U bent hier

Nieuws over online leren - september 2014

Vba De mogelijkheden van MS Office reiken veel verder dan de meesten denken. Met behulp van het ingebouwde Visual Basic for Applications, kortweg VBA, kan je in de verschillende Office-pakketten de steeds terugkerende handelingen automatiseren. Door zelf kleine programma’s te schrijven in VBA zet je Office volledig naar je hand, win je veel tijd én levert je programma foutloos werk af. Niets dan voordelen dus!

In de webcursus ‘Informatica: Visual Basic for Applications - Inleiding’ leer je VBA gebruiken achter de applicatie Excel. Heb je die stap al gezet? Heb je ook kaas gegeten van programmatielogica en objectgeoriënteerde principes? Ben je een ervaren Access-gebruiker, die Access naar een hoger niveau wil tillen? Dan ben je nu klaar om je toe te spitsen op VBA voor Access. In twee nieuwe webcursussen VBA - Access 1 en 2 leer je er alles over! Logischerwijs doe je eerst deel 1 en daarna deel 2 als verdieping.

Je leert de theorie al doende aan de hand van de database dbVideotheek, die de uitleningen van een videotheek bijhoudt. Deze theorie pas je dan zelfstandig toe op de database dbTuincentrum, die een overzicht geeft van het plantenaanbod en de verkoop van een tuincentrum. Regelmatig check je met extra oefeningen of je alles goed begrepen hebt en sommige oefeningen stuur je ook door naar je coach voor feedback en evaluatie.

Wil je van je databases pareltjes maken die het leven van de gebruiker een heel stuk aangenamer maken? Schrijf je dan nu gratis in voor ‘Informatica: Visual Basic for Applications - Access deel 1’ als werkzoekende of als werknemer.

Extra tip: Er is ook een splinternieuwe webcursus ‘MS Access 2013 - vervolmaking!’

 

Tijdens het voorbije weekend zijn we overgestapt naar een nieuwe versie van het leerplatform. Het nieuwe leerplatform biedt jou als cursist een betere performantie. In de toekomst zullen extra modules nog voor didactische meerwaarde zorgen. Daarover lees je hier later meer.

De komende maanden zullen de oude en de nieuwe versie naast elkaar blijven bestaan. Waar vind je dan je webcursus?

  • Was je al op een webcursus ingeschreven vòòr 20 september, dan kan je je cursus gewoon verderzetten op e-leren2.vdab.be.
  • Schrijf je je in na 20 september, dan kan je je cursus doornemen op e-leren.vdab.be.

Misschien komen er nog schoonheidsfoutjes of kinderziektes aan het licht. Alvast onze excuses daarvoor. We doen er ondertussen alles aan om je te kunnen laten genieten van een kwaliteitsvolle leerervaring met webleren!

BallonJe bent uitermate klantvriendelijk.
Je beschikt over een goede dosis creatief denkvermogen.
Je bent zeer communicatief.
Meer en meer lees je deze vereisten in vacatures. Vakkennis blijft een belangrijk selectiecriterium, maar de zogenoemde softskills winnen gestaag aan belang. Heb je ze, dan vergroot je je kansen op werk!

Gebruik de periode tussen twee jobs dus niet alleen om te gaan solliciteren. Het is ook een ideale gelegenheid om je persoonlijke en sociale vaardigheden eens onder de loep te nemen en – waar nodig – bij te schaven. Wees eerlijk met jezelf! Ben je assertief in een werksituatie of laat je gemakkelijk op je kop zitten? Zou je jezelf creatief noemen of zit je vastgeroest in oude patronen? Kan je je tijd efficiënt indelen of heb je van timemanagement geen kaas gegeten?

Heeft dit kleine zelfonderzoek een of ander aan het licht gebracht? Geen nood: aan al deze vaardigheden kan je werken. Webleren is daarvoor een ideale manier. Je leert thuis, in je vertrouwde omgeving. Toch sta je er niet alleen voor. Met al je vragen kan je terecht bij je webcoach.

Ga snel eens neuzen in ons cursusaanbod en schrijf je in.
Ook als je momenteel aan het werk bent, ben je bij webleren van harte welkom!

 

tekstballonHeb je een vraag over de webcursussen en flex-iTrainingen die we aanbieden? Wil je bijvoorbeeld weten welke cursus of training het best past bij jouw voorkennis en het doel dat je voor ogen hebt? Vind je niet wat je zoekt? Of wil je verschillende cursussen volgen en twijfel je over de juiste volgorde? Dan helpen we je graag verder via chat.

Vanaf vandaag kan je elke werkdag van 10 tot 12 uur met ons chatten als je met een oriëntatievraag zit. We maken je wegwijs in ons aanbod webcursussen en flex-iTrainingen: van talen tot persoonlijke vaardigheden, van solliciteren tot ontslagverwerking, van pc-pakketten tot informatica en webdesign en nog veel meer.

Is de chat gesloten (of overbezet)? Dan kan je een bericht achterlaten en krijg je zo snel mogelijk antwoord via mail.

Ga door naar de chat!