U bent hier

Nieuws over online leren - mei 2013

css3Als moderne webmaster kan je er niet omheen: kennis van CSS is absoluut onontbeerlijk! De huidige tendens in webdesign is een totale scheiding van inhoud en vormgeving. Kleur, lettergrootte, teksteffecten, decoratieve elementen en alle andere aspecten van vormgeving breng je onder in een CSS-stylesheet. Het HTML-bestand bevat dan alleen nog inhoud. Deze manier van werken biedt reusachtige voordelen voor jou als webmaster en voor de bezoekers van je site. Je kan je website een mooie opmaak meegeven, die je bovendien in één handeling verandert als je dat wenst. En je komt bij je bezoekers veel professioneler over, al is het maar omdat je mooi vormgegeven site toch snel laadt door de lichtere HTML-codering.

De mogelijkheden van CSS zijn zeer uitgebreid: van pure opmaak (letterkleur, lettergrootte, regelafstand, achtergrondkleur, …) over lay-out (positionering van blokken tekst, foto's en afbeeldingen) tot flexibele webpagina's voor smartphone, tablet en pc-scherm. Je leert ze allemaal kennen en toepassen in onze nieuwe webcursus 'Webdesign – stylesheets in CSS3'.
Je kan CSS niet los zien van HTML; het is dus belangrijk dat je een grondige basiskennis hebt van HTML. Is dat niet het geval, neem dan eerst onze webcursus HTML5 door vooraleer je met CSS3 start. En dan ligt de weg volledig open naar efficiënt webdesign.

Ga ervoor en schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer!

 

Gepost op 29 mei 2013

KanalenWil je werk? Of wil je ànder werk? Dan moet je vroeg of laat solliciteren. Voor sommigen lijkt het wel als vanzelf te gaan, anderen staat een zwaardere of langere zoektocht te wachten. Hoe het solliciteren voor jou zal uitpakken, is koffiedik kijken. Een sollicitatieprocedure verschilt immers per bedrijf en per functie. De weg naar het resultaat is niet altijd een rechte lijn. Soms moet je bochten nemen, de weg verleggen, herkansen. Een steuntje in de rug is daarbij geen overbodige luxe.

Hoe en waar vind je vacatures? Hoe telefoneer je voor een job? Hoe maak je een cv dat werkt? Hoe schrijf je een overtuigende motivatiebrief? Hoe zet je de sociale media in bij je zoektocht naar werk? Hoe bereid je je voor op het jobinterview? Hoe kan je positief opvallen tussen de andere kandidaten?

Op al deze vragen – en nog veel meer – geeft de nieuwe webcursus ‘Solliciteren doe je zo!’ een praktisch antwoord. Bovendien krijg je extra feedback en begeleiding van je webcoach. Vergroot je kansen om spoedig die ene job te vinden die je zo graag wil.

Schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.

We lanceren ook een iPad app "Help, ik moet solliciteren". Je vindt hem eerstdaags in de iTunes Store.
Technische contactgegevens: webleren@vdab.be

Gepost op 21 mei 2013

PlumeauMyra vertelt: “Ik trek tevreden de deur achter me dicht. Alles is weer kraaknet in het appartement van Lydia en mijn werkdag zit erop. Morgen naar Walter. Dat is ook altijd fijn. Bij hem ligt nooit rommel en ik kan onmiddellijk aan de slag. Ramen lappen – dat wil hij immers elke week.

Vijf adressen heb ik zo, elk een halve dag per week. Dat maakt mijn job afwisselend, maar ook een beetje moeilijk. Het zijn natuurlijk allemaal verschillende mensen, elk met hun wensen en hun eigenaardigheden. Een bejaarde dame die wil dat ik de ruiten opblink met een oude krant,  een alleenstaande man die een dweil vol gaten nog perfect bruikbaar vindt, … Mijn ene klant legt elke week een briefje voor me klaar, een andere is altijd thuis als ik kom. Op een professionele manier met mijn klanten omgaan vind ik net zo belangrijk als het poetsen zelf!”

De webcursus ‘Schoonmaken bij mensen thuis: werkattitudes’ zet alles netjes op een rij. Je maakt kennis met drie verschillende huishoudhulpen die in drie verschillende gezinnen gaan werken. Hierbij doen zich natuurlijk allerlei situaties voor. In een hele reeks filmpjes en oefeningen leer je alles over de juiste omgang met je klanten. Plumeau Tine, de mascotte, loodst je door de cursus.

Schrijf je hier gratis in voor deze schitterende webcursus als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 14 mei 2013

logo linkedinLinkedIn is de snelst groeiende professionele netwerksite. Meer dan anderhalf miljoen Belgen hebben er een profiel. Voor rekruteerders is dat een goudmijntje en LinkedIn is uitgegroeid tot een aantrekkelijk HR-instrument. De hoogste tijd dus om LinkedIn ook voor jou te laten werken! Maar hoe?

Niemand kan het je beter uitleggen dan Jan Vermeiren. Hij is dé specialist bij uitstek als het om netwerking gaat. Zijn basisstrategie voor LinkedIn bestaat uit 3 stappen: 

  • een aantrekkelijk profiel maken op LinkedIn,
  • je basisnetwerk of eerstegraadsnetwerk opbouwen,
  • je netwerk efficiënt en effectief verder uitbouwen: je tweedegraadsnetwerk.

Wees niet langer tevreden met een mager profieletje. Stop niet bij je basisnetwerk. De wàre kracht van LinkedIn schuilt in je tweedegraadsnetwerk. Zet een stap verder en haal er alles uit! 

Jan Vermeiren stelde graag zijn know-how ter beschikking voor onze webcursus 'LinkedIn om een job te vinden': een volledige strategie die je naar je toekomstige job kan leiden, met alle details, voorbeelden en waardevolle tips. 

Profiteer gratis van zijn expertise en schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.

 

 

Gepost op 7 mei 2013