U bent hier

Nieuws over online leren - augustus 2015

Vroeg of laat is het zover: je wordt gevraagd om je mening te geven op een vergadering, een nieuw product te presenteren voor een groep toehoorders of jezelf te verkopen tijdens een sollicitatiegesprek. Juich je dat toe als een gedroomde kans of is het eerder het begin van je grootste nachtmerrie?

 

In je hoofd duizelt het van de vele vragen. Hoe begin je er in ‘s hemelsnaam aan? Hoe krijg je een overzichtelijke structuur in je presentatie? Hoe moet je met je spreekangst omgaan? Hoe maak je contact met je publiek? Hoe kan je hen boeien? Hoe ga je om met vragen?

 

Verspil er geen slapeloze nachten aan want dit en nog veel meer leer je in onze volledig vernieuwde webcursus ‘Succesvol presenteren’. Bekijk het promofilmpje en schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer.

 

Zoek je naar een tool om je presentaties leuker, interessanter en dynamischer te maken? Probeer dan Prezi eens uit. Prezi doet een beroep op je creativiteit en daagt je uit om over je verhaal na te denken. Je werkt niet met opeenvolgende dia's, maar met een oneindig canvas waarop je uitzoomt om de grote verbanden te laten zien en inzoomt om de details in beeld te brengen. Een vernieuwende aanpak waardoor het gemakkelijker wordt om je publiek te boeien en actief te betrekken bij je presentatie. Met onze nieuwe webcursus 'Werken met Prezi' leer je alle mogelijkheden van Prezi kennen. Je krijgt zelfs tips mee om je presentatie inhoudelijk op te bouwen en uit te werken. Mooi is ook dat Prezi gratis is, net als onze webcursus en de coaching.

Bekijk het promofilmpje hieronder en schrijf je in als werkzoekende of als werknemer.

 

Heb jij ook van die dagen? Met 48 uur zou je er nog niet komen, je holt constant achter de feiten aan, ziet door de bomen het bos niet meer, de papierberg dreigt om te vallen en je agenda is een pijnlijke herinnering aan wat je nog niet gedaan hebt. Als je 's avonds terugkijkt, is er niets om écht tevreden over te zijn. Je energiepeil is tot een alarmerend dieptepunt gedaald en je innerlijke rust is ver te zoeken. Wees er dan maar zeker van dat er tijdrovers in het spel zijn!

De hoogste tijd dus voor een nieuw begin! Leer bewust om te gaan met het kostbaarste wat er is. Roep tijdrovers een halt toe en breng je zaakjes op orde. Het prettige gevolg is dat je méér kan doen in minder tijd... en met méér plezier! Droom maar alvast van de uurtjes die je wint om leuke dingen mee te doen.

In de webcursus 'Timemanagement' krijg je praktische richtlijnen om je bezigheden, je paperassen, je omgeving en jezelf beter onder controle te krijgen – of je nu een job hebt of niet. Dit is fantastisch nieuws! Jijzelf speelt de hoofdrol in dit leerproces. Je coach wandelt graag stap voor stap met je mee.

Dit is wat je leert:

 • Je krijgt meer zicht op je eigen tijdbesteding en leert de tijdrovers herkennen.

 • Je leert een overzicht creëren in taken en verantwoordelijkheden.

 • Je leert je dag realistisch en flexibel plannen.

 • Je leert vooruitzien en dus proactief werken.

 • Je leert prioriteiten stellen om resultaten te boeken.

 • Je leert opruimen, wegwerpen en klasseren.

 • Je leert effectiever communiceren en duidelijke afspraken maken.

 • Je leert kordaat, correct en consequent reageren bij tijdrovende storingen.

Wacht niet langer en schrijf je nu gratis in! Als werknemer of als werkzoekende.

 

De veranderingen komen in een steeds hoger tempo op ons af, vooral op professioneel vlak. Achterop hinken is geen optie, bijblijven is de boodschap. En dat kan, gratis en in alle rust, met webleren!

Thuis, of waar je maar wil, neem je op je eigen tempo het cursusmateriaal door. Ben je een nachtuil of een ochtendmens? Je kiest zelf je beste moment. Eens je voor een cursus ingeschreven bent, hebt je 90 dagen toegang, ook als je situatie ondertussen verandert. Schreef je je in als werkzoekende en vind je werk? Je cursus loopt gewoon door tot de voorziene einddatum. Schreef je je in als werknemer en word je werkloos? Ook dan loopt je cursus gewoon door.

Wat je ook aan de hand hebt op professioneel vlak, webleren kan helpen. Laat je inspireren door deze voorbeelden:

 • ontslagen?
  Je bent niet verslagen! Je kan kiezen uit zowat 20 webcursussen over solliciteren en 10 webcursussen over soft skills (timemanagement, assertiviteit, creativiteit, …) om aan je arbeidsmarktcompetenties te werken, veilig thuis aan je pc.

 • nieuwe Office-versie thuis of op het werk?
  30 bureauticacursussen helpen je flink op dreef met Word, Excel, Access en PowerPoint.

 • niet zo’n talenknobbel?
  Nederlands, Frans en Engels kan je bijspijkeren via webleren: spelling, grammatica, woordenschat, e-mail, professioneel telefoneren, noem maar op…

 • wachttijd voor een opleiding te lang?
  De opleiding die je wil volgen start pas in september of oktober? Je kan een grote voorsprong nemen als je intussen al enkele webcursussen over het onderwerp doorneemt.

 • een job in de logistiek, de bouw, de metaalsector, de verkoop?
  Voor zowat elke sector is er een aanbod aan webcursussen, solliciteren incluis. Blader gerust eens door ons aanbod.

Meer weten?
Surf naar www.vdab.be/webleren

Gepost op 6 augustus 2015