U bent hier

Nieuws over online leren - augustus 2013

scrum meatingIntensieve samenwerking, gezonde teamspirit, heldere communicatie en de voldoening van een gezamenlijke prestatie: daar draait het om bij Scrum. De term ’Scrum’ komt uit de rugbysport. Het is de spelfase waarbij de leden van een ploeg schouder aan schouder één front vormen tegen de tegenpartij. De teamleden zijn niet meer afzonderlijk herkenbaar; als één groep werken ze aan hetzelfde doel.
 
In projectmanagement is Scrum een vernieuwende samenwerkingsmethode voor de ontwikkeling van softwareapplicaties. De kern van Scrum is een klein multidisciplinair en zelfsturend team, dat samen een project oppakt. Iedereen is betrokken bij het plannen van het werk, het verdelen van de taken en het signaleren van de problemen. Typerend voor Scrum is het werken in korte iteraties of sprints van twee tot maximaal vier weken.

Wil je alles weten over Scrum? Schrijf je snel in voor onze nieuwe webcursus en leer hoe de samenwerking binnen een Scrumproces verloopt, waar de accenten liggen, hoe de onderlinge communicatie georganiseerd wordt en welke de verschillende rollen zijn binnen een Scrumteam.

De cursus kwam tot stand dankzij een intensieve samenwerking tussen VDAB-Webleren en het gerenommeerde ict-bedrijf Cegeka.

Schrijf je nu gratis in als werkzoekende of als werknemer.

 

de rode draadKalanderen... tuften... warpen... Zeggen deze woorden je iets? Dan ben je vast en zeker al thuis in de textielsector. Maar heb je de wereld van textiel al eens bekeken vanuit een waaier van producten? Hier is je unieke kans!

In onze webcursus neemt mascotte 'De Rode Draad' je mee van product naar product. Hij legt je - van naaldje tot draadje - uit hoe deze materialen gemaakt worden. Daarbij gebruikt hij al wat hij in huis heeft: geschreven en gesproken tekst, tekeningen, foto's, animaties en filmpjes. De inhoudelijke expertise komt van Cobot, het sectoraal vormingscentrum dat al 25 jaar actief is in opleiding voor en toeleiding naar de textielsector.

Ben je werkzoekend en wil je tot in de puntjes leren wat er allemaal komt kijken bij de productie van textiel? Schrijf je dan nu in voor 'Textiel bekeken vanuit een waaier van producten'!

Werk je al in de textielsector? Schrijf je dan gratis in voor de cursus via Cobot.

 

Creativiteit is méér dan knutselen en artistiek bezig zijn. Het is de routine doorbreken en openstaan voor nieuwe dingen. Je ogen openhouden en je oren spitsen. Creativiteit is nodig om oplossingen te bedenken voor de kleine en grote problemen van elke dag.

Met de webcursus 'creatief denken' leer je in twee uur de kneepjes van het creatief denken en het brainstormen. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over het creatieve proces: hoe krijg je ideeën, welk idee kies je en hoe ontwikkel je het verder om het daadwerkelijk te realiseren?

Deze prettige en interactieve webcursus is een startersgids, bedoeld voor iedereen die op een andere manier naar problemen en uitdagingen wil kijken.

Wedden dat je er heel wat mee bent? Schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.

Veel plezier!

 

Zalig nietsdoen... heerlijk om de vakantie mee te beginnen! Maar na een tijdje kan je zelfs daar genoeg van krijgen. Put meer voldoening uit je vakantie en volg een van onze gratis webcursussen. Of je nu student, werkzoekende, werknemer, huisvrouw of gepensioneerde bent: het doet er niet toe. Onze webcursussen zijn gratis voor iedereen. Het enige wat je nodig hebt is een computer met een internetverbinding.

We hebben heel wat boeiende onderwerpen in de aanbieding: van duurzaam bouwen en assertiviteit tot kleuradvies, in het totaal 270 webcursussen.
Weet je niet wat te kiezen? Dit is onze zomerselectie:

 • Bewust duurzaam bouwen
 • Conflicthantering
 • Creativiteit
 • Feedback geven en krijgen
 • iPad op het werk
 • Je goed voelen in een job
 • Kleuradvies
 • Leren leren
 • Linkedin om een job te vinden
 • Nederlandse spelling
 • Ontwikkel je denkkracht
 • Pesten en geweld? Genoeg is genoeg!
 • Solliciteren doe je zo
 • Slecht nieuws brengen
 • Webdesign

Als toemaatje hebben we nog deze tips voor je:

 • Experimenteer. Maak de oefeningen zonder terug te grijpen naar de cursusinhoud. Durf met de nieuwsgierigheid van een kind nieuwe dingen te ontdekken.
 • Bouw herhalingen in. Begin met kort te overlopen wat je de vorige keren geleerd hebt. Herhaal wat je niet meer kent. Probeer moeilijke oefeningen nog eens opnieuw te maken.
 • Hou je doel voor ogen. Een cursus doornemen vergt inspanning. Door je doel voor ogen te houden, worden je inspanningen gerichter en beleef je er meer plezier aan.
 • Pas wat je leerde zo snel mogelijk toe in de praktijk. Op die manier wordt alles concreter en onthoud je beter wat je geleerd hebt.

Kijk op www.vdab.be/webleren voor meer info, het volledige aanbod, extra tips en... schrijf je in!

 

Gepost op 6 augustus 2013