U bent hier

Nieuws over online leren - maart 2015

De mogelijkheden van MS Office reiken veel verder dan de meesten denken. Met behulp van het ingebouwde Visual Basic for Applications, kortweg VBA, kan je in de verschillende Office-pakketten de steeds terugkerende handelingen automatiseren. Door zelf kleine programma’s te schrijven in VBA zet je Office volledig naar je hand, win je veel tijd én levert je programma foutloos werk af. Niets dan voordelen dus!

In de webcursus ‘Informatica: Visual Basic for Applications - Inleiding’ leer je VBA gebruiken achter de applicatie Excel. Heb je ook kaas gegeten van programmatielogica en objectgeoriënteerde principes? Heb je al een goede basiskennis van MS Access 2013 en wil je nu meer complexe databases met geavanceerde functies kunnen gebruiken? Dan kan je je toespitsen op Access vervolmaking en VBA voor Access.

Wij hebben voor jou een volledig leerpad Visual Basic for Applications klaar staan. Het bestaat uit zes webcursussen, die je in de aangegeven volgorde doorneemt. De eerste vier zijn optioneel als je de leerstof al kent, maar voor een opfrissing kan je er dan gemakkelijk naar teruggrijpen:

  • Visual Basic for Applications - Inleiding
  • MS Access 2013 - Vervolmaking - Tabellen en Query's
  • MS Access 2013 - Vervolmaking - Formulieren en rapporten
  • MS Access 2013 - Vervolmaking - Macro's
  • Visual Basic for Applications - Access deel 1
  • Visual Basic for Applications - Access deel 2

Je leert de theorie al doende en past ze dan zelfstandig toe. Regelmatig check je met extra oefeningen of je alles goed begrepen hebt en sommige oefeningen stuur je ook door naar je coach voor feedback en evaluatie.

Wil je van je spreadsheets en databases pareltjes maken die het leven van de gebruiker een heel stuk aangenamer maken? Schrijf je dan nu gratis in voor ‘Informatica: Visual Basic for Applications’ als werkzoekende of als werknemer.

 

Gepost op 26 maart 2015
Nu je toch in de weer bent om het wintervuil te verbannen, hou ook eens digitale schoonmaak! Je profiel op LinkedIn bijvoorbeeld. Als je er het voorbije jaar niets aan veranderd hebt, dan zit het onder een dikke laag stof. Laat het lentezonnetje je inspireren om je profiel eens helemaal op te poetsen!
 
LinkedIn is de snelst groeiende professionele netwerksite. Meer dan anderhalf miljoen Belgen hebben er een profiel. Voor rekruteerders is dat een goudmijntje en LinkedIn is uitgegroeid tot een aantrekkelijk HR-instrument. De hoogste tijd dus om LinkedIn ook voor jou te laten werken! Maar hoe?
 
Niemand kan het je beter uitleggen dan Jan Vermeiren. Hij is dé specialist bij uitstek als het om netwerking gaat. Zijn basisstrategie voor LinkedIn bestaat uit 3 stappen: 
  • een aantrekkelijk profiel maken op LinkedIn,
  • je basisnetwerk of eerstegraadsnetwerk opbouwen,
  • je netwerk efficiënt en effectief verder uitbouwen: je tweedegraadsnetwerk.
Wees niet langer tevreden met een mager profieletje. Stop niet bij je basisnetwerk. De wàre kracht van LinkedIn schuilt in je tweedegraadsnetwerk. Zet een stap verder en haal er alles uit! 
 
Jan Vermeiren stelde graag zijn know-how ter beschikking voor onze webcursus 'LinkedIn om een job te vinden': een volledige strategie die je naar je toekomstige job kan leiden, met alle details, voorbeelden en waardevolle tips. 
 
Profiteer gratis van zijn expertise en schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.
 
Gepost op 17 maart 2015

verwelkte plantWe voelen ons niet meer goed in onze job. Arbeidsvreugde heeft plaats gemaakt voor stress en onzekerheid. Bij het vooruitzicht om nog te moeten doorgaan tot de gezegende leeftijd van 67 zakt de moed ons diep in de schoenen. Zo blijkt althans uit de resultaten van een grootschalig onderzoek van Trendhuis.

Langer werken kan alleen als je je goed voelt in je job. Je gaat immers niet werken voor de centen alleen. Je wil ook lichamelijk en geestelijk welzijn. Je wil kansen krijgen voor persoonlijke ontplooiing. Je werkplezier groeit als de sfeer goed is, als je je talenten kan inzetten, als je waardering krijgt, als je fier kan zijn op je werk. Moet je werkgever daarvoor zorgen? Ja, absoluut! Maar er is ook heel veel wat je zélf kan doen.
 
De webcursus ‘Je goed voelen in een job’ reikt je bouwstenen aan om meer uit een job en een loopbaan te halen. Enerzijds leer je beter omgaan met de problemen die opduiken. Je onderzoekt de spanningen die je wil wegnemen en de obstakels die je moet overwinnen om je goed te kunnen voelen in je job. Anderzijds ontdek je waar je naartoe wil, welk doel je via het werk kan realiseren, welke positieve keuzes je zelf kan maken en hoe je je innerlijke kracht beter kan benutten. Als je dat wil, helpt je coach je stap voor stap vooruit om datgene te bereiken wat jij belangrijk vindt.
 
Als je nu op zoek bent naar een job, is deze cursus een prima voorbereiding om van je nieuwe job een meevaller te maken.
 
Schrijf je hier in voor de webcursus ‘Je goed voelen in een job’ als werkzoekende of als werknemer.
Gepost op 12 maart 2015

Weet je van aanpakken? Ben je van alle markten thuis? Zit je nooit verlegen om een creatief idee? Dan is de logistieke sector een logische keuze! Wist je dat de logistiek een boeiende en veelzijdige sector is met heel veel tewerkstelling? Neem maar eens de proef op de som en check het aantal vacatures.
 
Wil je zelf graag kennismaken met de logistieke sector? Dan is de webcursus 'Logistiek: inleiding' ideaal. Je komt meer te weten over de opbouw van de goederenstroom, de aankoop-, productie-, transport- en opslaglogistiek, reverse logistics en douane. Bovendien krijg je een goed zicht op de verschillende functies in de logistieke sector. Al van bij het begin van de cursus kan je je webcoach contacteren om jezelf even voor te stellen. Dat is zelfs warm aanbevolen! Eens je coach je beginsituatie kent, zet hij je op het juiste pad binnen de logistiek en gidst hij je door de cursussen die het beste bij jou passen. De cursussen én de coaching zijn gratis voor alle individuele klanten.
 
Iets voor jou? Schrijf je dan snel in als werkzoekende of als werknemer.
 
Ben je al goed thuis in de logistieke sector, maar wil je je verder verdiepen in een bepaald aspect ervan? Blader dan zeker eens door onze catalogus. Gebruik het trefwoord 'logistiek'.
Gepost op 5 maart 2015