U bent hier

Nieuws over online leren - februari 2015

Bouwen of verbouwen? Werken in de bouw? Als je droom misschien wat sluimerde, maakt Batibouw hem wel weer springlevend! Ruim voor 10 uur sta je al aan Brussels Expo om je een dag lang te laten onderdompelen in de meest innovatieve producten of de traditionele bouwmaterialen, in voorschriften over energie en milieu of algemeen bouwadvies. Hoe verder de dag vordert, hoe zwaarder je tas met documentatiemateriaal wordt en hoe tastbaarder je droom. Je weet het nu wel zeker: de bouw wordt de volgende jaren een belangrijk deel van je leven!

Op heel korte termijn moet je nu iets afweten van schaalberekening, legenden en verschillende aanzichten. Want in de bouw begint alles met een plan. ‘Planlezen bouw’ is een webcursus voor iedereen die als bouwheer of als werknemer in de bouw met plantekeningen te maken krijgt. Interactieve demo’s, illustraties en oefeningen leren je een plan tot in de puntjes kennen.

Overtuig jezelf: op deze manier is leren planlezen leuk!

Schrijf jezelf in als werkzoekende of als werknemer.

 

Wanneer moet je ritsen en hoe? Mag je als bestuurder stoppen op een zebrapad? Is een kind op rolschaatsen een voetganger of een bestuurder? Heeft een voetganger voorrang van rechts? Als je binnenkort theoretisch rijexamen aflegt, spoken dergelijke vragen wellicht door je hoofd.

Of je nu gaat voor je rijbewijs B, C of D, een grondige kennis van de wegcode is onontbeerlijk. Voor alle professionele bestuurders met een rijbewijs C of D is bovendien een bewijs van vakbekwaamheid verplicht. Het moet bovenop het rijbewijs behaald worden en blijft 5 jaar geldig.

VDAB-Webleren levert je ook in dit vakdomein uitstekend leermateriaal. Het is zelfs gratis als je je op eigen initiatief inschrijft. Met maar liefst 5 webcursussen kan je online oefenen tot je alle theorie onder de knie hebt voor wegcode rijbewijs B, C en D en voor vakbekwaamheid rijbewijs C en D. Als ultieme test voor het echte theorie-examen wachten je zelfs een paar proefexamens. Een betere voorbereiding kan je je niet dromen.

Dankzij onze samenwerking met firma Van In en uitgeverij Wees Wegwijs kunnen we je garanderen dat deze cursussen betrouwbaar en up-to-date zijn! Schrijf je snel in voor:

Rijbewijs B - Wegcode: voor werkzoekenden of voor werknemers
Rijbewijs C - Wegcode: voor werkzoekenden of voor werknemers
Rijbewijs C - Vakbekwaamheid: voor werkzoekenden of voor werknemers
Rijbewijs D - Wegcode: voor werkzoekenden of voor werknemers
Rijbewijs D - Vakbekwaamheid: voor werkzoekenden of voor werknemers

Ga je binnenkort solliciteren naar een job als kassamedewerker? En heb je de kassa van een warenhuis alleen nog maar gezien van de kant van de klant? Met onze nieuwe webcursussen ‘Retail - Kassaverkoop food’ en ‘Retail - Kassaverkoop non-food’ kan je je perfect voorbereiden op je nieuwe job.

Je neemt plaats aan je pc en je waant je onmiddellijk aan een echte kassa. Je hebt een rolband, een scanner, een geldlade en alle andere zaken die je in de praktijk nodig zal hebben. Emma, een vriendelijke dame die nooit haar geduld verliest, is je virtuele coach. Ze legt je alles uit, doet het nog een keer voor en kijkt dan over je schouder mee terwijl je zelf oefent. Je leert niet alleen de kassa bedienen, maar ook hoe je met de klanten omgaat want je krijgt levensechte klanten aan je kassa, in uiteenlopende situaties. Emma is altijd in de buurt. Ze geeft je feedback en je kan haar ook om hulp vragen. Zo leer je van je fouten en loop je nooit vast. Twee tot drie uurtjes later heb je helemaal zelfstandig het hele kassasysteem onder de knie gekregen op een unieke ernstige en toch speelse manier.

Ga er meteen mee aan de slag! Schrijf je nu in voor de cursus 'Retail - Kassaverkoop food' als werkzoekende of werknemer, en de cursus 'Retail - Kassaverkoop non-food' als werkzoekende of werknemer.

‘Op een ochtend - na een veel te lange treinrit - begroet een collega mij met een grapje over een vlek op mijn pull. En ineens gaat bij mij het licht uit. Ik weet niet eens meer of ik iets of niets gezegd heb, of ik geroepen of gehuild heb. Ik weet alleen nog dat ik mijn jas genomen heb en vertrokken ben, weer de trein op richting huisdokter. Diagnose: burn-out.’

Aan het woord is Karine, maar het kan iedereen overkomen! Het gevoel opgebrand te zijn treft vaak mensen die heel gedreven en gemotiveerd jarenlang hart en ziel in hun werk gelegd hebben. En plots zijn ze leeg. Uitgeput, ontmoedigd en zwaar teleurgesteld. De aanleiding kan een klein voorval zijn. De oorzaak is jarenlange overbelasting.

Burn-out is een energieziekte, die bij 1 op 10 Vlaamse werknemers om de hoek loert, zo blijkt uit een recent onderzoek van SERV. Tienduizenden Vlamingen worden er jaarlijks daadwerkelijk mee geconfronteerd. Laat het bij jou niet zover komen en zet vandaag de eerste stap in jouw persoonlijke preventie-actie tegen burn-out met de webcursus ‘Burn-out, nee bedankt!’ Je leert de symptomen herkennen, komt aan de hand van zelfonderzoek te weten of je risico loopt op burn-out en wat je kan doen om burn-out te voorkomen. Tijdig ingrijpen is de boodschap!

Schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 5 februari 2015