U bent hier

Nieuws over online leren - oktober 2013

spaans at workWil je vlotter Spaans kunnen spreken op het werk? Vanaf nu kan je je professionele woordenschat in het Spaans verbeteren met onze nieuwe app voor tablet en smartphone. Spaans@Work reikt je basiszinnen aan met professionele context in verschillende sectoren. Je kiest gewoon die topics die voor jou bruikbaar zijn. Je hebt de keuze uit:

 

 • onthaalsituaties 
 • horeca 
 • werknemers en werkgevers 
 • op kantoor 
 • over financiële zaken 
 • voorraad, transport en levering 
 • over ict 
 • over verkopen 
 • praktische kit

Je krijgt bovendien een woordenlijst als handig hulpmiddel én je kan jezelf testen met een game. Per level kan je een badge behalen en je badges kan je delen op facebook.

Iets voor jou? Ga snel naar Google Play om Spaans@Work gratis te downloaden. Je vindt er ook het oudere broertje Frans@Work en... er is nog meer op komst!

 

Gepost op 31 oktober 2013

"Het schouderklopje, de aanmoediging, zonder al te klef te worden ook gewoon de goede raad, de bijsturing met een vriendelijk gesprek. Feedback! Dat is wat Erika mist. Dat is wat ze nodig heeft om het continue streven naar meer en beter vol te houden. Kan iemand daar iets op tegen hebben?"

Hoe komt het dan dat de dagelijkse feedback verwaarloosd wordt? Onderschatten we het belang ervan? Net als Erika weten we nochtans hoe iemand helemaal kan opfleuren bij een welgemeend positief woordje van de baas of een collega: zelfvertrouwen en motivatie groeien zienderogen. Feedback hoeft zelfs niet altijd positief te zijn. We willen gewoon weten wat van ons verwacht wordt, wat we goed doen en wat beter kan.

Overigens is het niet alleen op de werkplek dat feedback wonderen doet. Laat ook thuis geen kans voorbijgaan om een lach tevoorschijn te toveren. Je zoon pronkt met zijn nieuwe kapsel, je dochter heeft zomaar haar kamer opgeruimd, de buurman brengt peren van eigen kweek, een vriend geeft je een hartelijk complimentje. Wat zeg je?

Wil je leren hoe je feedback kan geven of hoe je op gekregen feedback kan reageren? In de webmodule ‘Feedback geven en krijgen’ vind je heel wat tips en nuttige raadgevingen. En je coach zit natuurlijk klaar om jou feedback te geven!

Ben je werkzoekende? Schrijf je dan hier gratis in.
Ben je werknemer? Schrijf je dan hier gratis in.

PS De eerste alinea is schaamteloos overgenomen uit de blog van bedrijfsleider Tim.

 

Gepost op 24 oktober 2013

Webleren is ideaal om heel doelgericht een bepaald aspect van een (vreemde) taal bij te spijkeren. Communiceren via e-mail, handelscorrespondentie, klantgericht telefoneren, de typische woordenschat uit de logistieke sector … zijn slechts enkele voorbeelden. In het totaal vind je momenteel meer dan 50 taalcursussen in ons aanbod.

Hoe kies je dan de juiste webcursus talen? Alle cursusinhouden overlopen? Advies vragen? Een gokje wagen? Dat mag! Maar je kan ook de kieswijzer gebruiken!

De kieswijzer is een elektronische tool waarin je achtereenvolgens aanklikt 

 • welke taal je wil leren: Nederlands moedertaal, Nederlands voor anderstaligen, Frans, Engels, Duits of Spaans;
 • op welk niveau: basis, middenniveau of gevorderd;
 • met welk doel: zakelijk of algemeen;
 • welke vaardigheid je wil bijschaven: beter lezen en begrijpen, beter spreken, correcter schrijven.

Dit gaat heel snel en je krijgt meteen een lijstje van de cursussen die aan jouw vraag beantwoorden. Je kan zelfs doorklikken en je onmiddellijk inschrijven. 100 % gebruiksgemak dus!

Probeer de kieswijzer gerust zelf eens uit!

Gepost op 17 oktober 2013

Best BossSchuilt er in jou een geboren leider? Kan je met je enthousiasme mensen inspireren en motiveren? Brengt je visie een team in beweging, op weg naar een gemeenschappelijk doel? Of denk je nu ‘tja, was het maar waar...’?

Een team leiden is niet gemakkelijk. Slechts een paar witte raven hebben een aangeboren charismatische uitstraling. Veel anderen moeten keihard werken om een bekwame leidinggevende te worden. Er is al heel wat geschreven over effectief leiderschap. Maar hoe breng je dat alles in de praktijk?

De webcursus ‘Toolkit voor leidinggevenden’ bevat een competentiegerichte toolkit met 21 praktische instrumenten over alle aspecten van het leidinggeven. De noodzakelijke theoretische informatie krijg je in toegankelijke bewoordingen, met de nadruk op bruikbare tips. Je leert op een actieve manier: aan de hand van gerichte vragen denk je na over jezelf en je handelen, je bestudeert cases, je lost oefeningen op en je ziet meteen je resultaten. Als je dat wenst, krijg je ook feedback van je webcoach.

Ben je een startende leidinggevende? Ben je op zoek naar een leidinggevende functie? Hangt er een promotie in de lucht waarbij je een team zal moeten leiden? Of ben je reeds een ervaren leidinggevende die een aantal competenties wil opfrissen? Pak het praktijkgericht aan en schrijf je in voor ‘Toolkit voor leidinggevenden’ als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 11 oktober 2013