U bent hier

Nieuws over online leren - januari 2013

excel icoonOf je nu van cijfers houdt of niet, je moét er wel mee leven. Rekenen en tellen, cijfergegevens bijhouden, misschien zelfs grafieken maken, ... dat is dagelijkse kost op het werk en thuis. Gelukkig kan Microsoft Excel je bij dit cijferwerk heel wat tijdwinst opleveren, tenminste als je vlot met het programma kan werken. Aan een theoretische kennis heb je in dit geval niet veel. Excel moet je doén. Daarom is de webcursus ‘MS Excel 2010' ook heel praktijkgericht met illustraties, demo’s en oefeningen.

Voor wie meer wil, is er nu een bijkomende oefenmodule ‘MS Excel 2010 – oefeningen’.  De module bestaat uit 3 workshops met elk 10 oefeningen van een bepaalde moeilijkheidsgraad:  van kleine, eenvoudige oefeningen over medium opgaven tot uitgebreide, meer complexe oefeningen.

Heb je een goede basiskennis van Excel 2010 en wil je graag extra oefengelegenheid? Schrijf je dan snel in als werkzoekende of als werknemer.

 

Gepost op 29 januari 2013

Herken je dit? Je moet plots een boel cursusmateriaal verwerken en je weet eigenlijk niet goed hoe eraan te beginnen. Het is inmiddels al een poosje geleden dat je de schoolbanken verliet en je bent bang dat je het leren verleerd hebt. Het enige wat er in je opkomt, zijn vragen...

Waar start ik?
Hoe krijg ik alles op tijd gelezen en geleerd?
Hoe zorg ik ervoor dat ik het belangrijkste onthoud?

De webcursus Leren leren helpt je stap voor stap op weg om met glans te slagen! Compleet met eerste hulp bij black-out, faalangst en spanning.

Schrijf je vandaag nog in als werkzoekende of als werknemer! Veel succes!

 

Gepost op 21 januari 2013

ipadHeb je deel 1 van de webcursus iPad op het werk al gevolgd en heb je honger naar meer? Of ben je gewoon op zoek naar meer inspiratie om je iPad in te zetten voor je werk? Deel 2 van iPad op het werk zit boordevol tips en ideeën voor onmisbare apps.

Hoe configureer je je mail, contacten en agenda? Hoe zet je je iPad in tijdens vergaderingen, brainstormsessies en presentaties? Hoe kan je iPad je ondersteunen tijdens een verkoopsgesprek? Hoe gebruik je je iPad om een deal te sluiten? Hoe kan je je iPad beveiligen? Hoe zetten andere mensen hun iPad in voor hun job? Hoe kan jij je iPad volledig afstemmen op jouw werksituatie? Waar vind je nog meer apps?

Laat je inspireren voor een nieuwe manier van werken met de iPad als werkmaatje! Schrijf je snel in voor deel 2 van iPad op het werk, als werkzoekende of als werknemer.

iPad op het werk zit ook op Facebook. Je vindt er nog meer nuttige apps en tips en je kan natuurlijk ook zelf apps of tips posten. Word dus snel vrienden: https://www.facebook.com/IpadOpHetWerk

 

Gepost op 10 januari 2013

Vind je het ook zo'n spannende tijd? Nieuwjaar is toch écht een nieuw begin, niet? Mooie dromen, goede voornemens en wilde plannen krijgen nu vorm in allerlei nieuwe projecten, thuis en op het werk. Goed begonnen is half gewonnen en dus kan je maar best in topvorm aan de start staan. Hoe zou je je beter kunnen voorbereiden dan met de webcursus 'Projecten, ik doe mee!'?

De cursus presenteert je een praktische leidraad om in teamverband samen te werken aan een gemeenschappelijk doel. Hierbij komen zowel de technische vaardigheden (hard skills) als de sociale vaardigheden (soft skills) aan bod. Om alles goed te kunnen kaderen, zal je tussendoor ook af en toe door de bril van de projectleider moeten kijken. Dat maakt deze cursus ook boeiend voor de projectleider die reflectie zoekt op zijn dagelijkse praktijk.

Maak een vliegende start en schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.

Bij Webleren staat dit jaar natuurlijk ook heel wat nieuws te gebeuren. Wat? Wanneer? Volg het allemaal van heel dichtbij op Facebook!

Gepost op 4 januari 2013