U bent hier

Nieuws over online leren - juli 2014

css3Als moderne webmaster kan je er niet omheen: kennis van CSS is absoluut onontbeerlijk! De huidige tendens in webdesign is een totale scheiding van inhoud en vormgeving. Kleur, lettergrootte, teksteffecten, decoratieve elementen en alle andere aspecten van vormgeving breng je onder in een CSS-stylesheet. Het HTML-bestand bevat dan alleen nog inhoud. Deze manier van werken biedt reusachtige voordelen voor jou als webmaster en voor de bezoekers van je site. Je kan je website een mooie opmaak meegeven, die je bovendien in één handeling verandert als je dat wenst. En je komt bij je bezoekers veel professioneler over, al is het maar omdat je mooi vormgegeven site toch snel laadt door de lichtere HTML-codering.

De mogelijkheden van CSS zijn zeer uitgebreid: van pure opmaak (letterkleur, lettergrootte, regelafstand, achtergrondkleur, …) over lay-out (positionering van blokken tekst, foto's en afbeeldingen) tot flexibele webpagina's voor smartphone, tablet en pc-scherm. Je leert ze allemaal kennen en toepassen in de webcursus 'Webdesign – stylesheets in CSS3'.
Je kan CSS niet los zien van HTML; het is dus belangrijk dat je een grondige basiskennis hebt van HTML. Is dat niet het geval, neem dan eerst onze webcursus HTML5 door vooraleer je met CSS3 start. En dan ligt de weg volledig open naar efficiënt webdesign.

Ga ervoor en schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer!

 

Gepost op 18 juli 2014

Ben je een tijdje afwezig? Stel in je e-mailprogramma een automatisch antwoord in. Maar hou het wel professioneel: kort en zakelijk. Alvast een paar tips:

  • Geef geen persoonlijke informatie over waar je bent en wat je zoal aan het doen bent. Het komt bijzonder onprofessioneel over wanneer je klanten te lezen krijgen dat je ‘lekker ligt te bakken in de zon terwijl zij hard moeten werken’.
  • Geef aan wanneer je opnieuw aan het werk gaat. Het bespaart je correspondenten veel tijd als ze niet telkens opnieuw moeten proberen je te bereiken.
  • Geef de naam en het e-mailadres van een collega die dringende vragen kan beantwoorden.

Veel meer nuttig advies over professioneel communiceren via e-mail - in het Nederlands, Frans en Engels - vind je in onze webcursussen. Een goed idee om er meteen mee aan de slag te gaan! Schrijf je snel in:

Nederlands - Communiceren via e-mail: werkzoekenden - werknemers

Frans - Communiceren via e-mail: werkzoekenden - werknemers

Engels - Professional email: werkzoekenden - werknemers

Gepost op 10 juli 2014

electrisch schemaVoor veel beroepen is praktijkervaring onontbeerlijk. Een elektricien, lasser of koeltechnicus kan zijn vak alleen leren op de werkvloer of de opleidingsvloer. Maar praktijk zonder theoretische basiskennis is niet voldoende. Die theorie kan je perfect doornemen, instuderen of opfrissen met een webcursus.
 
Vandaag zetten we graag nog eens onze webcursussen automatisering in de kijker: maar liefst 10 zeer overzichtelijke naslagwerken over automatisering zijn in ons aanbod opgenomen. De theorie is uitgelegd in verstaanbare taal en aanschouwelijk afgebeeld in talloze schema's. Warm aanbevolen voor al wie in de automatisering een job zoekt of al een job heeft:

Kijk even in de catalogus, typ 'automatisering' als trefwoord en je komt uit op:
 
Automatisering: frequentieregelaar
Automatisering: elektriciteit en elektrische machines
Automatisering: opzetten onderhoudsplan
Automatisering: pneumatica
Automatisering: pompen
Automatisering: ventilatoren
Automatisering: veren en trillingen
Automatisering: hydraulica - basis
Automatisering: hydraulica - gevorderd
Automatisering: lineaire geleidingen

Veel succes!

 

Gepost op 4 juli 2014