U bent hier

Nieuws over online leren - april 2014

cijfersJohan volgt met veel enthousiasme een opleiding tot torenkraanbestuurder. Tot zijn grote verbazing moet hij er ook rekenen. Daar had hij nooit bij stilgestaan.
Lore moet bij de baas komen omdat de kassa niet klopt. Hier is al wat minder enthousiasme mee gemoeid. Er zijn wel leukere dingen op een vrijdagavond.
Willem denkt net iets te lang na als zijn petekindje hulp vraagt bij zijn vraagstukken. Het is al ettelijke jaren geleden dat peter Willem zelf op de schoolbanken zat.
Karin bekijkt beteuterd de kwabberige brij die een smakelijke cake had moeten worden. Het recept was voor 4 personen en ze had het omgerekend naar 10. Rekenfoutje?

Wens je zelf ook wel eens dat je rekenknobbel beter ontwikkeld was? Moet je al eens diep in je geheugen graven als het over breuken of procenten gaat? Fris je kennis grondig op met de webcursus ‘Basis rekenen’. Er komt heel wat aan bod: van optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen tot schaalberekening, machten en vierkantswortel. Zelfs metend rekenen en vormleer worden niet vergeten. Je krijgt een duidelijke uitleg aan de hand van uitgewerkte voorbeelden en natuurlijk ook veel oefeningen.

Rekenen moet je elke dag. Maak het jezelf wat gemakkelijker en schrijf je in voor de webcursus ‘Basis rekenen’ als werkzoekende of als werknemer.

 

 

Gepost op 25 april 2014

Is dat een job die jou wel zou liggen? Of werk je nu al in de huishoudelijke schoonmaak?

Onze webcursus 'Schoonmaken bij mensen thuis' is speciaal voor jou gemaakt!

Image001

In deze cursus bezoek je een huis waar vijf kamers schoongemaakt moeten worden: de keuken, de woonkamer, de slaapkamer, de badkamer en het toilet. De uitdaging is niet alleen om die kamers schoon te maken, maar ook om dat zo efficiënt mogelijk te doen. Voor je begint, krijg je een werkplanning. Je krijgt ook heel wat tips en voorbeelden. Die informatie kan je gebruiken om de oefeningen op te lossen. En je staat er niet alleen voor: 'plumeau Tine' loodst je door het huis.

Je leert schoonmaaktaken zo goed mogelijk organiseren. Dankzij die goede organisatie krijg je een beter resultaat, lever je kwaliteit én zijn je klanten tevreden.

Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer. Veel succes!

Gepost op 18 april 2014

vingerpopjesJe kiest je collega’s niet zelf. Toch breng je zowat 38 uur per week met hen door. Dat is waarschijnlijk meer dan met je partner. Logisch toch dat de sfeer af en toe gespannen aanvoelt, dat er onderhuids iets broedt of dat iemand eens zijn stem verheft. Tegenstrijdige meningen, behoeften en belangen leiden gemakkelijk tot discussies en conflicten. Ook emoties kunnen een bron van conflicten zijn.

Werknemers besteden 15 tot 20 % van hun werktijd aan het oplossen van onmin op de werkvloer. Dat is bijna een dag per week! Maar niet alles raakt opgelost en sluimerende onenigheid kan de werksfeer danig verpesten en zelfs leiden tot ziekteverzuim.

Toch hoef je een conflict niet altijd angstvallig uit de weg te gaan, want het kan ook duidelijkheid brengen, de lucht opklaren, de gemoederen bedaren. Als je het maar goed aanpakt!

De webcursus ‘Conflicthantering’ verschaft je inzichten in de soorten conflicten en de complexiteit ervan en reikt je handvatten, tips en trucs aan om zo 'ongehavend' mogelijk en misschien zelfs sterker uit een conflict te komen.  Ze komt goed van pas op de werkvloer, maar ook thuis of in de vriendenkring.

Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 11 april 2014

cijfersWerk jij graag met cijfers? Kan je je langdurig concentreren en vind je nauwkeurigheid de normaalste zaak van de wereld? Dan is een job in de boekhouding misschien wel iets voor jou. Het is ook een job die op de arbeidsmarkt veel kansen biedt.

Weet je dat je je met webleren perfect kan voorbereiden op een job als bediende in de boekhouding? Je doet de boekhouding van een fictief bedrijf en leert al doende alles van handelsdocumenten tot jaarrekening als je deze vijf cursussen doorloopt:

  • Binnenlandse handelsdocumenten
  • Initiatie in boekhouden
  • Boekhouden in de praktijk deel 1 Courante verrichtingen binnenland
  • Boekhouden in de praktijk deel 2 Niet-courante verrichtingen binnenland en in- en uitvoer
  • Boekhouden in de praktijk deel 3 Eindejaarsverrichtingen

Als je al voorkennis hebt van handelsdocumenten en van boekhouden, dan kan je onmiddellijk beginnen met deel 1 van Boekhouden in de praktijk. Doe eerst de test en schrijf je dan in!

Veel succes!

 

Gepost op 4 april 2014