U bent hier

Nieuws over online leren - september 2012

electrisch schemaNeen, natuurlijk niet! Maar wel veel meer dan je zou denken. Als trouwe lezer van deze blog weet je dat we naast de voor de hand liggende pc-pakketten bijvoorbeeld ook webcursussen talen en softskills aanbieden. Zelfs in de industrietechnische richtingen hebben we een aantrekkelijk aanbod.

Voor veel beroepen is praktijkervaring onontbeerlijk. Een elektricien, lasser of koeltechnicus kan zijn vak alleen leren op de werkvloer of de opleidingsvloer. Maar praktijk zonder theoretische basiskennis is niet voldoende. Die theorie kan je perfect doornemen, instuderen of opfrissen met een webcursus.
 
Vandaag mogen we je een primeur voorstellen: maar liefst 10 zeer overzichtelijke naslagwerken over automatisering zijn in ons aanbod opgenomen. De theorie is uitgelegd in verstaanbare taal en aanschouwelijk afgebeeld in talloze schema's. Warm aanbevolen voor al wie in de automatisering een job zoekt of al een job heeft:

Kijk even in de catalogus, typ 'automatisering' als trefwoord en je komt uit op:
 
Automatisering: frequentieregelaar
Automatisering: elektriciteit en elektrische machines
Automatisering: opzetten onderhoudsplan
Automatisering: pneumatica
Automatisering: pompen
Automatisering: ventilatoren
Automatisering: veren en trillingen
Automatisering: hydraulica - basis
Automatisering: hydraulica - gevorderd
Automatisering: lineaire geleidingen

Veel succes!

 

Werk je al jaren met Excel, maar ken je de versie 2010 nog niet? Of moet je binnenkort Excel voor het eerst gaan gebruiken? Dan hebben we weer goed nieuws voor jou! Met de nieuwe webcursus krijg je Excel 2010 snel onder de knie. In het filmpje hieronder overloop je kort welke onderwerpen zoal aan bod komen.

 

De cursus en de coaching zijn gratis voor alle individuele klanten. Dus niet getreuzeld! Schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.

 

 

Er valt een ijzige stilte... Je bent al jaren penningmeester van de vereniging en nu moet je de fakkel doorgeven. Je hebt het altijd met hart en ziel gedaan en er is nooit iets foutgelopen. En toch... De voorzitter heeft niet eens de moeite genomen om je even apart te roepen. Zijn ogen kijken vragend rond - voor steun? - en blijven dan staren naar een punt in de verte. 'Is er een andere kandidaat?', vraag je. Zijn lachje als hij zegt 'mijn nichtje' maakt je woest vanbinnen!

Iedereen krijgt zo af en toe slecht nieuws te horen, van futiliteiten zoals een afspraak die niet door kan gaan tot hele ernstige dingen die je leven overhoop gooien. Heel opvallend is dat de meeste mensen niet zozeer de boodschap als schokkend ervaren, maar wel de manier waarop ze gebracht wordt. De lichaamstaal, de intonatie, de hele houding van de slechtnieuwsbrenger, dàt is wat je achteraf nog lang bijblijft.

Slecht nieuws brengen is niet gemakkelijk. Toch moeten wij het allemaal wel eens doen, thuis of op het werk. Het is heel normaal als je daarbij heen en weer geslingerd wordt tussen je gevoel en je verstand. Rationeel gezien heb je geen andere keuze dan het slechte nieuws te brengen omdat de situatie het vereist. Hoe pak je het dan aan?

  • Hoe bereid je je mentaal en emotioneel voor?
  • Hoe ga je het verwoorden: rond de hete brij heendraaien of met de deur in huis vallen?
  • Hoe vang je de emotionele klap op en hoe herstel je jullie relatie?
  • Hoe kan je helpen bij het verwerkingsproces?

Je krijgt een antwoord op deze vragen in de webcursus 'Slecht nieuws brengen'.
Schrijf je dus snel in als werkzoekende of als werknemer.