U bent hier

Nieuws over online leren - juli 2015

Digitale foto’s nodigen uit om bewerkt te worden. Fletse kleuren helderder maken, het contrast vergroten, rode oogjes verwijderen, bijsnijden of croppen: een foto wordt alleen maar mooier als je hem nabewerkt. Photoshop, met zijn zeer uitgebreide mogelijkheden, is hét fotobewerkingsprogramma bij uitstek. Het wordt gebruikt door fotografen, webdesigners en hobbyisten. Bij sollicitaties is kennis van Photoshop vaak een troef, en lang niet alleen in de grafische sector. Redenen genoeg dus om je eens te verdiepen in Photoshop.

Maar hoe begin je eraan? Doordat Photoshop zo uitgebreid is, hebben beginners het vaak moeilijk om uit te vinden hoe alles werkt. Speciaal voor wie nu met Photoshop begint, is er een nieuwe webcursus ‘Adobe Photoshop CC2014, foto’s bewerken’. De cursus is doorspekt met oefeningen. En op je jongste vakantiefoto’s zal je vast met veel plezier nog verder oefenen.

Schrijf je nu alvast in als werkzoekende of als werknemer.
Je coach zit vanaf maandag 3 augustus uitgerust klaar om je vragen te beantwoorden.

Gepost op 30 juli 2015

Mijnheer X is taalpurist, of beter: taalzuiveraar. Hij begint op een goeie dag een eenmansactie, een handeling in zijn eentje dus: hij wil alle vreemde woorden vervangen door een Nederlandse naam. Vol goede moed begint hij met de invoering van duimspijker, regenscherm, kroeg, …  Het lijkt een slaagstuk te worden! Tot hij zich waagt aan de 'bedrijfsstroomkunde'...

De logistiek heeft altijd een internationaal tintje. Het Engels is er gewoon niet weg te denken uit de dagelijkse communicatie. Als je werkt in een transport- en logistieke omgeving, of als je er graag wil gaan werken, dan moet je echt vertrouwd zijn met het typische vakjargon.

Heb je een basiskennis Engels en ken je in grote lijnen de logistieke woordenschat in het Nederlands? Dan is het  maar een kleine stap om die woordenschat ook in het Engels aan te leren. De webcursus 'Engels – Logistics and transport vocabulary' helpt je daarbij! Saaie woordenlijsten hoef je niet te verwachten. Met een massa gevarieerde oefeningen leer je gewoon al doende alle belangrijke begrippen rond orders, deliveries, modes of transport, containers, shipping and packaging en warehouse.  Je coach helpt je als je dat wil.

Treuzel niet en schrijf je vandaag nog gratis in als werkzoekende of als werknemer.

Je bent bij ons ook aan het juiste adres voor nog veel meer cursussen Engels en logistiek. Blader maar eens door ons cursusaanbod.

En hoe is het afgelopen met mijnheer X? Hij vat het sportief op: erger dan niet geslaagd te zijn, is niet geprobeerd te hebben. Hij betreurt wel dat 'leerganger' het niet gehaald heeft van 'cursist'.

Gepost op 23 juli 2015

Hebben autoschadeherstellers, lassers en WTCAD-tekenaars iets met elkaar gemeen? Ja! De kans is groot dat zij allemaal kunststoffen bewerken. De bewerking is beroepsgebonden, maar de soorten kunststoffen en hun eigenschappen zijn in elk beroep hetzelfde. VDAB-webleren speelt hierop in door 10 webcursussen over de verwerking van kunststoffen aan te bieden. Je leest het goed: 10!

In de basiswebcursus krijg je algemene theorie: eigenschappen van kunststoffen, soorten, toepassingen... De negen andere webcursussen zijn gericht op een specifiek beroep: mecanicien, automecanicien, autoschadehersteller, draaier, frezer, lasser, onderhoudsmechanieker, plaatbewerker en WTCAD-tekenaar. Elk van die modules bestaat uit twee delen. Het eerste is algemene theorie. Het tweede is vakspecifiek en behandelt de bewerking van kunststoffen waarmee je als vakspecialist te maken krijgt, aangevuld met tips inzake veiligheid en milieu.

Deze 10 webcursussen zijn eerder theoretisch. Ze vormen een prima voorbereiding op de echte praktijkoefeningen die je uitvoert in het opleidingsatelier van een VDAB-competentiecentrum.

Waar vind je de cursussen? In onze catalogus, als je zoekt op trefwoord ‘kunststoffen’.

Gepost op 17 juli 2015

Je wil aan de slag in een voedingsbedrijf of in een keuken? Dan zal je zeker enkele hygiëneregels in acht moeten nemen.

Je kan een flinke voorsprong nemen en beter voorbereid gaan solliciteren als je eerst de webcursus 'Een vlieg in de soep' doorneemt. Je leert op een leuke manier de 10 belangrijkste hygiëneregels kennen én je leert ook waarom je ze moet naleven. Met veel oefeningen, verduidelijkende foto's en volledig ingesproken.

 

Wat wil je nog meer? Schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.

Tip! In onze catalogus vind je ook:

  • HACCP - Hygiëne in de horeca

  • Voeding - Hygiëne in de bakkerij

  • Voeding - Hygiëne in de slagerij

  • Voeding - Hygiëne in de voedingsindustrie

Gepost op 9 juli 2015

Met veel plezier en een zekere fierheid lezen we jullie positieve feedback over webleren. Dit vonden we op LinkedIn:

"We kunnen niet goed genoeg geïnformeerd zijn over de mogelijkheden van sociale media. Zeker op vlak van werk zoeken zijn de mogelijkheden groter dan we denken. Regelmatig volg ik interessante cursussen via webleren. Ik maak er dan ook graag reclame mee."

Wil jij meer weten over sociale media op de werkvloer? Ook wij maken graag nog wat reclame!

In de webcursus ‘Sociale media op de werkvloer’ zetten we de meest gekende en de meest gebruikte sociale media op een rij: Facebook, Yammer, LinkedIn, YouTube, Twitter en weblogs. Hoe maak je een account aan? Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten? Waarvoor gebruik je welk medium? Hoe zorg je ervoor dat je noch je bedrijf noch jezelf schade toebrengt? Als toemaatje geven drie experten doorheen de hele cursus hun mening, hun tips en hun toekomstvisie.

Schrijf je gratis in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 2 juli 2015