U bent hier

Nieuws over online leren - juli 2013

Paultje, wat wil je graag voor je verjaardag? Een kiepauto!
En van de sint? Een bulldozer, een gele...
Zoveel kleine jongetjes dromen ervan 'als ze later groot zijn' deze indrukwekkende machines te mogen besturen. En sommigen maken die droom ook waar!

Paul herinnert zich maar al te goed dat hij als kind al ontzag had voor de kracht van de machines. Vandaag werkt hij als bouwplaatsmachinist, een uiterst gespecialiseerde job die hij met hart en ziel doet. Réchte sleuven graven, ook als er maar weinig plaats is, dat is de kunst. Kennis van de machines is vanzelfsprekend een must. En veiligheid komt altijd op de eerste plaats.

Hoe word je bouwplaatsmachinist? Als je het vak niet op school geleerd hebt, kan je bij de VDAB een heel praktijkgerichte opleiding volgen. De theoretische kennis over de machines en over veilig werken kan je opdoen met de webcursus 'Bouwplaatsmachinist'. De bedoeling van de cursus is het bekwaamheidsattest te behalen. Je krijgt inzicht in het materiaal, maar ook in de arbeidsomstandigheden en de risico's die verbonden zijn aan de machines en aan de manoeuvers. Warm aanbevolen dus als je er nog altijd van droomt om bouwplaatsmachinist te worden, maar ook als je al werkt als bouwplaatsmachinist en je je kennis wil opfrissen.

Schrijf je hier in voor de werbcursus 'Bouwplaatsmachinist' als werkzoekende of als werknemer.

Klik hier voor meer info over het beroep, filmpjes, vacatures en een test.

 

Gepost op 25 juli 2013

EngelsAls het om geld gaat kan je niet voorzichtig of nauwkeurig genoeg zijn. De cijfertjes moeten kloppen en de punten en komma's moeten op de juiste plaats staan. Even belangrijk is een correct woordgebruik. Bovendien gebruiken meer en meer bedrijven Engels vakjargon voor boekhouden en financiën.

Heb je een basiskennis Engels en ken je in grote lijnen de financiële en boekhoudkundige woordenschat in het Nederlands? Dan is het maar een kleine stap om die woordenschat ook in het Engels aan te leren. Twee nieuwe webcursussen 'Engels – Basic accounts and finance' en 'Engels - Advanced accounts and finance' helpen je daarbij! Saaie woordenlijsten hoef je niet te verwachten. Met een massa gevarieerde oefeningen leer je gewoon al doende alle belangrijke begrippen rond credit and payment, debt collection, tax accounting, job offers en nog veel meer... Neem bij voorkeur eerst 'Basic' en daarna 'Advanced' door. Je coach helpt je als je dat wil.

Treuzel niet en schrijf je vandaag nog gratis in

Je bent bij ons ook aan het juiste adres voor nog veel meer cursussen Engels en boekhouden. Blader maar eens door ons cursusaanbod.

 

Gepost op 18 juli 2013

Wil je vlotter Frans kunnen spreken op het werk? Vanaf nu kan je je professionele woordenschat in het Frans verbeteren met onze nieuwe app voor iPad en iPhone. Frans@Work reikt je basiszinnen aan met professionele context in verschillende sectoren. Je kiest gewoon die topics die voor jou bruikbaar zijn. Je hebt de keuze uit:

  • onthaalsituaties 
  • horeca 
  • werknemers en werkgevers 
  • op kantoor 
  • over financiële zaken 
  • voorraad, transport en levering 
  • over ict 
  • over verkopen 
  • praktische kit

Je krijgt bovendien een woordenlijst als handig hulpmiddel én je kan jezelf testen met een game. Per level kan je een badge behalen en je badges kan je delen op facebook.

Iets voor jou? Ga snel naar de App Store om Frans@Work gratis te downloaden.

Gepost op 10 juli 2013

KanalenWil je werk? Of wil je ànder werk? Dan moet je vroeg of laat solliciteren. Voor sommigen lijkt het wel als vanzelf te gaan, anderen staat een zwaardere of langere zoektocht te wachten. Hoe het solliciteren voor jou zal uitpakken, is koffiedik kijken. Een sollicitatieprocedure verschilt immers per bedrijf en per functie. De weg naar het resultaat is niet altijd een rechte lijn. Soms moet je bochten nemen, de weg verleggen, herkansen. Een steuntje in de rug is daarbij geen overbodige luxe.

Hoe en waar vind je vacatures? Hoe telefoneer je voor een job? Hoe maak je een cv dat werkt? Hoe schrijf je een overtuigende motivatiebrief? Hoe zet je de sociale media in bij je zoektocht naar werk? Hoe bereid je je voor op het jobinterview? Hoe kan je positief opvallen tussen de andere kandidaten?

Op al deze vragen – en nog veel meer – geeft de nieuwe webcursus ‘Solliciteren doe je zo!’ een praktisch antwoord. Bovendien krijg je extra feedback en begeleiding van je webcoach. Vergroot je kansen om spoedig die ene job te vinden die je zo graag wil.

Schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.

We lanceerden ook een iPad app "Help, ik moet solliciteren". Je vindt hem in de iTunes Store.
Technische contactgegevens: webleren@vdab.be

Gepost op 4 juli 2013