U bent hier

Nieuws over online leren - december 2014

Kerst
Beste webleerders en lezers van de blog

 

Hartelijk bedankt voor de aangename samenwerking in het voorbije jaar. We kijken er al naar uit om jullie volgend jaar weer massaal te mogen verwelkomen.

Tijdens de feestperiode onderbreken we even onze activiteiten. We zijn er weer op 5 januari. Alle webcursussen blijven ondertussen wel toegankelijk.

 

Prettige feestdagen!

 

 

Pen
Al 25 jaar lang is de derde woensdag van december dé feestdag voor de taalliefhebbers. De jubileumuitgave van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal was aangekondigd als het gemakkelijkste dictee in de reeks, een echt verhaal met een vleugje humor, een ‘dictee voor gewone mensen’. Dat viel dan toch een beetje tegen. Het Groot Dictee heeft nooit uitgeblonken in dagdagelijks taalgebruik.

Ligt het Groene Boekje niet op jouw nachttafeltje? Is spelling voor jou geen topsport, de vergulde pen geen felbegeerde trofee? Maar hecht je wel belang aan een foutloze e-mail, brief of tekst? Dan kan je bij webleren terecht om de spellingsregels nog eens door te nemen. Wanneer schrijf je woorden aaneen en wanneer plaats je een koppelteken? Wat zijn de regels voor het gebruik van het deelteken en het weglatingsteken? Welke woorden krijgen een hoofdletter? Hoe schrijf je afkortingen en woorden van vreemde afkomst? En het struikelblok voor velen: hoe zit het ook alweer met de tussenletters -e-, -en- en -s-? Fris je geheugen op en oefen de regels nog eens grondig in!

Schrijf je in voor de webcursus 'Nederlandse spelling' als werkzoekende of als werknemer.

 

Egel
Ben je al goed opgeschoten in de webcursus ’Frans - Algemene taalkennis - Beginners’? Zit je reikhalzend uit te kijken naar het vervolg? Vanaf vandaag kan je je basiskennis Frans verder uitbreiden met de cursus voor gevorderden!

Eerst krijg je een flinke portie Frans op de werkvloer voorgeschoteld. Je helpt Luc en René bij de aanwerving van een nieuwe secretaresse, en je volgt ook Mireille in haar zoektocht naar werk. Hoe zij een sollicitatiebrief schrijft en zich voorbereidt op het interview, kan jou zeker inspireren voor je eerstvolgende sollicitatie! Je loopt mee met stagiaire Camille, je maakt kennis met haar collega’s en je steekt vast iets op van haar creatieve oplossing om de huurkosten laag te houden.

Daarna nemen enkele buitenlandse studenten in Frankrijk je op sleeptouw. Je komt veel te weten over de organisaties die speciaal voor hen in het leven geroepen zijn, over de studies én over hun vrijetijdsbesteding. Op het einde van de cursus heb je niet alleen je woordenschat uitgebreid, maar heb je ook volop geoefend op spreken, luisteren, lezen en schrijven in het Frans. Als toemaatje krijg je nog een vette kluif grammatica.

Past de egel in dit verhaal? Ook dat kom je te weten als je je nu inschrijft voor de webcursus ‘Frans - Algemene taalkennis - Gevorderden’ als werkzoekende of als werknemer.