U bent hier

Nieuws over online leren - februari 2014

logo linkedinMoet je al eens flink nadenken? Dan is de kans groot dat het aan een update toe is. De webcursus 'LinkedIn om een job te vinden' is pas herwerkt. Voor jou meteen een mooie aanleiding om je profiel eens helemaal op te poetsen!

LinkedIn is de snelst groeiende professionele netwerksite. Meer dan anderhalf miljoen Belgen hebben er een profiel. Voor rekruteerders is dat een goudmijntje en LinkedIn is uitgegroeid tot een aantrekkelijk HR-instrument. De hoogste tijd dus om LinkedIn ook voor jou te laten werken! Maar hoe?

Niemand kan het je beter uitleggen dan Jan Vermeiren. Hij is dé specialist bij uitstek als het om netwerking gaat. Zijn basisstrategie voor LinkedIn bestaat uit 3 stappen: 

  • een aantrekkelijk profiel maken op LinkedIn,
  • je basisnetwerk of eerstegraadsnetwerk opbouwen,
  • je netwerk efficiënt en effectief verder uitbouwen: je tweedegraadsnetwerk.

Wees niet langer tevreden met een mager profieletje. Stop niet bij je basisnetwerk. De wàre kracht van LinkedIn schuilt in je tweedegraadsnetwerk. Zet een stap verder en haal er alles uit! 

Jan Vermeiren stelde graag zijn know-how ter beschikking voor onze webcursus 'LinkedIn om een job te vinden': een volledige strategie die je naar je toekomstige job kan leiden, met alle details, voorbeelden en waardevolle tips. 

Profiteer gratis van zijn expertise en schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.

 

 

kunststoffenHebben autoschadeherstellers, lassers en WTCAD-tekenaars iets met elkaar gemeen? Ja! De kans is groot dat zij allemaal in hun job kunststoffen bewerken. De bewerking zelf is beroepsgebonden, maar de soorten kunststoffen en hun eigenschappen zijn in elk beroep dezelfde. VDAB-webleren speelt hierop in door 10 webcursussen over de verwerking van kunststoffen aan te bieden. Je leest het goed: 10!!!

In de basiswebcursus krijg je algemene theorie: eigenschappen van kunststoffen, soorten, toepassingen... De 9 andere webcursussen zijn gericht op een specifiek beroep: mecanicien, automecanicien, autoschadehersteller, draaier, frezer, lasser, onderhoudsmechanieker, plaatbewerker en WTCAD-tekenaar. Elk van die 9 modules bestaat uit 2 delen. Het eerste is algemene theorie. Het tweede is vakspecifiek en behandelt de bewerking van kunststoffen waarmee je als vakspecialist te maken krijgt, aangevuld met tips inzake veiligheid en milieu.

Deze 10 webcursussen zijn vrij theoretisch. Je kan maar een beperkt aantal oefeningen maken. De echte praktijkoefeningen moet je in het opleidingsatelier van een VDAB-competentiecentrum uitvoeren.

Heb je interesse? Dan kan je hier gratis inschrijven voor één of meer van deze webcursussen. 

DOEN!

Wil je snel aan de slag als vrachtwagenchauffeur? Of misschien als autobus- of autocarbestuurder? Je zit alvast goed als je de arbeidsmarkt bekijkt. Momenteel zijn er meer dan 1900 vacatures voor chauffeurs.

Je eerste rit voert je naar het sollicitatiegesprek. Een beetje nerveus? Dat is wel te begrijpen! Maar als je vooraf weet waar je moet op letten, kan je zelfverzekerd voor de dag komen. Neem daarom zeker eerst de webcursus 'Solliciteren - Transport - Het gesprek' goed door. Het is een bondige cursus met veel handige tips, oefeningen en videofragmenten. Je hoort rechtstreeks van werknemers en werkgevers uit de transportsector wat de mogelijkheden binnen de sector zijn, hoe de bedrijven rekruteren en hoe de ideale kandidaat eruitziet.

Als dat geen perfecte voorbereiding is!

Schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.