U bent hier

Nieuws over online leren - maart 2013

Geruisloos valt de pc uit. De vaste telefoon geeft me nog één waarschuwend piepje en dan wordt het hele huis verdacht stil. Ik krijg het al koud. Dat moet dan tussen mijn oren zitten want zo snel kan ik onmogelijk voelen dat de verwarming ook niet meer werkt.

Gewapend met potlood en papier kruip ik alvast onder een dekentje om een blogtekstje te schrijven. Zal ik iets schrijven over de Ronde van Vlaanderen? Of over Pasen? Neen, het enige waar mijn gedachten nu naartoe gaan, is de stroompanne. Het voelt een beetje raar dat ik zo hard van elektriciteit afhankelijk ben en er niet eens iets van afweet. Ik duw de hele dag op allerlei knopjes zonder er ooit bij stil te staan wat er dan eigenlijk gebeurt (of nu even niet gebeurt). Dus neem ik me voor om me echt eens te verdiepen in de geheimen van elektriciteit, met onze webcursus!

Wat is elektriciteit? Wat is spanning, wat is stroom? Hoe zat het weer met de wet van Ohm? Hoe moet je omgaan met meetapparatuur? Hoe schakel je weerstanden? Hoe plaats je schakelaars en welke? Hoe kan je je beveiligen tegen kortsluiting, overbelasting of elektrocutie?

Moet jij dat ook dringend eens bestuderen of opfrissen? Doe dan mee met mij en schrijf je in voor de gratis webcursus 'Elektriciteit: basisbegrippen' voor werkzoekenden of voor werknemers.

Je hebt geen technische voorkennis nodig, maar wel stroom of een goed opgeladen batterij!

Gepost op 29 maart 2013

Neem nu het journaal of de krant, een gesprek op het werk of een losse babbel die je opvangt op de trein of bij de bakker... de kans is heel groot dat het woord 'nieuw' valt! Zitten we met zijn allen te wachten op de grote vernieuwing? En hopen we dan dat die vernieuwing van de leiders uitgaat? Het lijkt er wel sterk op.

Wat als we eens klein zouden beginnen? Bij onze eigen situatie bijvoorbeeld? Sta jij open voor nieuwe dingen in het leven? Durf je het aan om een paar oude gewoontes overboord te gooien? Hier krijg je alvast enkele tips:

 • Word nieuwsgierig
  Nieuwsgierigheid is niet iets om beschaamd over te zijn. Alles wat je anderen hoort bespreken, alles wat je anderen ziet doen, kan je op nieuwe ideeën brengen. Hou dus oren en ogen wijd open voor gratis inspiratie.
 • Ga wandelen
  Hollen van de ene taak naar de andere levert je echt geen sprankelende ideeën op, heel hard zitten nadenken aan je bureau ook niet. Je hersenen hebben rust nodig om nieuwe ideeën te kunnen produceren. Trek daarom elke dag een halfuurtje uit om te wandelen, al is het maar een blokje om.
 • Noteer
  Sommige doldwaze ideeën zijn echt niet uit te voeren. Vandaag tenminste niet. Schrijf ze op zonder ze te beoordelen. Morgen kunnen ze heel waardevol blijken te zijn.
 • Breek met routine
  Je doet routineklusjes snel en zonder erbij te denken. Dat heeft het voordeel dat je tijd bespaart en je je brein wat laat rusten. Toch kan een andere aanpak tot verbluffende resultaten leiden. Draai de werkvolgorde eens om bij het schoonmaken, neem een alternatieve weg naar het werk, ga op een andere dag boodschappen doen; kortom: maak van je eentonige taken een spel en geniet!

Ben je op zoek naar meer tips? Leer creatief denken! Schrijf je in voor de webcursus 'Creativiteit' als werkzoekende of als werknemer.

 

Gepost op 15 maart 2013

grafisch cursusaanbod

Hoe maak je een publicatie die positief opvalt? Hoe zorg je ervoor dat je nieuwsbrief niet ongelezen in het mapje 'varia' belandt? Dàt is de uitdaging die je als graficus telkens opnieuw aangaat.

Creativiteit en originaliteit zijn onmiskenbaar sterke punten die je uittillen boven de middelmaat. Maar het is je vakkennis die je tot een bekwaam graficus maakt. Je komt helemaal nergens zonder een gedegen kennis van typografie en lay-out, van kleurentheorie en van grafische softwarepakketten.

Heb je het nodig om hier en daar iets op te frissen? Of wil je je eerste stappen zetten in de grafische sector? Maak je keuze uit onze webcursussen:

 • Adobe Acrobat
 • Adobe Illustrator
 • Adobe InDesign
 • Adobe Photoshop
 • Impositie en vouwschema's
 • Kleurenleer
 • Typografie en lay-out

Al deze cursussen worden je gratis aangeboden, mét gratis coaching erbovenop. Ga snel kijken in ons cursusaanbod!

 

Gepost op 5 maart 2013