U bent hier

Nieuws over online leren - september 2013

Een sollicitatiegesprek als verkoper. Hij had alle mogelijke vragen en antwoorden tot in de puntjes voorbereid. Over het bedrijf, over zijn vorige job en de reden van zijn ontslag, over verkooptechnieken en klantgerichte communicatie, over zijn competenties, zijn zwakke en sterke kanten, … Maar of hij ook een digitale catalogus kon samenstellen? Neen, daar moest hij passen.

En jij, ben jij voorbereid op die vraag? Bedrijven bannen het papier en stappen over naar digitale publicaties. In tal van functies – van administratieve assistenten tot verkopers, boekhouders en nog veel meer – behoort digitale communicatie tot het takenpakket. Kan jij een digitale nieuwsbrief maken, of een e-zine of een jaarrapport?

Bezorg jezelf die extra troef bij je komende sollicitaties! Met Flex-iTraining leer je op korte termijn e-zines of digitale bedrijfspublicaties maken. De theorie neem je thuis door via webleren. De praktijk oefen je in onder begeleiding van een professionele coach tijdens drie workshops. En als je de workshops met succes gevolgd hebt, ontvang je een getuigschrift.

Schrijf je snel in voor:
Flex-iTraining E-magazines ontwerpen of Flex-iTraining Bedrijfspublicaties ontwerpen

Je hebt nog dit jaar je getuigschrift op zak: een mooi extraatje voor op je cv!

 

BtwKijk je reikhalzend uit naar de eerstvolgende btw-aangifte? Is het btw-wetboek voor jou ontspannende lectuur? Maak je er een sport van om alle regels op je duimpje te kennen? Neen?

Geen nood! Bij Webleren hebben we een paar boekhoudkundige experten die de btw-reglementering voor jou helemaal uitgespit hebben én overzichtelijk samengebracht in een praktijkgerichte webcursus. De cursus start met de toelichting van belangrijke btw-begrippen en een aantal opdrachten. Daarna komen de uitgewerkte btw-topics, opgesplitst in binnenlandse verrichtingen, intracommunautaire verrichtingen, invoer/uitvoer en speciale topics. Elk topic bestaat uit een opdracht, een antwoordblad, hulplijnen (!), een voorbeeldboeking en de oplossing.

Gedaan dus met zuchten bij de volgende btw-aangifte! Schrijf je snel in voor de webcursus 'Bedrijfsadministratie: BTW in de praktijk' als werkzoekende of als werknemer.

De cursus behandelt zowel de btw-reglementering als de boekhoudtechniek. Heb je geen voorkennis van boekhouden door opleiding of ervaring? Neem dan eerst de webcursussen 'Initiatie in boekhouden' en 'Boekhouden in de praktijk deel 1' door als voorbereiding.

schoolmoeZijn klaslokalen, uurroosters en leerkrachten voor het bord voor jou voorgoed verleden tijd? Kies voor de nieuwe leermiddelen: internet, video en online coaching. Onze webcursussen combineren ze in één pakket voor de moderne student in ieder van ons. In het aanbod van 270 cursussen zit voor elk wat wils: van Succesvol presenteren tot Loon- en personeelsadministratie.

Een greep uit het aanbod:

 • MS-Office: Windows, Word, Excel, Access en PowerPoint
 • internet: computerbeveiliging, webdesign, programmatielogica
 • administratief: boekhouden, personeelsadministratie, logistiek
 • commercieel: verkooptechnieken, klantgerichte communicatie, presentatietechnieken
 • talen: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans; zowel spelling en grammatica als woordenschat, e-mail en professioneel telefoneren
 • persoonlijke vaardigheden: conflicthantering, constructief samenwerken, feedback geven en ontvangen, assertiviteit, timemanagement, creativiteit, …
 • solliciteren: 18 verschillende cursussen
 • sectorspecifieke opleidingen: bouw, metaal, industriële automatisering, auto- en vrachtwagentechniek, logistiek, schoonmaak, horeca, grafische sector, ...
 • mobiele apps: Frans@Work; help, ik moet solliciteren; tablet op het werk, heftruck

De grootste troeven van VDAB-Webleren:

 • kwaliteit: alle webcursussen zijn gemaakt door vakspecialisten
 • comfort: je studeert thuis of waar je maar wil
 • flexibiliteit: je beslist zelf wat, waar en wanneer je leert
 • coaching: bij de meeste webcursussen ondersteunt een webcoach je gedurende het ganse leertraject
 • GRATIS voor iedereen die zich op eigen initiatief inschrijft

Een voorsmaakje?

Surf naar http://e-leren.vdab.be/ en log in met gebruikersnaam democursus en paswoord democursus. Je vindt er verschillende fragmenten om alvast eens te proeven van ons aanbod.