U bent hier

Nieuws over online leren - februari 2013

  • Je wil op korte termijn je vakkennis op punt stellen en alleen focussen op wat je echt nodig hebt.
  • Je wil tegelijkertijd sterker in je schoenen staan op de arbeidsmarkt.
  • Je leert graag waar en wanneer je het zelf wil.
  • Je staat er niet graag alleen voor, ook al heb je een flinke dosis zelfdiscipline.

Dan is Flex-iTraining iets voor jou!

Flex-iTraining is een nieuwe dienstverlening van de VDAB, waarbij je door een unieke combinatie van zelfstudie via internet en workshops onder begeleiding van een coach heel snel resultaten boekt. Flex-iTraining is gratis en is er zowel voor werkzoekenden als voor werknemers.

We starten nu al onmiddellijk met 2 opleidingen voor werkzoekenden in de grafische sector:

Andere opleidingen zullen snel volgen!

De mouwveger, de uitslover, de klager, de betweter,… Je kent ze wel. Het zijn je collega's en je bent een beetje allergisch aan hen. Je brengt acht uur per dag met hen door en... zij met jou! Zelf heb je misschien ook één of twee minder fraaie kantjes. Toch moeten jullie samenwerken aan één gemeenschappelijk doel. Maar hoe?

Bekijk eerst even je persoonlijk functioneren. Hoe scoor je op belangrijke aspecten van je persoonlijkheid in samenwerkingsverbanden? Verdiep je dan in communicatiewetten, samenwerkingsvormen, teamrollen en onderhandelingsstijlen. Dat klinkt als een hele klus, maar het loont dubbel en dik als je professioneel leert omgaan met allerlei verschillende persoonlijkheden. En ten slotte: word je eigen coach. Blijf alert en neem je gedrag iedere keer weer onder de loep om je handelingen waar nodig aan te passen.

Hoe begin je eraan? Schrijf je in voor de nieuwe webcursus 'Constructief samenwerken'. Je zal er zeker baat bij hebben, ook als je collega's supersympathieke, flexibele werkmakkers zijn!
Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer.

 

hetHet moet weer eens snel gaan: een mailtje naar je collega. Je klikt op 'verzenden' en tegelijkertijd zie je die kanjer van een fout. Te laat! Je kan alleen nog hopen dat je collega de fout niet opmerkt. In onze bijna-supersonische communicatiemaatschappij is een 'ongelukje' snel gebeurd en we ontwikkelen een vorm van blindheid voor spel- en typefouten en zelfs voor grammaticale fouten. Als we ze al zien, noemen we ze vergoeilijkend schoonheidsfoutjes. De inhoud is tenslotte belangrijker dan de vorm.

Is dat echt zo? Of zeggen spelfouten iets over het werkgedrag van de schrijver? Was je gehaast, onnauwkeurig, onverschillig? Heb je geen respect voor de lezer of ken je de regels niet meer zo goed? Spelfouten kunnen nefast zijn voor je imago en kunnen je geloofwaardigheid ondermijnen. Zet je imago niet op het spel. Beslis nu meteen om de spellingsregels eens grondig op te frissen!

Schrijf je in voor de webcursus 'Nederlandse spelling' als werkzoekende of als werknemer.

 

kleurenprismaGisteren kreeg het woord zonne-energie een nieuwe betekenis. Een zonnige namiddag na al die grijze dagen. Een mens kikkert er helemaal van op. Wat doet zo'n februarizonnetje met jou? Krijg je zin om je grijze outfit in de wasmand te kieperen en voortaan kleurrijk door het leven te gaan? Waarom doe je het dan niet? Ben je bang dat geel je niet staat? Weet je niet goed of je rood en roze nu wel zou combineren?

De webcursus 'Kleuradvies voor kleding' brengt raad. Je leert alles over het ontstaan van kleuren, over kleuremoties en over seizoensgebonden kleurenpaletten. Je bepaalt je eigen kleurtype en ontdekt welke basiskleuren en welke combinatiekleuren het best bij je passen. Je krijgt zelfs stoffenadvies. Gegarandeerd ga je na (of tijdens!) de cursus je eigen garderobe met andere ogen bekijken. En werk je in een kledingzaak, dan zal je je klanten nog beter kunnen helpen met je treffend kleuradvies. Doen dus!

Schrijf je nu gratis in als werkzoekende of als werknemer voor de webcursus 'Kleuradvies'.

 

 

Gepost op 8 februari 2013