U bent hier

Nieuws over online leren - november 2014

Bienvenue
Een tijdlang heb je één van je favoriete webcursussen moeten missen wegens ‘groot onderhoud’. ‘Frans - Algemene taalkennis’ is nu grondig herwerkt en… hij is beter dan ooit!

Helemaal nieuw is het niveau ‘Absolute beginners’. In deze webcursus leer je de Franse taal stap voor stap. Wat is de juiste uitspraak van ‘un hall’? Gebruik je ‘un’ of ‘une’? Hoe zet je een woord in het meervoud? Hoe vervoeg je de werkwoorden ‘être’ en ‘avoir’? Gaandeweg bouw je uiteenlopende nuttige woordenschat op. Theorie en allerlei gevarieerde oefeningen wisselen elkaar af en er is ook aandacht voor een goede luistervaardigheid en een correcte uitspraak. Warm aanbevolen dus als je jezelf een absolute beginner zou noemen, of een zeer beperkte basiskennis hebt.

Schrijf je in als werkzoekende of als werknemer.

Ben je een beginner met enige voorkennis van het Frans, dan is de nieuwe webcursus ‘Frans - Algemene taalkennis - Beginners’ iets voor jou. Je beleeft - in het Frans - levensechte situaties zoals cursus volgen, je huis beschrijven of op restaurant gaan. Je algemene woordenschat over diverse dagdagelijkse onderwerpen vergroot bij elke les. Bovendien oefen je grondig op luisteren, spreken en schrijven. En je coach staat je bij met raad en daad.

Schrijf je in als werkzoekende of als werknemer.

Heel binnenkort volgt nog een cursus voor gevorderden. Als het zover is, lees je het hier!

 

JQuery

Een moderne website ziet er origineel uit, is dynamisch en interactief én draait probleemloos op mobiele toestellen. Ben je zelf webdesigner of heb je ambitie om het te worden, dan moet je echt mee zijn met de nieuwste technieken. Heb je al kennis van HTML5, CSS3 en Javascript? Laat je dan verbazen door jQuery!

jQuery is een goedgevulde Javascript bibliotheek die nog voortdurend uitbreidt. Je bouwt er met veel minder code moderne websites mee, browserongevoelig en met een uitstekende performantie. Vandaar hun slogan "Write less, do more". jQuery is bovendien gratis, net als onze splinternieuwe webcursus met bijhorende professionele coaching.

Ondervind aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen het gebruiksgemak van jQuery waarmee je:

  • de inhoud van een webpagina vindt en bewerkt
  • de css van een webpagina wijzigt
  • met gebeurtenissen (events) werkt
  • effecten creëert
  • met AJAX werkt

Ook de twee belangrijke uitbreidingen komen aan bod: jQuery UI, 
een plugin met voorgemaakte widgets en interacties; 
en jQuery Mobile, een framework voor optimalisatie van je website voor mobiele toestellen met touchscreens. Dit maakt van de cursus meteen een ideale voorbereiding om je eigen apps te leren ontwikkelen.

Waarom nog langer wachten? Schrijf je meteen in als werkzoekende of als werknemer voor de webcursus ‘Webdesign: Inleiding jQuery’.

Tip! In ons cursusaanbod vind je ook cursussen HTML5, CSS3 en Javascript. Schrijf je eerst daarvoor in als je nog geen voorkennis hebt.

 

Europa

Webleren is ideaal om heel doelgericht een bepaald aspect van een (vreemde) taal bij te spijkeren of op te frissen. Communiceren via e-mail, handelscorrespondentie, klantgericht telefoneren, de typische woordenschat uit de logistieke sector … zijn slechts enkele voorbeelden. In het totaal vind je momenteel 57 taalcursussen in ons aanbod.

Hoe kies je dan de juiste webcursus talen? Alle cursusinhouden overlopen? Advies vragen? Een gokje wagen? Dat mag! Maar je kan ook de taalkiezer gebruiken!

De taalkiezer is een elektronische tool waarin je achtereenvolgens aanklikt 

  • welke taal je wil leren: Nederlands moedertaal, Nederlands voor anderstaligen, Frans, Engels, Duits of Spaans;
  • op welk niveau: basis, middenniveau of gevorderd;
  • met welk doel: zakelijk of algemeen;
  • welke vaardigheid je wil bijschaven: beter lezen en begrijpen, beter spreken, correcter schrijven.

Dit gaat heel snel en je krijgt meteen een lijstje van de cursussen die aan jouw vraag beantwoorden. Je kan zelfs doorklikken en je onmiddellijk inschrijven. 100 % gebruiksgemak dus!

Probeer de taalkiezer gerust zelf eens uit!

 

Gepost op 7 november 2014