U bent hier

Nieuws over online leren - april 2015

Wil je vlotter Spaans kunnen spreken op het werk? Je professionele woordenschat in het Spaans kan je verbeteren met onze app voor tablet en smartphone of voor iPad en iPhone. Spaans@Work reikt je basiszinnen aan met professionele context in verschillende sectoren. Je kiest gewoon die topics die voor jou bruikbaar zijn. Je hebt de keuze uit:

 • onthaalsituaties

 • horeca

 • werknemers en werkgevers

 • op kantoor

 • over financiële zaken

 • voorraad, transport en levering

 • over ict

 • over verkopen

 • praktische kit

Je krijgt bovendien een woordenlijst als handig hulpmiddel én je kan jezelf testen met een game. Per level kan je een badge behalen en je badges kan je delen op facebook.

Iets voor jou? Ga snel naar Google play of iTunes om Spaans@Work gratis te downloaden. Je vindt er ook zijn broertjes Frans@Work, Engels@Work en Duits@Work.

Gepost op 29 april 2015

Heb je al gehoord van ruitenwasserij Sores? Neen, natuurlijk niet. Sores is een fictief bedrijf, maar wel een realistisch uitgangspunt voor de zeer praktijkgerichte webcursus over loon- en personeelsadministratie. De cursus is uiteraard volledig aangepast aan het nieuwe eenheidsstatuut. Met welke reglementeringen en wetten moet Sores rekening houden bij aanwervingen, loonberekening, ziekte, jaarlijkse vakantie of het einde van een arbeidsovereenkomst? Je komt het allemaal te weten in de webcursus 'Loon- en personeelsadministratie'.

De cursus is opgemaakt in samenwerking met Acerta, het sociaal secretariaat voor personeels- en loonadministratie. Dit bedrijf staat garant voor juiste informatie en zal zelf de webcursus gebruiken voor hun beginnende "payroll-medewerkers".

Wil je ook een heldere kijk op personeelsadministratie? Dan mag je deze cursus echt niet overslaan. In een aantal stevige dossiers leer je aan de hand van opdrachten en voorbeelden alle basisprincipes van loon- en personeelsadministratie. Even de theorie erop naslaan? Bespaar je het moeilijke zoeken. In de cursus vind je ze overzichtelijk gebundeld per onderwerp. En als je feedback wil, zitten de coaches klaar om al je vragen te beantwoorden.

Nog één laatste argument nodig? Ook deze cursus én de coaching zijn volledig gratis voor alle individuele klanten. Waarop wacht je?

Schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 23 april 2015

Sara is een jonge, enthousiaste marketeer met een passie voor online die op zoek was naar haar droomjob ... en die ook vond! Om zichzelf als sollicitant in de kijker te zetten startte ze een heuse campagne via sociale media als Facebook, LinkedIn en Twitter. Ze zette een website op waar ze in blogvorm verslag uitbracht van haar belevenissen, alle updates verzamelde en zelfs sollicitatietips uitdeelde aan lotgenoten. Twee maanden later had ze haar droomjob te pakken. Ook jij hebt dankzij de enorme groei van de sociale media unieke kansen om jezelf positief in beeld te brengen. Zorg ervoor dat je gezien wordt met al je kwaliteiten als toekomstige werknemer. Leer socialiteren!

Je begint met een profiel op Facebook, LinkedIn en Twitter. Als je al een profiel hebt, kijk het dan eens grondig na. Wat leest je toekomstige werkgever als hij je naam intypt in Google? De tweede stap is netwerken: contacten leggen met andere mensen, delen dat je een nieuwe job wil, zelf vacatures zoeken. En als je echt alles uit de kast wil halen, dan bouw je aan je digitaal imago. Wat dacht je van een visueel cv, een eigen blog, of zelfs een eigen website? Dàt is pas socialiteren: jezelf in de sociale media presenteren met alle digitale mogelijkheden die er zijn.

Leer er alles over in de webcursus ‘Socialiteren: solliciteren via sociale media’. Schrijf je vandaag nog in als werkzoekende of als werknemer.

 

Gepost op 16 april 2015

Met webleren heb je zelf controle over je leerpad, je leertempo en het tijdstip waarop je leert. Het werkt heel motiverend als je zelf de verantwoordelijkheid draagt om je opleiding tot een goed einde te brengen. Hoe maak je een prima start? Hoe hou je vol als het even wat moeilijk wordt? Met deze 7 tips en tricks maak je van webleren een succes:

 • Raadpleeg het aanbod en oriënteer jezelf
  Succes begint met de juiste keuze. Wat wil je kennen en kunnen? Bekijk ons aanbod en kies er de webcursus uit die het beste past bij jouw voorkennis en jouw doelstellingen. Twijfel je? Dan helpen we je graag verder via chat
 • Stel een actieplan op
  Schrijf je in voor de webcursus, bekijk de inhoud in vogelvlucht en maak een duidelijke tijdsplanning op. Zorg dat je niet gestoord wordt tijdens het webleren. Breng je huisgenoten of collega's op de hoogte van je plannen.
 • Doe een beroep op de webcoach
  Je staat er niet alleen voor. De meeste webcursussen worden aangeboden met coaching. De webcoach is een ervaren vakspecialist die je doorheen de cursus begeleidt… als jij dat wil. Stel jezelf even voor aan de coach als je met de cursus begint. Vraag hulp of feedback wanneer je maar wilt. 
 • Maak de oefeningen
  Een webcursus is veel meer dan een theoretisch naslagwerk. Dankzij de demo’s, praktijkvoorbeelden en oefeningen krijg je een praktijkgerichte cursus. Hoe actiever je de praktijk doorneemt en inoefent, hoe meer je aan de cursus zal hebben. Probeer je het resultaat al voor te stellen vooraleer je aan een praktijkoefening begint. Denk na bij elke stap die je zet. Maak de oefeningen en stuur ze naar je coach voor feedback.
 • Bouw herhalingen in
  Je webcursus is geen snelheidswedstrijd. Af en toe kort overlopen wat je de vorige keren geleerd hebt, zorgt ervoor dat je de leerstof beter verwerkt. Oefeningen die je moeilijk vond, zullen de tweede keer vast beter lukken!
 • Lees de tips in de cursus
  De meeste webcursussen bieden je een massa tips. Sla ze niet over, want ze bevatten vaak interessante informatie. Meestal geven deze tips goed aan waar het fout kan gaan. Een gewaarschuwd man of vrouw is er twee waard!
 • Beleef plezier aan het leren
  ​Hou je doel voor ogen. Zo zullen je inspanningen nog gerichter worden. Sta af en toe even stil bij de resultaten die je al geboekt hebt en... beloon jezelf! 

 

 

Gepost op 9 april 2015

Loop je wel eens te piekeren? Over het werk, over je relatie of je kinderen, over wat anderen van je denken, over het verleden of de toekomst, kortom: over het leven? Meestal gaat dat piekeren wel over. Maar als je het gevoel krijgt dat je in een doolhof beland bent en de weg niet meer vindt die tot een oplossing of een beslissing leidt, dan moet je beginnen met anders te denken. Denken maakt je immers tot wie je bent, tot wat je doet en tot hoe je je voelt.

Anders denken, hoe doe je dat? Allereerst door je gewoontes in vraag te stellen. Dan pas kan je bepaalde rituelen en patronen in je denken doorbreken. De webcursus ‘Ontwikkel je denkkracht’ helpt je daarbij en stimuleert je om met nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden je denk- en doepatronen verder te ontwikkelen. De moeite dus om wat tijd te investeren in dit fascinerende onderwerp.

Concreet komen de volgende leerdoelen aan bod:

 •     Je leert wat krachtig denken is en je komt meer te weten over verschillende soorten intelligentie.
 •     Je ontdekt welke beperkingen je hebt en leert die doorbreken.
 •     Je leert manieren bedenken om meer harmonie te creëren voor jezelf van binnenuit naar buiten.
 •     Je leert jezelf beter kennen en durft meer te vertrouwen op je intuïtieve krachten.

Voel je je aangesproken? Schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 2 april 2015