkende of grappige verhaal belonen we! (Wel fan worden ook, hé!)

Het webleerteam wenst je mooie eindejaarsdagen en een fris nieuw jaar!

Ben je uitgenodigd om binnenkort mee te werken aan een project? Traditiegetrouw starten aan het begin van een nieuw jaar ook heel wat nieuwe projecten. Heb je onmiddellijk "Ik doe mee" gezegd? Of hou je je antwoord nog in beraad omdat je niet weet wat je je bij projectwerking moet voorstellen? Voor jou, als beginnend projectmedewerker, is er de webcursus ‘Projecten? Ik doe mee!’

Projectwerking is een veelgebruikte werkvorm. Binnen de routine van je dagelijkse job bestaat vaak niet de ruimte om vernieuwende ideeën uit te denken en in te voeren. Bovendien is daar meestal de expertise van verschillende mensen voor nodig. Dergelijke activiteiten worden daarom projectmatig aangepakt. Eén ding is zeker: Als je gevraagd wordt om in een project te stappen, dan is het vanwege je kennis en ervaring.

De webcursus ‘Projecten? Ik doe mee!’ presenteert je een praktische leidraad om in teamverband samen te werken aan een gemeenschappelijk doel. Hierbij komen zowel de technische vaardigheden (hard skills) als de sociale vaardigheden (soft skills) aan bod. Om alles goed te kunnen kaderen, zal je tussendoor ook af en toe door de bril van de projectleider moeten kijken. Dat maakt deze cursus ook boeiend voor de projectleider die reflectie zoekt op zijn dagelijkse praktijk.

Projecten, iets voor jou? Schrijf je dan hier in als werkzoekende of als werknemer.

Is Nederlands niet je moedertaal? Ken je al voldoende Nederlands om een gewoon gesprek te voeren? Dan kan je met webleren snel bijleren!

Op het werk heeft elke sector een eigen woordenschat. Hoe heten al die gereedschappen? Versta je de chef als hij een taak uitlegt? Begrijp je alle richtlijnen over hygiëne en veiligheid? Belangrijk is het wel, soms van levensbelang!

Om je vertrouwd te maken met die typische woordenschat heeft VDAB-Webleren 7 webcursussen “Firma-activiteiten” voor anderstaligen. Het zijn vooral oefencursussen met veel geluidsfragmenten. Alle oefeningen komen uit realistische werksituaties in de sectoren bouw, elektriciteit, horeca, logistiek, metaal, schoonmaak en transport. 

Iets voor jou? Kijk snel in onze catalogus en schrijf je in!

Zeg het door aan wie het kan gebruiken: webleren is er ook voor anderstaligen!

Klik op de afbeelding hieronder om een voorbeeld te zien. Oefening
 

Gepost op 8 december 2011

Over enkele dagen gebeurt het weer: het allerknapste staaltje van logistiek sinds vele tientallen jaren. In het holst van de nacht met een witte schimmel over de daken rijden – in weinig comfortabele outfit  – en elk pakje op tijd op het juiste adres afleveren, bij voorkeur door de schoorsteen; dat kan alleen de goedheilige man. Zijn methodiek is een goed bewaard geheim dat slechts enkele ingewijden kennen.

Gewone stervelingen zoals jij en ik zijn aangewezen op de moderne logistieke hulpmiddelen: magazijnen die met de computer beheerd worden, intermodaal goederentransport, JIT-leveringen, ... Weet je trouwens dat de logistiek een boeiende en veelzijdige sector is met heel veel tewerkstelling? Neem maar eens de proef op de som en check het aantal vacatures.

Wil je meer weten over de logistieke sector? Dan is de nieuwe webcursus 'Logistiek: inleiding' ideaal. Je komt meer te weten over de opbouw van de goederenstroom, de aankoop-, productie-, transport- en opslaglogistiek, reverse logistics en douane. Bovendien krijg je een goed zicht op de verschillende functies in de logistieke sector. De cursus én de coaching zijn gratis voor alle individuele klanten.

Iets voor jou? Schrijf je dan snel in als werkzoekende of als werknemer.

Ben je al goed thuis in de logistieke sector, maar wil je je verder verdiepen in een bepaald aspect ervan? Blader dan zeker eens door onze catalogus. Je vindt er bijvoorbeeld:

  • Logistiek: Incoterms 2010
  • Logistiek: wegtransport
  • Logistiek: het magazijn
  • Frans: logistique maritieme
  • Frans: logistique, un métier qui transporte
  • Frans: vocabulaire logistique en français
  • Engels: English logistic vocabulary
  • NT2: firma-activiteiten logistiek

En vergeet je schoentje niet te zetten!

Gepost op 1 december 2011