U bent hier

Nieuws over online leren - oktober 2012

logo linkedinBen je op zoek naar een nieuwe job? Dan heb je waarschijnlijk ook al een profiel aangemaakt op LinkedIn. Of misschien kreeg je uitnodigingen om aan te sluiten bij het netwerk van mensen die je kent. Maar ken je ook de wàre kracht van LinkedIn? Hoe wordt LinkedIn voor jou een schitterend
instrument?

Niemand kan het je beter uitleggen dan Jan Vermeiren. Hij is dé specialist bij uitstek als het om netwerking gaat. Voor onze webcursus 'LinkedIn om een job te vinden' stelde hij graag zijn know-how ter beschikking: een volledige strategie die je naar je toekomstige job kan leiden, met alle details, voorbeelden en waardevolle tips. Hier verklappen we alvast de essentie.

Je vertrekt vanuit je doel, een nieuwe job vinden. De DOEN-oefening helpt je om je doel
duidelijk te stellen. Daarna volg je een basisstrategie in 3 stappen:
• een aantrekkelijk profiel maken op LinkedIn,
• je basisnetwerk of eerstegraadsnetwerk opbouwen,
• je netwerk efficiënt en effectief verder uitbouwen: je tweedegraadsnetwerk.

Veel mensen beperken zich tot een basisnetwerk, maar precies in het tweedegraadsnetwerk schuilt de grote kracht van LinkedIn. Ga dus een stap verder! Hoe je het precies aanpakt, vertelt Jan Vermeiren je in de cursus. Profiteer gratis van zijn expertise en schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.

 

Gepost op 26 oktober 2012

Best BossSchuilt er in jou een geboren leider? Kan je met je enthousiasme mensen inspireren en motiveren? Brengt je visie een team in beweging, op weg naar een gemeenschappelijk doel? Of denk je nu ‘tja, was het maar waar...’?

Een team leiden is niet gemakkelijk. Slechts een paar witte raven hebben een aangeboren charismatische uitstraling. Veel anderen moeten keihard werken om een bekwame leidinggevende te worden. Er is al heel wat geschreven over effectief leiderschap. Maar hoe breng je dat alles in de praktijk?

De webcursus ‘Toolkit voor leidinggevenden’ bevat een competentiegerichte toolkit met 21 praktische instrumenten over alle aspecten van het leidinggeven. De noodzakelijke theoretische informatie krijg je in toegankelijke bewoordingen, met de nadruk op bruikbare tips. Je leert op een actieve manier: aan de hand van gerichte vragen denk je na over jezelf en je handelen, je bestudeert cases, je lost oefeningen op en je ziet meteen je resultaten. Als je dat wenst, krijg je ook feedback van je webcoach.

Ben je een startende leidinggevende? Ben je op zoek naar een leidinggevende functie? Hangt er een promotie in de lucht waarbij je een team zal moeten leiden? Of ben je reeds een ervaren leidinggevende die een aantal competenties wil opfrissen? Pak het praktijkgericht aan en schrijf je in voor ‘Toolkit voor leidinggevenden’ als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 18 oktober 2012

Facebook1000 fans volgen het reilen en zeilen van VDAB-Webleren op Facebook. Jij toch ook? Anders snel doen, hoor! Laat je inspireren door de dagelijkse sprokkels van collega Wim. Je zal versteld staan en geen dag meer willen overslaan. Wim trakteert je op interessante, boeiende en ludieke artikels die met e-leren of werk te maken hebben. Hij fleurt je dag op met een grapje, een filmpje of een bizarre foto. Hij helpt je de maandagmorgen door en laat je op vrijdag verlangend uitkijken naar het weekend. Hij zet webcursussen in de kijker en verklapt je wat je altijd al had willen weten over ons... O ja, Wim deelt ook cadeautjes uit: tips en tricks die je het online-leven en -leren gemakkelijker maken én gratis e-books.

Word ook fan en geniet van wat webleren je dagelijks te bieden heeft!

Gepost op 12 oktober 2012

RuitenwasserHeb je al gehoord van ruitenwasserij Sores? Neen, natuurlijk niet. Sores bestaat niet echt; het is een fictief bedrijf. Coaches An en Diane hebben een zeer praktijkgerichte webcursus over loon- en personeelsadministratie ontwikkeld en zij kozen daarvoor een realistisch uitgangspunt: bedrijf Sores. Met welke reglementeringen en wetten moet Sores rekening houden bij aanwervingen, loonberekening, ziekte, jaarlijkse vakantie of het einde van een arbeidsovereenkomst?

Wil je ook een heldere kijk op personeelsadministratie? Dan mag je deze cursus echt niet overslaan. In een aantal stevige dossiers leer je aan de hand van opdrachten en voorbeelden alle basisprincipes van loon- en personeelsadministratie. Even de theorie erop naslaan? Bespaar je het moeilijke zoeken. In de cursus vind je ze overzichtelijk gebundeld per onderwerp. En als je feedback wil, zitten An en Diane klaar om al je vragen te beantwoorden.

Schrijf je dus snel in als werkzoekende of als werknemer.

Deze webcursus is trouwens opgemaakt in samenwerking met Acerta, het sociaal secretariaat voor personeels- en loonadministratie. Dit bedrijf staat garant voor juiste informatie en zal zelf de webcursus gebruiken voor hun beginnende "payroll-medewerkers".

Nog één laatste argument nodig? Ook deze cursus én de coaching is volledig gratis voor alle individuele klanten. Waarop wacht je?

Gepost op 3 oktober 2012