U bent hier

Nieuws over online leren - april 2012

youTube logoHoe zat het ook alweer met de uitlijning van tabellen in Word 2010? Je hebt kort geleden de webcursus volledig doorgenomen en je herinnert je een demofilmpje dat de uitlijning haarfijn uitlegt. Maar je hebt het nu wel even héél snel nodig. Moet je dan de hele cursus doorzoeken?

Gelukkig niet! Wij plaatsen alle filmpjes uit de webcursussen op YouTube. Als je snel een antwoord zoekt op een praktische vraag, als je een geheugensteuntje nodig hebt, als je een voorsmaakje van een webcursus wil, ga dan zeker eens kijken op http://www.youtube.com/user/vdabwebleren/videos

Voor een grondige studie, voor de begeleiding door een webcoach, voor een volledig naslagwerk kies je uiteraard nog altijd voor ons ruime aanbod webcursussen. Als het een tijdje geleden is dat je onze catalogus ingekeken hebt, zal je aangenaam verrast zijn!

Gepost op 25 april 2012

Communicatie via e-mail gaat snel en gemakkelijk. Je boodschap blijft bewaard en je kan ze vrij vlug terugvinden. De voordelen van e-mail zijn zo groot, dat we met zijn allen de papieren correspondentie bijna volledig over boord gegooid hebben. Iedereen mailt… iedereen mailt op zijn manier… niet altijd de meest efficiënte manier.

Je kent waarschijnlijk ook het fenomeen van de overvolle mailbox, mailtjes met nietszeggende titels, ongestructureerde teksten die bol staan van de typefouten, ‘vervolgverhalen’ die ontelbare keren over en weer gestuurd worden.

Het kan natuurlijk ook anders. Je kan je eigen e-mailleven en dat van de ontvangers van je berichten heel wat aangenamer maken. In de webcursussen ‘Communiceren via e-mail’ en 'Professional email' leer je om – in het Nederlands, het Frans of het Engels – vlotter, duidelijker en efficiënter te communiceren via e-mail. Raadgevingen en tips rond "nettiquette" maken de cursussen àf.

Wil je je professionele mailtjes naar een hoger niveau tillen? Schrijf je dan nu in
als werkzoekende voor Nederlands, Frans of Engels
als werknemer voor Nederlands, Frans of Engels.

Gepost op 12 april 2012

Het lijkt wel of je steeds meer moet doen in minder tijd. De mooie theorieën over timemanagement en prioriteiten stellen, die ken je wel. Maar ze in de praktijk brengen, dat is een ander ding! Je probleem is dat je geen nee kan zeggen. Je wil anderen niet kwetsen of boos maken, je wil je niet schuldig voelen. Of misschien wil je voor jezelf niet toegeven dat je limieten hebt. Maar let er wel mee op! Het zou wel eens kunnen dat je op een dag keihard nee roept tegen alles en iedereen.

Herken je het plaatje? Dan wordt het tijd dat je vriendelijk nee leert zeggen, zonder schuldgevoelens. Assertiviteit heeft te maken met zelfvertrouwen en inlevingsvermogen, met liefde voor jezelf en voor de ander. Als je assertiever bent, dan wordt het makkelijker om te zeggen wat je wil of niet wil, zonder de ander te kwetsen. Of het nu op het werk is, of bij sollicitaties of in je privéleven.

De webcursus 'Assertiviteit op het werk' kan een goede start zijn voor een assertiever en comfortabeler leven. Je krijgt inzicht in je huidige gedrag en je vindt er de nodige tools aan om mee aan de slag te gaan. Als je dat wenst, kan je steeds een beroep doen op je coach om je te begeleiden.

Heb je genoeg van de 'ja, maar...'? Schrijf je dan hier in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 6 april 2012