U bent hier

Nieuws over online leren - mei 2015

Je eerste website bouwde je met HTML. Je bent er best wel een beetje fier op. Ze is een aantrekkelijk visitekaartje en bezoekers vinden gemakkelijk hun weg naar je informatie en contactgegevens. Maar ze is ook statisch. De bezoekers krijgen elke keer hetzelfde te zien en ze komen dan ook niet meer terug. Je droomt van een blog en een gastenboek…

Met HTML zit je vast als je je website dynamisch wil maken. Maar als je PHP leert, gaat een wereld van nieuwe mogelijkheden voor je open. PHP is een populaire krachtige server-side scripttaal waarmee je de HTML-code aanvult om je webpagina’s dynamisch te maken. Gebruik je PHP in combinatie met een database, dan komen ook blogs, gastenboeken, content management systems, fora, fotoalbums, … binnen handbereik. PHP is bovendien gratis, net als onze webcursus ‘Inleiding tot PHP’ en de bijhorende coaching.

De cursus is pas vernieuwd en geeft je nu beter dan ooit een overzicht van wat allemaal mogelijk is met PHP. Eerst komt de absolute basis. Je krijg uitleg over hoe je variabelen en operatoren gebruikt binnen PHP en je zet eenvoudige programmaconstructies op. Je staat ook stil bij het gebruik van functies en arrays. In een tweede deel focus je op gegevensbeheer. Je leert werken met bestanden, formulieren, sessies en met phpMyAdmin en databanken. De talrijke oefeningen geven je meteen een beeld van de concrete toepassingsmogelijkheden. De meest uitdagende oefeningen stuur je in naar je coach voor feedback.

Heb je een stevige voorkennis van HTML? Zijn programmatielogica, CSS en SQL ook geen grote onbekenden voor jou? Dan kan je je meteen inschrijven voor ‘Inleiding tot PHP’ als werkzoekende of als werknemer.

Heb je die voorkennis nog niet of is ze het beetje onder het stof geraakt? Dan vind je alles wat je nodig hebt om je goed voor te bereiden in ons aanbod webleren:

  • Websites ontwerpen met HTML 5
  • Informatica: programmatielogica
  • Webdesign - stylesheets in CSS3
  • Informatica - SQL
Gepost op 28 mei 2015

Je mag regelmatig een dag thuiswerken. Zo kan je werkgever besparen op kantoorruimte én worden de files korter. Is dat Het Nieuwe Werken? Het Nieuwe Werken (HNW) behelst veel meer! Het is behalve een nieuwe werkstijl ook een nieuwe manier van denken, van leren en zelfs van leven.

FOD Sociale Zekerheid is helemaal mee in het verhaal. Frank Van Massenhove, voorzitter directiecomité, vertelt over zijn ervaring met Het Nieuwe Werken vanuit de praktijk. 

Wil je ook mee zijn? Met de webcursus ‘Het Nieuwe Werken’ ben je meteen gelanceerd. Je vindt er uitgebreid en gefundeerd antwoord op de meest prangende vragen:

  • Wat is Het Nieuwe Werken en wat levert het op?
  • Waarom gaan steeds meer organisaties over op Het Nieuwe Werken of HNW? 
  • Hoe verandert leiderschap? 
  • Hoe bouw je bruggen tussen generaties?
  • Hoe combineer je werk en privé?
  • Hoe kan je binnen je organisatie zelf aan de slag met Het Nieuwe Werken?

Deze webcursus dompelt je onder in wat er staat te gebeuren. Je bekijkt Het Nieuwe Werken vanuit het standpunt van werkzoekende, werknemer, leidinggevende en werkgever. Het gaat hier niet zomaar om een modegril. De wereld is volop aan het veranderen en HNW is al aan de gang. Dus schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 21 mei 2015

Je video is prachtig geworden, beeld voor beeld! Alleen jammer van het kuchje aan het begin en die verspreking een beetje later. Kon je die schoonheidsfoutjes maar wegwerken zonder de hele video opnieuw te moeten doen. Wel, dat kan... met het geluidsbewerkingsprogramma Audacity. Audacity biedt je vele mogelijkheden om je audiobestanden te bewerken en effecten toe te voegen. Onze nieuwe webcursus 'Geluid bewerken met Audacity' leert je hoe je je geluidsbestanden onder handen kan nemen. Het allermooiste is dat Audacity gratis is, net als de webcursus en de coaching.

Bekijk het promofilmpje hieronder en schrijf je in als werkzoekende of als werknemer.

 

Gepost op 12 mei 2015

Janne is 22, werkt als administratief bediende en blijft ondertussen zoeken naar haar droomjob als sociaal werker. Een maand lang kan je haar doen en laten volgen op onze joblog. Flaters in je sollicitatiebrief vermijden, enthousiasme en motivatie uitstralen tijdens het interview of LinkedIn nog beter voor je laten werken - daarover lees je alles in het MagEzine van deze maand. Als je wereld rond solliciteren draait, verslind je alle leesvoer dat je op de juiste weg kan helpen. Je sprokkelt tips, je leert uit de fouten van een ander.

Het is ook een goed idee om alles wat je al over solliciteren weet, eens op een rijtje zetten. Gewoon opnieuw beginnen bij het begin. Je weet wel: Wie ben je? Wat kan je? Wat wil je? Hoe en waar vind je vacatures? Hoe telefoneer je voor een job? Hoe maak je een cv dat werkt? Hoe schrijf je een overtuigende motivatiebrief? Hoe zet je de sociale media in bij je zoektocht naar werk? Hoe bereid je je voor op het jobinterview? Hoe kan je positief opvallen tussen de andere kandidaten?

De beste leidraad bij dit proces is de webcursus ‘Solliciteren doe je zo!’. Bovendien krijg je extra feedback en begeleiding van je webcoach. Een steuntje in de rug is immers geen overbodige luxe!

Wil je werk? Of wil je ander werk? Vergroot je kansen om spoedig die ene job te vinden die je zo graag wil. Schrijf je nu in voor ‘Solliciteren doe je zo!’ als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 6 mei 2015