U bent hier

Nieuws over online leren - januari 2012

Ben je een ‘gewone’ computergebruiker zonder ambitie om programmeur te worden? Weet je dat jij ook veel voordeel kan halen uit kennis van programmatielogica? Met programmatielogica leer je immers analytisch en probleemoplossend denken, los van één of andere programmeertaal. Je leert hoe je met gegevens moet omgaan en wat je ermee kan doen. Een hoop dingen in Word, Excel of Outlook kan je automatiseren, waardoor je op termijn heel veel tijd bespaart. Je wordt ook handig met andere ict-gerelateerde zaken zoals het onderhoud van websites.

De nieuwe webcursus ‘Informatica: programmatielogica’ is een aanrader voor iedereen die met de computer werkt en een must voor iedereen die in de informatica wil verdergaan. Wie denkt dat logica saai is, moet zich maar eens inschrijven. De voorbeelden zijn uit het leven gegrepen. Hier krijg je sequenties, selecties en iteraties voorgeschoteld om van te smullen!

Schrijf je in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 27 januari 2012

PlumeauMyra vertelt: “Ik trek tevreden de deur achter me dicht. Alles is weer kraaknet in het appartement van Lydia en mijn werkdag zit erop. Morgen naar Walter. Dat is ook altijd fijn. Bij hem ligt nooit rommel en ik kan onmiddellijk aan de slag. Ramen lappen – dat wil hij immers elke week.

Vijf adressen heb ik zo, elk een halve dag per week. Dat maakt mijn job afwisselend, maar ook een beetje moeilijk. Het zijn natuurlijk allemaal verschillende mensen, elk met hun wensen en hun eigenaardigheden. Een bejaarde dame die wil dat ik de ruiten opblink met een oude krant,  een alleenstaande man die een dweil vol gaten nog perfect bruikbaar vindt, … Mijn ene klant is een briefje, een andere is altijd thuis als ik kom. Op een professionele manier met mijn klanten omgaan vind ik net zo belangrijk als het poetsen zelf!”

De webcursus ‘Schoonmaken bij mensen thuis: werkattitudes’ zet alles netjes op een rij. Je maakt kennis met drie verschillende huishoudhulpen die in drie verschillende gezinnen gaan werken. Hierbij doen zich natuurlijk allerlei situaties voor. In een hele reeks filmpjes en oefeningen leer je alles over de juiste omgang met je klanten. Plumeau Tine, de mascotte, loodst je door de cursus.

Zoals elke VDAB-webcursus is ook deze cursus gratis voor alle individuele klanten. Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 19 januari 2012

Creativiteit is méér dan knutselen en artistiek bezig zijn. Het is de routine doorbreken en openstaan voor nieuwe dingen. Je ogen openhouden en je oren spitsen. Creativiteit is nodig om oplossingen te bedenken voor de kleine en grote problemen van elke dag.

Met de webcursus 'Creativiteit' leer je in twee uur de kneepjes van het creatief denken en het brainstormen. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over het creatieve proces: hoe krijg je ideeën, welk idee kies je en hoe ontwikkel je het verder om het daadwerkelijk te realiseren?

Deze prettige en interactieve webcursus is een startersgids, bedoeld voor iedereen die op een andere manier naar problemen en uitdagingen wil kijken.

Wedden dat je er heel wat mee bent? Schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer. Veel plezier!

Gepost op 12 januari 2012

Eat vzw is de verzamelnaam voor drie sociale horecazaken in Brussel: Elan, CaféABC en Taverne Groot Eiland. Werknemers – ook anderstaligen – leren er al doende een job in de horeca. Hygiëne of HACCP is daarbij een belangrijk aandachtspunt.

Sabine Dauwe, die instaat voor coördinatie-ondersteuning en de implementatie van goede hygiënepraktijken bij eat vzw, ontdekte de VDAB-webcursus ‘HACCP – Hygiëne in de horeca’ en stuurde ons een enthousiast mailtje.

“Jullie webcursus is super voor de mensen op de werkvloer – duidelijk, eenvoudig, leuk! Ze is zeer aantrekkelijk door de interactie en de foto’s. En doordat het taalgebruik niet te moeilijk is, kunnen ook anderstaligen er prima mee aan de slag. Het is een fantastische tool!”

Een mooie opsteker om het nieuwe jaar mee te beginnen.
Wij wensen jullie ook in 2012 veel webleerplezier!

Gepost op 6 januari 2012