U bent hier

Nieuws over online leren - juni 2015

Volgende week gaan de schoolpoorten weer voor twee maanden dicht. Veel leerlingen, studenten én leerkrachten slaken een zucht van opluchting: eindelijk vakantie.

Maar wat als jij nu net in juli en augustus 'goesting' en tijd hebt om te studeren? Waar kan je terecht als je wil bijleren waar en wanneer jij wil? Waar vind je cursussen die 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 toegankelijk zijn? Bij ­webleren natuurlijk!

Ontdek ons gratis online opleidingsaanbod en maak je keuze uit softskills, pc­opleidingen, talen of sectorspecifieke cursussen.

Gepost op 25 juni 2015

Schoonmaken is een vak apart. En dat vak moet erkenning krijgen. Niet alleen op de Dag van de Schoonmaak, maar ook op alle andere dagen van het jaar. Vandaag zetten we ze graag even in de kijker: alle mensen die onze omgeving netjes houden, thuis en op het werk.

Wil je zelf in de schoonmaak gaan werken? Bereid je dan voor met onze twee schitterende webcursussen! Ze zijn gratis voor werkzoekenden én werknemers.

Schoonmaken bij mensen thuis
Inhoud: je krijgt informatie over materialen, leert de juiste onderhoudstechnieken toepassen en voert opdrachten uit met behulp van een werkplanning.

Oefeningen: je ‘bezoekt’ een huis waarin vijf kamers moeten worden schoongemaakt. De uitdaging is niet alleen om die kamers schoon te maken, maar vooral ook om dat zo efficiënt mogelijk te doen. Gelukkig sta je er niet alleen voor: plumeau Tine loodst je door het huis en geeft je tips en nuttige informatie.

Inschrijven: als werkzoekende of als werknemer.

Schoonmaken bij mensen thuis: werkattitudes
Inhoud: je leert professioneel omgaan met je klanten. Je wordt door het hele proces geloodst: van de eerste kennismaking met de klant, over het omgaan met regels en het communiceren met de klant, tot het opnemen van verantwoordelijkheden.

Oefeningen: je ‘maakt kennis’ met drie verschillende huishoudhulpen die in drie verschillende gezinnen werken. Ze maken allerlei realistische zaken mee. En weer is plumeau Tine je gids. Ze begeleidt je doorheen de reeks met filmpjes en oefeningen. Op het einde van de cursus kan je een test doen om na te gaan of je alles goed begrepen hebt.

Inschrijven: als werkzoekende of als werknemer.

Veel succes!

Gepost op 18 juni 2015

Een Word-formulier heeft zo zijn voordelen voor de gebruiker en voor jou. De gebruiker bespaart heel wat tijd en ergernis. Het is immers meteen duidelijk waar hij iets moet invullen. En jij bent er zeker van dat alle antwoorden op een uniforme manier bij jou terechtkomen. Ook tijdswinst dus! Een dergelijk formulier aanmaken is wel een werkje voor 'gevorderden'. In de nieuwe webcursus 'MS Word 2013 - Formulieren' leer je er alles over. Het filmpje hieronder geeft je een goed overzicht van de inhoud van de cursus. Wel even het geluid aanzetten!

 

Schrijf je nu gratis in als werkzoekende of als werknemer.

 
Gepost op 11 juni 2015

Wat kan je met jouw talenten doen op de arbeidsmarkt? Welke jobs passen bij jou? Hoe kan je netwerken en jezelf introduceren? Met BOOSTER vind je zelf het antwoord op je vragen! BOOSTER is een korte praktijkgerichte flex-iTraining, specifiek ontworpen voor mensen van alle leeftijden met een diploma hogeschool of universiteit. Nog nooit van BOOSTER gehoord? BOOSTER was vroeger gekend als ‘Work in Progress’.

Hoe werkt BOOSTER? Bij je inschrijving krijg je onmiddellijk toegang tot de webcursussen ‘Creativiteit’, ‘LinkedIn’ en ‘Solliciteren doe je zo!’. Je neemt ze zelfstandig door aan je eigen tempo. Voor hulp en feedback kan je bij je webcoach terecht. Deze drie online cursussen combineer je met drie workshops die elk één aspect van je zoektocht belichten: 'Welke talenten heb ik?', 'Meer jobopportuniteiten zien!' en 'Hoe begin ik aan een professioneel netwerk?'. In een groep van maximaal 15 personen word je een dag lang uitgedaagd tot zelfreflectie. Jouw competenties en jouw kernkwaliteiten vormen het uitgangspunt. Onder begeleiding van een ervaren coach krijg je andere inzichten en leer je ze onder woorden te brengen.

Kan je een zetje gebruiken in je zoektocht naar werk? Kies voor BOOSTER en schrijf je meteen in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 4 juni 2015