U bent hier

Nieuws over online leren - september 2015

Heb je ooit je mailtje moeten verduidelijken? Of jezelf aan de telefoon betrapt op de woorden ‘nee nee, dat bedoel ik niet…’? Dan moeten we je eigenlijk niet overtuigen van het belang van klantgericht communiceren.

Met een helder taalgebruik in je e-mails en in je gesprekken bied je de klant zekerheid en vertrouwen. In een dynamische en positieve stijl reik je oplossingen aan en stem je de klant tevreden. Zelf win je er tijd en energie mee. Hoe je dat doet, leer je in onze flex-iTrainingen klantgericht communiceren.

Je neemt de theorie door aan je eigen tempo met een online zelfstudiepakket. Je coach begeleidt je als je dat wenst. En in de praktijkgerichte workshops kom je oefenen, je vragen stellen en feedback ontvangen. De ideale mix voor een blijvend resultaat!

Maak je keuze uit ons gratis aanbod en schrijf je snel in:

Wil je de volgende btw-aangifte wel eens kunnen klaren zonder zuchten? Profiteer dan van de vakkennis van de boekhoudkundige experten van online leren. Zij hebben de btw-reglementering helemaal uitgespit en voor jou overzichtelijk samengebracht in een praktijkgerichte cursus. De cursus start met de toelichting van belangrijke btw-begrippen en een aantal opdrachten. Daarna komen de uitgewerkte btw-topics, opgesplitst in binnenlandse verrichtingen, intracommunautaire verrichtingen, invoer/uitvoer en speciale topics. Elk topic bestaat uit een opdracht, een antwoordblad, hulplijnen (!), een voorbeeldboeking en de oplossing.

Je kan de cursus ‘Bedrijfsadministratie: BTW in de praktijk’ volledig zelfstandig doornemen als je kiest voor webleren. Schrijf je dan hier in als werkzoekende of als werknemer.

Wil je de webcursus combineren met praktijkgerichte workshops onder begeleiding van een coach? Kies dan voor flex-iTraining. In vijf workshops van elk een dag komen alle praktische topics aan bod. Je kan oefenen, vragen stellen en feedback krijgen. Lees meer over de flex-iTraining en de inhoud van de workshops.

‘BTW in de praktijk’ behandelt zowel de btw-reglementering als de boekhoudtechniek. Heb je geen voorkennis van boekhouden door opleiding of ervaring? Neem dan eerst de webcursussen 'Initiatie in boekhouden' en 'Boekhouden in de praktijk deel 1' door als voorbereiding.

Je hebt je suf gezocht. Het hebbedingetje waarvan je vriendin droomt voor haar verjaardag ligt gewoon niet in de winkels. Het internet dan maar? Ja hoor, in Engeland is het volop te verkrijgen. Je bestelt, betaalt en hebt het drie dagen later al in huis. In je blijdschap sta je er helemaal niet bij stil welke weg je pakje afgelegd heeft, en wat daar allemaal bij kwam kijken.

Tenzij...  je werkt in de logistiek, of er graag een job wil zoeken. Dan weet je dat het pakje waarschijnlijk over werd gevlogen, en dat er veel spelers bij het transportproces betrokken werden. Het proces bij luchtvracht omvat 8 stappen en bij elke stap moet je rekening houden met nationale, Europese en internationale reglementering.

Wil je er meer over leren? Met de nieuwe webcursus ‘Logistiek - Luchtvracht’ krijg je inzicht in de wetgeving omtrent luchtvracht. Je besteedt veel aandacht aan het invullen en controleren van een airwaybill en de documentenstroom om goederen te versturen per vliegtuig. Je leert welke elementen een rol spelen tijdens het beladen van een vrachtvliegtuig en aan de hand van foto's en video krijg je materiaalkennis en leer je het vakjargon. Als eindoefening vraag je een finale case op bij je coach waarin je alle leerstof in praktijk omzet.

Iets voor jou? Schrijf je vliegensvlug in als werkzoekende of als werknemer.

 

Je vaste klanten ken je op je duimpje. Ze zijn joviaal, zakelijk, onzeker of dominant en je weet perfect hoe je met elk van hen om moet gaan. Vriendelijk en beleefd ben je altijd, dat spreekt vanzelf. Toch blijkt dat af en toe een uitdaging want klanten laten zich ook wel eens van hun slechtste kant zien. En is vriendelijk en beleefd zijn eigenlijk wel hetzelfde als klantgericht handelen? Leer het of fris het op met onze nieuwe webcursus ‘Klantgericht handelen’. We spitten de volgende thema's uit.

  • Wat is een klant?
  • Wie is klant? Hoe kan je hem doorgronden?
  • Wat is klantgericht zijn? Wat bereik je ermee?
  • Hoe ben je klantgericht, zonder dat de klant over je heen loopt?
  • Welke rol spelen je collega's, leidinggevenden en het bedrijf?

Bekijk het promofilmpje en schrijf je in als werkzoekende of als werknemer.