U bent hier

Nieuws over online leren - december 2013

Ben je een startende of een doorgewinterde webmaster? Wil je een website ontwerpen voor een organisatie, een vereniging of een evenement? Met Drupal Gardens kan je een website bouwen, enkel door te configureren. Programmeren of software installeren is zelfs niet nodig. Drupal is een open source content management system – en dus gratis te gebruiken. Bovendien is Drupal flexibel, robuust en veilig. Niet te verwonderen dus dat Drupal enorm aan populariteit wint, zelfs bij grote bedrijven.

Met de webcursus ‘Webdesign: Basisprinicipes Drupal’ leer je de voornaamste functionaliteiten van Drupal kennen aan de hand van een voorbeeldsite. Ondertussen bouw je ook zelf stapsgewijs een basiswebsite volgens de regels van de kunst. Op het einde van de cursus kan je een handig stappenplan downloaden als geheugensteuntje.

Leer als Drupal-gebruiker:

  • een eenvoudige Drupal-website uitbouwen en structureren
  • het uiterlijk van een site wijzigen
  • inhoud groeperen en filteren
  • gebruikers en machtigingen toevoegen en beheren
  • de configuratie van je site wijzigen volgens je eigen voorkeur en behoeften

Schrijf je nu gratis in als werkzoekende of als werknemer.

microsoft Visual BasicMaandelijks hetzelfde overzicht maken in Excel, de oude bedrijfsnaam vervangen door de nieuwe in maar liefst 50 Word-documenten, ... Heb je soms ook wel eens genoeg van die tijdrovende, repetitieve taken? Dan is het tijd voor VBA. Visual Basic for Applications, kortweg VBA, is ontwikkeld door Microsoft en laat je toe om in de verschillende Office-pakketten steeds terugkerende handelingen te automatiseren. Door zelf kleine programma’s te schrijven in VBA breid je de mogelijkheden van Word, Excel, Access, Outlook en Powerpoint stevig uit. Bovendien win je veel tijd én levert je programma foutloos werk af. Niets dan voordelen dus!

Wil je een eerste kennismaking met VBA? Schrijf je dan in voor onze nieuwe webcursus en leer VBA gebruiken achter de applicatie Excel. Je hoeft geen concrete ervaring te hebben met programmeren of programmeertalen. Heb je echter geen basiskennis van programmatielogica, dan raden we je aan om eerst de webcursus programmatielogica door te nemen.

Schrijf je nu gratis in voor de webcursus ‘Informatica: Visual Basic for Applications - Inleiding’ als werkzoekende of als werknemer.

 

Noem het receptie, balie, onthaal, ... Je bent de eerste persoon die een bezoeker ziet én zijn aanspreekpunt. Sta je sterk in je schoenen als hij je in het Engels aanspreekt? Ken je de juiste uitdrukkingen om hem te vragen of hij een afspraak heeft en met wie? Of om hem de weg uit te leggen naar het juiste kantoor of het dichtsbijzijnde hotel?

De webcursus ‘Engels – Front office’ is ideaal om snel alles nog eens op te frissen. De talrijke voorbeelddialogen helpen je bovendien met de juiste uitspraak.

Ook voor andere taalcursussen Engels ben je bij ons aan het juiste adres: van algemene taalkennis Engels tot English for business, van klantgericht telefoneren tot professional email. Onze taalkiezer wijst je de weg naar de cursus die het best bij jouw vraag past.

Begin alvast met Front office! Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer

 

Gepost op 5 december 2013