U bent hier

Nieuws over online leren - mei 2014

RuitenwasserHeb je al gehoord van ruitenwasserij Sores? Neen, natuurlijk niet. Sores is een fictief bedrijf, maar wel een realistisch uitgangspunt voor de zeer praktijkgerichte webcursus over loon- en personeelsadministratie. De cursus is nu volledig aangepast aan het nieuwe eenheidsstatuut en voorzien van nog een extra herhalingsoefening. Met welke reglementeringen en wetten moet Sores rekening houden bij aanwervingen, loonberekening, ziekte, jaarlijkse vakantie of het einde van een arbeidsovereenkomst? Je komt het allemaal te weten in de webcursus 'Loon- en personeelsadministratie'.

De cursus is opgemaakt in samenwerking met Acerta, het sociaal secretariaat voor personeels- en loonadministratie. Dit bedrijf staat garant voor juiste informatie en zal zelf de webcursus gebruiken voor hun beginnende "payroll-medewerkers".

Wil je ook een heldere kijk op personeelsadministratie? Dan mag je deze cursus echt niet overslaan. In een aantal stevige dossiers leer je aan de hand van opdrachten en voorbeelden alle basisprincipes van loon- en personeelsadministratie. Even de theorie erop naslaan? Bespaar je het moeilijke zoeken. In de cursus vind je ze overzichtelijk gebundeld per onderwerp. En als je feedback wil, zitten de coaches klaar om al je vragen te beantwoorden.

Nog één laatste argument nodig? Ook deze cursus én de coaching zijn volledig gratis voor alle individuele klanten. Waarop wacht je?

Schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 23 mei 2014

ressources humainesDiplomatie, empathie, discretie en daarbovenop kennis van personeelsadministratie en arbeidsrecht: deze kwaliteiten héb je als je op een HR-afdeling werkt of er graag wil gaan werken.  Tweetaligheid is een extra troef, vooral als je ook kennis hebt van de specifieke Franse woordenschat uit Human Resources.

De nieuwe webcursus ‘Frans - Vocabulaire ressources humaines’ zet je helemaal op het juiste pad! Saaie woordenlijsten hoef je niet te verwachten. Met een massa gevarieerde interactieve oefeningen leer je gewoon al doende alle belangrijke begrippen rond récherche et sélection, contrat de travail,  conditions de travail, congé, maladie et accident de travail. Je coach helpt je als je dat wil.

Schrijf je vandaag nog gratis in als werkzoekende of als werknemer.

Je bent bij ons ook aan het juiste adres voor nog veel meer cursussen Frans. Blader  maar eens door ons cursusaanbod.

 

Gepost op 16 mei 2014

sociale media

Sara is een jonge, enthousiaste marketeer met een passie voor online die op zoek was naar haar droomjob ... en die ook vond! Om zichzelf als sollicitant in de kijker te zetten startte ze een heuse campagne via sociale media als Facebook, LinkedIn en Twitter. Ze zette een website op waar ze in blogvorm verslag uitbracht van haar belevenissen, alle updates verzamelde en zelfs sollicitatietips uitdeelde aan lotgenoten. Twee maanden later had ze haar droomjob te pakken. Ook jij hebt dankzij de enorme groei van de sociale media unieke kansen om jezelf positief in beeld te brengen. Zorg ervoor dat je gezien wordt met al je kwaliteiten als toekomstige werknemer. Leer socialiteren!

Je begint met een profiel op Facebook, LinkedIn en Twitter. Als je al een profiel hebt, kijk het dan eens grondig na. Wat leest je toekomstige werkgever als hij je naam intypt in Google? De tweede stap is netwerken: contacten leggen met andere mensen, delen dat je een nieuwe job wil, zelf vacatures zoeken. En als je echt alles uit de kast wil halen, dan bouw je aan je digitaal imago. Wat dacht je van een visueel cv, een eigen blog, of zelfs een eigen website? Dàt is pas socialiteren: jezelf in de sociale media presenteren met alle digitale mogelijkheden die er zijn.

Leer er alles over in de nieuwe webcursus ‘Socialiteren: solliciteren via sociale media’. Schrijf je vandaag nog in als werkzoekende of als werknemer.

 

Gepost op 9 mei 2014