U bent hier

Nieuws over online leren - januari 2015

Je hebt een lumineus idee! Je leven wordt er een stuk eenvoudiger en prettiger door en je wil het graag met anderen delen. Wàt jouw idee is, zullen we hier natuurlijk niet verklappen want dan gaat een ander er misschien mee lopen. Neen, je wil er zelf een app van maken!

Laat een gebrek aan technische kennis je vooral niet van je plannen afbrengen. Met de nieuwe webcursus ’Webdesign: Apps - Eigen App ontwikkelen’ leer je alles wat je moet weten om je droom waar te maken. Daarbij gebruik je PhoneGap, populaire open source software om hybride apps te bouwen. In de cursus start je onmiddellijk met het compileren van je eerste app. Dan maak je je eerste echte app en leert die bewerken, van plug-ins voorzien en uiteindelijk publiceren op Apple en Android. Je krijgt zelfs tips mee voor de marketing.

Is je idee rijp om uitgevoerd te worden? Wil je je eigen succesvolle app in iTunes of Google Play zien staan? Of begin je liever bescheidener met een app voor eigen gebruik? In elk geval is de webcursus ‘Webdesign: Apps - Eigen App ontwikkelen’ de ideale start! Schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.

Tip! Met webleren kan je de nodige voorkennis opdoen van HTML, CSS, Javascript en JQuery vooraleer je met PhoneGap start.

 

Foto ©: Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Gepost op 28 januari 2015

Ben je pas in een project gestapt? Of misschien net niet, omdat je niet goed weet wat je je bij projectwerking moet voorstellen? Voor jou, als beginnend projectmedewerker, is er de webcursus ‘Projecten? Ik doe mee!’

Projectwerking is een veelgebruikte werkvorm. Binnen de routine van je dagelijkse job bestaat vaak niet de ruimte om vernieuwende ideeën uit te denken en in te voeren. Bovendien is daar meestal de expertise van verschillende mensen voor nodig. Dergelijke activiteiten worden daarom projectmatig aangepakt. Eén ding is zeker: Als je gevraagd wordt om in een project te stappen, dan is het vanwege je kennis en ervaring.

De webcursus ‘Projecten? Ik doe mee!’ presenteert je een praktische leidraad om in teamverband samen te werken aan een gemeenschappelijk doel. Hierbij komen zowel de technische vaardigheden (hard skills) als de sociale vaardigheden (soft skills) aan bod. Om alles goed te kunnen kaderen, zal je tussendoor ook af en toe door de bril van de projectleider moeten kijken. Dat maakt deze cursus ook boeiend voor de projectleider die reflectie zoekt op zijn dagelijkse praktijk.

Schrijf je in als werkzoekende of als werknemer en maak kennis met deze boeiende manier van werken. De volgende keer dat het woord ‘projecten’ valt, reageer je misschien met een enthousiast ‘Projecten? Ik doe mee!’

 

Gepost op 22 januari 2015

Heb je onze app ‘Snijtechnieken’ al gedownload? Heb je de smaak te pakken om met je iPad of tablet in de keuken te gaan oefenen? En ben je hongerig naar meer? Leer dan nu als een professional stomen, pocheren, blancheren, bakken, braden en nog veel meer met onze nieuwe app ‘Kooktechnieken’. Je komt niet alleen te weten hoé je de kooktechnieken toepast, maar ook voor welke voedingsmiddelen ze het meest geschikt zijn en wanneer je voor een bepaalde kooktechniek kiest. Want lekker koken begint bij de keuze van de kooktechniek! In de Belgische horeca worden alle kooktechnieken met Franse termen benoemd. Daarom leer je meteen ook alle Franse benamingen.

Ga snel naar iTunes of Google play en download de app ‘Kooktechnieken’.

Vanavond stoofvlees met frietjes op het menu? Je krijgt hier alvast een voorsmaakje:

 

 

 

Gepost op 22 januari 2015