U bent hier

Nieuws over online leren - augustus 2014

Verkeersbord

Wanneer moet je ritsen en hoe? Mag je als bestuurder stoppen op een zebrapad? Is een kind op rolschaatsen een voetganger of een bestuurder? Heeft een voetganger voorrang van rechts? Als je binnenkort theoretisch rijexamen aflegt, spoken dergelijke vragen wellicht door je hoofd.

Of je nu gaat voor je rijbewijs B, C of D, een grondige kennis van de wegcode is onontbeerlijk. Voor alle professionele bestuurders met een rijbewijs C of D is bovendien een bewijs van vakbekwaamheid verplicht. Het moet bovenop het rijbewijs behaald worden en blijft 5 jaar geldig.

Vanaf nu levert VDAB-Webleren je ook in dit vakdomein uitstekend leermateriaal. Het is zelfs gratis als je je op eigen initiatief inschrijft.  Met maar liefst 5 nieuwe webcursussen kan je online oefenen tot je alle theorie onder de knie hebt voor wegcode rijbewijs B, C en D en voor vakbekwaamheid rijbewijs C en D. Als ultieme test voor het echte theorie-examen wachten je zelfs een paar proefexamens. Een betere voorbereiding kan je je niet dromen.

Dankzij onze samenwerking met firma Van In en uitgeverij Wees Wegwijs kunnen we je garanderen dat deze cursussen betrouwbaar en up-to-date zijn! Schrijf je snel in voor:

Rijbewijs B - Wegcode: voor werkzoekenden of voor werknemers
Rijbewijs C - Wegcode: voor werkzoekenden of voor werknemers
Rijbewijs C - Vakbekwaamheid: voor werkzoekenden of voor werknemers
Rijbewijs D - Wegcode: voor werkzoekenden of voor werknemers
Rijbewijs D - Vakbekwaamheid: voor werkzoekenden of voor werknemers

 

vingerpopjesJe kiest je collega’s niet zelf. Toch breng je zowat 38 uur per week met hen door. Dat is waarschijnlijk meer dan met je partner. Logisch toch dat de sfeer af en toe gespannen aanvoelt, dat er onderhuids iets broedt of dat iemand eens zijn stem verheft. Tegenstrijdige meningen, behoeften en belangen leiden gemakkelijk tot discussies en conflicten. Ook emoties kunnen een bron van conflicten zijn.

Werknemers besteden 15 tot 20 % van hun werktijd aan het oplossen van onmin op de werkvloer. Dat is bijna een dag per week! Maar niet alles raakt opgelost en sluimerende onenigheid kan de werksfeer danig verpesten en zelfs leiden tot ziekteverzuim.

Toch hoef je een conflict niet altijd angstvallig uit de weg te gaan, want het kan ook duidelijkheid brengen, de lucht opklaren, de gemoederen bedaren. Als je het maar goed aanpakt!

De webcursus ‘Conflicthantering’ verschaft je inzichten in de soorten conflicten en de complexiteit ervan en reikt je handvatten, tips en trucs aan om zo 'ongehavend' mogelijk en misschien zelfs sterker uit een conflict te komen.  Ze komt goed van pas op de werkvloer, maar ook thuis of in de vriendenkring.

Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer.

Een cursiste vertelt:

"Al een maand liggen de nieuwe schoolspulletjes in de winkel me verlokkelijk aan te kijken. Niet dat ik aan een nieuwe boekentas toe ben, dat niet! Maar wat ze uitstralen brengt me elk jaar weer in verleiding: de sfeer van 'leren-is-leuk!' Twee weekjes later vallen de brochures van allerlei opleidingen in de brievenbus. Ze brengen me dezelfde boodschap. En nog twee weken later staat mijn besluit vast: ik ga weer een opleiding volgen.

Al enkele jaren kies ik steevast voor webleren. Voor mij is dat pure luxe. Ik moet me niet verplaatsen en ik ben niet aan vaste uren gebonden. Niemand kijkt me op de vingers, maar ik heb wel een coach om op terug te vallen. Ik heb op die manier al de volledige Microsoft Office ingestudeerd en die aanpak bevalt me prima!

Dit jaar trakteer ik mezelf op een pakket informatica. Op mijn verlanglijstje staan de webcursussen 'gegevensanalyse' en 'programmatielogica'. Als straks het jonge volkje weer op de schoolbanken zit, ga ik ook aan de slag!"

Heb jij het ook te pakken? Bekijk ons aanbod en schrijf je in!

Als informatica ook jouw ding is, hou deze blog dan goed in de gaten. In september komen er weer spiksplinternieuwe webcursussen aan!

 

InDesign

Moet je wel eens een folder of een uitnodiging maken? Wil je er graag een mooie tabel in? En ben je soms niet helemaal gelukkig met het resultaat? Dan heb je misschien nood aan een opmaakprogramma om de puntjes op de i te kunnen zetten. In de grafische sector is Adobe InDesign populair. InDesign biedt je een eenvoudige manier van werken en laat alle ruimte voor creativiteit, zelfs binnen de cellen van een tabel.

Ben je al wat vertrouwd met InDesign, dan is de nieuwe webcursus ‘Adobe InDesign: tabellen’ zeker iets voor jou. Je leert tabellen maken, rijen en kolommen wijzigen, met lijndiktes spelen en kop- en voetteksten gebruiken. Je ontdekt de extra opties voor tabellen en cellen én je zal vanaf nu je bestaande Excel-tabellen probleemloos kunnen opladen en bewerken in InDesign. De cursus is heel praktijkgericht opgevat. Je krijgt oefenbestanden, instructievideo’s en opdrachten zodat je alle leerstof meteen kan inoefenen. Zorg vooraf voor de installatie van Adobe InDesign op je computer en schrijf je in als werkzoekende of als werknemer.

TIP: er is ook een webcursus ‘Adobe InDesign: basis’ en ‘Adobe InDesign: kleurstalen’.

Gepost op 7 augustus 2014

Ben je op zoek naar dé geknipte illustratie voor je presentatie? Heb je een sfeerfoto nodig voor de website van je bedrijf? Een packshot? Een advertentie op Facebook?

Een mooie foto nemen vraagt meer dan op een knopje drukken. Een degelijke technische kennis, gecombineerd met een flinke dosis creativiteit is onmisbaar.

Voel je vanuit je job of je hobby de noodzaak om professioneel beeldmateriaal te kunnen maken voor drukwerk en websites? Schrijf je dan in voor de webcursus ‘Fotografie: basisbegrippen’ en

  •   leer je digitale camera en alle onderdelen kennen,
  •   leer hoe je camera werkt,
  •   leer welke instellingen je wanneer gebruikt,
  •   leer welke technieken professionele fotografen gebruiken,
  •   kortom: leer schitterende foto’s nemen!

Schrijf je in! Als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 1 augustus 2014