U bent hier

Nieuws over online leren - juni 2013

App iconHeb je al een iPad en wil je die nu ook efficiënt gebruiken op je werk? Of twijfel je nog om er een te kopen omdat je niet meteen weet hoe een tablet je werk kan ondersteunen? Laat je inspireren voor een nieuwe manier van werken met de iPad als werkmaatje!

In de VDAB webcursus 'iPad op het werk' leer je welke apps onmisbaar zijn, welke handig samenwerken, waar je ze vindt en hoe je ze downloadt. Demofilmpjes helpen je snel op weg. In de opdrachten experimenteer je zelf en ontdek je nieuwe dingen. En in de case studies zie je hoe andere mensen hun iPad inzetten in hun job. De invalshoek is dus zeer concreet en praktisch. Je kan je (gratis!) inschrijven voor deel 1 én deel 2.

Van het eerste deel hebben we een demo gemaakt in de vorm van een app. Download hem gratis uit de App Store.

.

Gepost op 27 juni 2013

App iconHeel handig is het als je tijdens je opleiding of je job een pc in de buurt hebt om snel nog iets op te zoeken of een demofilmpje te bekijken. Maar soms is dat om praktische redenen niet mogelijk, soms zou het ook niet hygiënisch of niet veilig zijn om een pc bij de hand te houden. Dan biedt een mobiele app uitkomst! Zoals voor heftruckbestuurders...
 
Als heftruckbestuurder verplaats, stapel en ontstapel je allerlei goederen met behulp van de heftruck. In de meeste gevallen gebeurt deze goederenbehandeling in magazijnen of bij het laden en lossen van vrachtwagens. Als heftruckbestuurder bekleed je een veiligheidsfunctie in het bedrijf. Je moet je machine en de veiligheidsvoorschriften door en door kennen, lasten op de juiste manier behandelen en situaties goed kunnen inschatten. Elke verkeerde beslissing kan grote risico’s inhouden. Daarom vragen de meeste werkgevers ook om een attest van heftruckbestuurder.

De VDAB-opleidingen richten zich heel specifiek tot de kandidaten die een attest van heftruckbestuurder willen behalen. De opleidingen zijn heel praktijkgericht, maar omvatten ook een uitgebreid theoretisch gedeelte. Dit theoriegedeelte vind je in de app Heftruck. Download hem gratis en laat je overtuigen!
 
VDAB-Webleren biedt je momenteel al 3 apps aan voor iPad. De Android-versies zullen na de zomer beschikbaar zijn.

 

Gepost op 20 juni 2013

Je zoekt een nieuwe  job. Vacatures inkijken is een dagelijkse bezigheid geworden. En daar staat ze dan... de vacature die jij zocht. Je moét gewoon solliciteren, maar hoe? Je wil er natuurlijk alles aan doen om je kansen zo groot mogelijk te maken. Allerlei vragen steken de kop op. Welke competenties zijn vereist voor deze functie? Moet ik een cv opstellen? Hoe doe ik dat? Hoe bereid ik me voor op het sollicitatiegesprek? Hoe moet ik me gedragen tijdens het gesprek? En wat moet ik zeggen?

Om je hierbij te helpen hebben we een eerstehulpkit ontwikkeld in de vorm van een app. Hij is heel overzichtelijk opgebouwd en alles wat je over solliciteren moet weten, zit erin. Op het moment dat je je vacature gevonden hebt, duik je de app in en hij begeleidt je tot wanneer je het interview achter de rug hebt. Onderweg krijg je belangrijke en interessante tips over het cv, telefoneren en het sollicitatiegesprek. Videofragmenten maken alles superduidelijk. En als extraatje krijg je handige checklists mee. Gebruik ze! Ze vergroten je kansen om spoedig die ene job te vinden die je zo graag wil.

De app is bedoeld voor jou als je een job zoekt in een technische branche, de bouwsector of de industrie, ook als je nog studeert! Onze tips zijn natuurlijk ook mooi meegenomen als je solliciteert in een andere richting. Neem de proef op de som en klik hier om naar de app te gaan.

VDAB-Webleren biedt je momenteel al 3 apps aan voor iPad. De Android-versies zullen na de zomer beschikbaar zijn.

Gepost op 13 juni 2013

cijfersNa uren geconcentreerd werken is de hele stapel facturen ingevoerd en... alles klopt! Kimberley haalt opgelucht adem. Wie had ooit gedacht dat ze zoveel voldoening kon vinden in boekhouden? Boekhouden saai? Vergeet het maar!

Werk jij graag met cijfers? Kan je je langdurig concentreren en vind je nauwkeurigheid de normaalste zaak van de wereld? Dan is een job in de boekhouding misschien wel iets voor jou. Het is ook een job die op de arbeidsmarkt veel kansen biedt.

Weet je dat je je met webleren perfect kan voorbereiden op een job als bediende in de boekhouding? Je leert alles van handelsdocumenten tot jaarrekening als je deze vijf cursussen doorloopt:

  • Binnenlandse handelsdocumenten
  • Initiatie in boekhouden
  • Boekhouden in de praktijk deel 1 Courante verrichtingen binnenland
  • Boekhouden in de praktijk deel 2 Niet-courante verrichtingen binnenland en in- en uitvoer
  • Boekhouden in de praktijk deel 3 Eindejaarsverrichtingen

Als je al voorkennis hebt van handelsdocumenten en van boekhouden, dan kan je onmiddellijk beginnen met deel 1 van Boekhouden in de praktijk. Doe eerst de test en schrijf je dan in!

Veel succes!

 

Gepost op 7 juni 2013