U bent hier

Nieuws over online leren - februari 2012

Wil je op een aangename manier kennismaken met alle voordelen en mogelijkheden van elektronisch gegevensbeheer? Dan is de webcursus 'MS Access 2010' de juiste keuze! In het filmpje hieronder krijg je in vogelvlucht de onderwerpen die aan bod komen.

Schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.

Hoeveel je voor je jeans wil neertellen, hangt wellicht af van de gewenste kwaliteit, je persoonlijke smaak of je voorkeur voor een merk. Misschien hou je ook rekening met arbeidsomstandigheden en aandacht voor het milieu tijdens het productieproces – voor zover je daarover informatie hebt.

Al deze zaken zullen immers mee de prijs van je jeans bepalen. De fabrikant zal erover waken dat alle kosten verrekend zijn in de verkoopprijs, zoniet is winst maken uitgesloten. Historische kosten en standaardkosten, directe en indirecte kosten, vaste en variabele kosten – aan de kassa betaal jij ze allemaal!

In de webcursus ‘Kostprijsberekening: initiatie’ maak je kennis met enkele basisbegrippen van kostprijsberekening. De fictieve firma R&D Jeans vormt het kader. Alle theorie wordt verduidelijkt met praktijkvoorbeelden van R&D Jeans. Je krijgt ook heel wat oefengelegenheid én gratis coaching.

Heb je een basiskennis van algemeen boekhouden en wil je meer leren over kostprijsberekening? Schrijf je dan nu in als werkzoekende of als werknemer.

Werk je al een tijdje met MS Windows 7 of maak je binnenkort de overstap? Zet dan snel de webcursus 'MS Windows 7' bovenaan op je todo-lijstje!

Neem twee minuutjes tijd voor het filmpje hieronder. Je krijgt in sneltempo een overzicht van de volledige cursus!

 

Overtuigd? Schrijf je in als werkzoekende of als werknemer.

vingerpopjesJe kiest je collega’s niet zelf. Toch breng je zowat 38 uur per week met hen door. Dat is waarschijnlijk meer dan met je partner. Logisch toch dat de sfeer af en toe gespannen aanvoelt, dat er onderhuids iets broedt of dat iemand eens zijn stem verheft. Tegenstrijdige meningen, behoeften en belangen leiden gemakkelijk tot discussies en conflicten. Ook emoties kunnen een bron van conflicten zijn.

Werknemers besteden 15 tot 20 % van hun werktijd aan het oplossen van onmin op de werkvloer. Dat is bijna een dag per week! Maar niet alles raakt opgelost en sluimerende onenigheid kan de werksfeer danig verpesten en zelfs leiden tot ziekteverzuim.

Toch hoef je een conflict niet altijd angstvallig uit de weg te gaan, want het kan ook duidelijkheid brengen, de lucht opklaren, de gemoederen bedaren. Als je het maar goed aanpakt!

De webcursus ‘Conflicthantering’ verschaft je inzichten in de soorten conflicten en de complexiteit ervan en reikt je handvatten, tips en trucs aan om zo 'ongehavend' mogelijk en misschien zelfs sterker uit een conflict te komen.  Ze komt goed van pas op de werkvloer, maar ook thuis of in de vriendenkring.

Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 7 februari 2012