U bent hier

Nieuws over online leren - maart 2014

KenuwgastenDan is de webcursus 'Ken uw gasten' zeker iets voor jou! In een uurtje tijd kan je je kennis van gastvrijheid en dienstverlening in de horeca bijschaven. De focus ligt op de grensstreek Vlaanderen-Nederland. Je mag dus alvast info verwachten over streekgerechten en over taal- en cultuurverschillen tussen Vlamingen en Nederlanders. Maar er is meer!

In het hoofdstuk over gastvrijheid leer je meer over de ontvangst van gasten, het verblijf en het afscheid, over communicatie, klachten en de gastentypen. In het hoofdstuk over cultuur en taal krijg je waardevolle tips rond assertiviteit, hiërarchie, tutoyeren, eten en drinken en... bier.

Leergierig geworden? Schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer!

Gepost op 28 maart 2014

Communicatie via e-mail gaat snel en gemakkelijk. Je boodschap blijft bewaard en je kan ze vrij vlug terugvinden. De voordelen van e-mail zijn zo groot dat we met zijn allen de papieren correspondentie bijna volledig overboord gegooid hebben. Iedereen mailt... Iedereen mailt op zijn manier... helaas niet altijd de meest efficiënte manier.

Je kent het fenomeen van de overvolle mailbox; met nietszeggende titels, ongestructureerde teksten die bol staan van de typefouten, sms-taal, 'vervolgverhalen' die ontelbare keren over en weer gestuurd worden.

Het kan natuurlijk ook anders. Je kan je eigen e-mailleven en dat van de ontvangers van je berichten heel wat aangenamer maken. In de webcursus 'Nederlands - Communiceren via e-mail' leer je vlotter, duidelijker en efficiënter te communiceren via e-mail. Raadgevingen en tips rond 'nettiquette' maken de cursus àf.

Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer.

TIP In onze catalogus vind je ook 'Frans - Communiceren via e-mail' en 'Engels - Professional email'.

 

Gepost op 17 maart 2014

kleurenprismaEen zonnige namiddag, een mens kikkert er helemaal van op. Wat doet zo'n lentezonnetje met jou? Krijg je zin om je grijze outfit in de wasmand te kieperen en voortaan kleurrijk door het leven te gaan? Waarom doe je het dan niet? Ben je bang dat geel je niet staat? Weet je niet goed of je rood en roze nu wel zou combineren?

De webcursus 'Kleuradvies voor kleding' brengt raad. Je leert alles over het ontstaan van kleuren, over kleuremoties en over seizoensgebonden kleurenpaletten. Je bepaalt je eigen kleurtype en ontdekt welke basiskleuren en welke combinatiekleuren het best bij je passen. Je krijgt zelfs stoffenadvies. Gegarandeerd ga je na (of tijdens!) de cursus je eigen garderobe met andere ogen bekijken. En werk je in een kledingzaak, dan zal je je klanten nog beter kunnen helpen met je treffend kleuradvies. Doen dus!

Schrijf je nu gratis in als werkzoekende of als werknemer voor de webcursus 'Kleuradvies'.

 

 

Gepost op 7 maart 2014

humon resourcesDiplomatie, empathie, discretie en daarbovenop kennis van personeelsadministratie en arbeidsrecht: deze kwaliteiten héb je als je op een HR-afdeling werkt of er graag wil gaan werken.  Kom je terecht in een internationaal bedrijf, dan is een goede kennis van het Engels ook onontbeerlijk.  Heldere communicatie met de collega’s staat of valt met je kennis van de specifieke Engelse woordenschat uit Human Resources.

De nieuwe webcursus ‘Engels – Vocabulary for Human Resources’ zet je helemaal op het juiste pad! Saaie woordenlijsten hoef je niet te verwachten. Met een massa gevarieerde interactieve oefeningen leer je gewoon al doende alle belangrijke begrippen rond recruitment, employment contract, leave and holidays, sick leave and work accidents. Je coach helpt je als je dat wil.

Schrijf je vandaag nog gratis in als werkzoekende of als werknemer.

Je bent bij ons ook aan het juiste adres voor nog veel meer cursussen Engels. Blader  maar eens door ons cursusaanbod.
 

Gepost op 7 maart 2014