U bent hier

Nieuws over online leren - oktober 2014

AccessDatabases bestaan er in alle maten en soorten: van een elektronisch overzicht van je cd-verzameling tot supergrote server databanken waarop duizenden gebruikers tegelijkertijd data kunnen raadplegen. De keuze van de software varieert naargelang de grootte en het aantal gebruikers van de database. Voor kleine tot middelgrote databases is MS Access uitermate geschikt én bovendien beschikbaar in de meeste bedrijven.

Heb jij al een goede basiskennis van MS Access 2013 en wil je nu meer complexe databases met geavanceerde functies kunnen gebruiken? Wij hebben voor jou een volledig leerpad MS Access 2013 vervolmaking klaar staan. Het leerpad bestaat uit drie webcursussen, die je in de aangegeven volgorde doorneemt:

1 Tabellen en Query's
2 Formulieren en Rapporten
3 Macro's

Check vooraf even of je voldoende basiskennis hebt. Kan je al:

* een nieuwe database maken
* opgegeven tabellen maken
     - velden definiëren en eigenschappen instellen
     - een sleutelveld aanduiden
* werken met gegevens in tabellen
* selectiequery's ontwerpen
     - criteria definiëren
     - werken met een parameters, topwaarden en groeperingen
* eenvoudige formulieren ontwerpen en wijzigen
* eenvoudige rapporten ontwerpen, aanpassen en afdrukken
     - een rapport met totalen
     - etiketten maken

Dan ben je zeker klaar om het vervolmakingsleerpad in te duiken. Schrijf je in als werkzoekende of als werknemer.

Voel je dat je nog niet sterk genoeg in je Access-schoenen staat? Dan is de basiswebcursus ‘MS Access 2013’ jouw ideale startpunt.

 

Gepost op 24 oktober 2014

Photoshopcc Digitale foto’s nodigen uit om bewerkt te worden. Fletse kleuren helderder maken, het contrast vergroten, rode oogjes verwijderen, bijsnijden of croppen: een foto wordt alleen maar mooier als je hem nabewerkt. Photoshop, met zijn zeer uitgebreide mogelijkheden, is hét fotobewerkingsprogramma bij uitstek. Het wordt gebruikt door fotografen, webdesigners en hobbyisten. Bij sollicitaties is kennis van Photoshop vaak een troef, en lang niet alleen in de grafische sector. Redenen genoeg dus om je eens te verdiepen in Photoshop.

Maar hoe begin je eraan? Doordat Photoshop zo uitgebreid is, hebben beginners het vaak moeilijk om uit te vinden hoe alles werkt. Speciaal voor wie nu met Photoshop begint, is er een nieuwe webcursus ‘Grafische - Adobe Photoshop CC: basis’. Stap voor stap maak je kennis met de interface en met de meest gebruikte bewerkingen en je leert lagen gebruiken. De cursus is doorspekt met schermafdrukken, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Zo krijg je een beeld van de algemene werking van het programma, een ideaal startpunt om daarna verder te gaan met de andere webcursussen Photoshop.

Zet je eerste stappen in Photoshop en schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 15 oktober 2014

WinHet is even schrikken als je Windows 8 of 8.1 de eerste keer opstart. Je belandt niet op je vertrouwde bureaublad, maar op een heel nieuw startscherm vol kleurrijke tegels die apps voorstellen. Toegegeven, het oogt modern. Maar hoe werkt het? Voel je een onweerstaanbare drang om aan de instellingen te gaan knutselen tot wanneer je weer een vertrouwd gevoel krijgt? Wacht nog even! Neem eerst de nieuwe webcursus door, want werken met Windows 8/8.1 is eenvoudiger dan je denkt en biedt vele voordelen!

De eerste leuke ontdekking is dat het bureaublad niet verdwenen is, maar wel omgetoverd is tot een app die vanaf het startscherm bereikbaar is. Je kan dus zeker nog je ‘stevige’ programma’s draaien. En ook die goeie ouwe Verkenner is er nog steeds om je bestanden netjes te ordenen! Helemaal nieuw zijn de hot corners, de charms en de store waar je kan shoppen mét of zonder geld. En er zijn een hele reeks opties waarmee je je pc kan instellen zodat hij precies werkt zoals jij dat wenst: van de keuze voor een kleur van al je schermvensters tot de instelling van een tijdslimiet voor het computergebruik van je kinderen.

Ben je een regelmatige pc-gebruiker thuis of op het werk? Heb je Windows 8 geïnstalleerd en de gratis update Windows 8.1? Leer dan nu MS Windows 8.1 efficiënt gebruiken met onze gratis webcursus. Schrijf je in als werkzoekende of als werknemer.

 

Gepost op 8 oktober 2014