U bent hier

Nieuws over online leren - november 2013

sleutelsKan je omgaan met regels?
Met stress?
Werk je veilig en met respect voor het materiaal?
Kan je goed plannen en organiseren?
Werk je nauwkeurig en efficiënt?

Zoek het op een speelse manier uit met onze edugames! In 3 spelrondes moet je telkens 3 opdrachten uitvoeren. Na elke ronde leer je hoe het gesteld is met jouw sleutelcompetenties en hoe je ze kan verbeteren. Het spel is spannend en soms een tikkeltje frustrerend. Over de inhoud verklappen we lekker niets, die mag je zelf ontdekken! Je hebt de keuze tussen:

  • sleutelspel voor bouwberoepen

  • sleutelspel voor elektromechaniekers

  • sleutelspel voor automechaniekers

  • sleutelspel voor de confectie

  • sleutelspel voor de transport

  • sleutelspel voor professionele schoonmakers

  • sleutelspel voor de horeca

Deze edugames worden onder begeleiding in de VDAB-competentiecentra gebruikt. Wil je ze graag al eens uitproberen? Schrijf je dan in via webleren!

 

weldingWacht nog even voor je dat lasmasker opzet... Wist je dat een grondige voorkennis van materialen en gereedschappen en van de techniek van het lassen noodzakelijk is voor je aan de praktijk kan beginnen? Maar misschien schrikt een theoretisch cursusboek je af...

Wat dacht je dan van een reeks webcursussen vol videofragmenten en animaties en bovendien volledig audio-ondersteund? Vakspecialisten laten je de fijne kneepjes zien en verklappen het geheim van een goede las. Ondertussen pik je alle noodzakelijke theorie mee. Een niet te versmaden alternatief voor wie niet graag leest en toch van lassen zijn vak wil maken. Of haar vak...

De reeks Welding@ bestaat uit 15 webmodules, samen goed voor een ijzersterke voorbereiding op hoeknaadlassen, elektrisch vlambooglassen, gassmeltlassen en TIG-lassen.

Wil je vonken zien? Schrijf je dan nu in voor Welding@!

 

duurzaam bouwenDacht je dat duurzaam bouwen een nieuwe modegril was in de bouwtrends? Niets is minder waar! De zorg voor het milieu – en ook voor onze portemonnee – maakt bewust duurzaam bouwen absoluut noodzakelijk. Zonnepanelen en isolatie zijn de best gekende voorbeelden, maar duurzaam bouwen of verbouwen is zo véél méér. 

De webcursus ‘Bewust duurzaam bouwen’ neemt je mee naar de familie Bosmans, die een nieuwe duurzame woning gebouwd heeft. Daarna bezoek je de familie Frederiks, die een bestaande woning bewust duurzaam gerenoveerd heeft. Je steekt heel wat op van beide families, in een eenvoudige interactieve animatiefilm. Uit de film blijkt ook hoe belangrijk het is dat vakspecialisten in de bouwsector zich bekwamen in groene vaardigheden.

Heb je plannen om te bouwen of te renoveren? Werk je in de bouw of wil je er gaan werken? De cursus ‘Bewust duurzaam bouwen’ is een must voor jou!
Schrijf je nu gratis in als werkzoekende of als werknemer.

Bijna dagelijks komt het in de actualiteit: langdurig ziekteverzuim, burn-out. Het gevoel opgebrand te zijn treft vaak mensen die heel gedreven en gemotiveerd jarenlang hart en ziel in hun werk gelegd hebben. En plots zijn ze leeg. Uitgeput, ontmoedigd en zwaar teleurgesteld. De aanleiding kan een klein voorval zijn. De oorzaak is jarenlange overbelasting. De minister van Werk noemt het een groot maatschappelijk probleem en heeft een sensibiliseringscampagne gelanceerd. De campagne richt zich vooral op ondernemingen: op werkgevers, hr-managers en vakbondsvertegenwoordigers. Maar je kan ook zelf iets doen! Je grenzen bewaken en leren nee zeggen is al een eerste stap in de goeie richting.

Moet je steeds meer doen in minder tijd? Werken de mooie theorieën over timemanagement en prioriteiten stellen niet meer in de praktijk? Dan is je probleem waarschijnlijk dat je geen nee kan zeggen. Je wil anderen niet kwetsen of boos maken, je wil je niet schuldig voelen. Of misschien wil je voor jezelf niet toegeven dat je limieten hebt.

Leer vriendelijk nee zeggen, zonder schuldgevoelens. Assertiviteit heeft te maken met zelfvertrouwen en inlevingsvermogen, met liefde voor jezelf en voor de ander. Als je assertiever bent, dan wordt het makkelijker om te zeggen wat je wil of niet wil, zonder de ander te kwetsen. Of het nu op het werk is, of bij sollicitaties of in je privéleven.

Volgens onderzoek loert bij 1 op 5 Vlaamse werknemers een burn-out om de hoek. Jaarlijks worden 19.000 Vlaamse werknemers daadwerkelijk met een burn-out geconfronteerd. Zet vandaag de eerste stap naar een gezonder, comfortabeler en assertiever leven met de webcursus 'Assertiviteit op het werk'. Je krijgt inzicht in je huidige gedrag en je vindt er de nodige tools om mee aan de slag te gaan. Als je dat wenst, kan je steeds een beroep doen op je coach om je te begeleiden.

Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 7 november 2013