U bent hier

Nieuws over online leren - oktober 2015

Met een grondige basiskennis van Excel kan je gegevens invoeren en bewerken, eenvoudige formules en grafieken maken, de opmaak van je tabel verzorgen, … Dat is natuurlijk al heel wat!

Maar Excel biedt je nog veel meer! Hoe kan je gegevens ordenen en analyseren? Hoe kan je er net dié gegevens uitfilteren en sorteren die jij op dat moment nodig hebt? En hoe kan je ze visueel presenteren op een veelzeggende manier? Kortom: hoe tover je ‘droge’ gegevens om tot nuttige informatie? Draaitabellen, draaigrafieken, overzichten, subtotalen en simulaties bieden uitkomst.

Wil je echt tot het uiterste gaan, dan leer je ook koppelen met andere toepassingssoftware zoals Access. Bovendien maak je kennis met de databasefuncties van Excel.

In drie nieuwe webcursussen komt dit alles uitgebreid aan bod, mét geanimeerde voorbeelden en heel wat oefeningen:

  • MS Excel 2013 Data-analyse 1: Tabellen en overzichten
  • MS Excel 2013 Data-analyse 2: Draaitabellen en -grafieken
  • MS Excel 2013 Data-analyse 3: Extra analyse mogelijkheden

Je neemt de cursussen best in deze volgorde door. Wil je vooraf je basiskennis van Excel 2013 nog eens opfrissen, dan kan je uiteraard ook bij ons terecht.

Ben je klaar voor de uitdaging van data-analyse? Start dan alvast met  
‘MS Excel 2013 Data-analyse 1: Tabellen en overzichten’ als werkzoekende of als werknemer.

Wil je online leren combineren met praktijkgerichte workshops? 
Kies dan voor de ‘Flex-iTraining Werken met Excel en de resultaten presenteren’.

 

Gepost op 29 oktober 2015

Wat kan je met jouw talenten doen op de arbeidsmarkt? Welke jobs passen bij jou? Hoe kan je netwerken en jezelf introduceren? Met BOOSTER vind je zelf het antwoord op je vragen! BOOSTER is een korte praktijkgerichte flex-iTraining, specifiek ontworpen voor mensen van alle leeftijden met een diploma hogeschool of universiteit. 
Het pilootproject in Leuven was een succes. Uit de vele enthousiaste reacties van cursisten pikten we er drie:

  • 'Beste coach, ik heb goed nieuws! Ik heb vrijdag mijn contract getekend en ik begin nu maandag al te werken. Ik zal dinsdag dus niet aanwezig zijn op de workshop. Doe iedereen de groetjes en wens iedereen VEEL succes in zijn/haar zoektocht naar een passende job!' (Florence)
  • 'Het belangrijkste wat de workshops bij me hebben teweeggebracht is een versnelde bewustwording van hoe je een job zoekt en hoe het landschap eruit ziet. Ook brachten ze wat variatie in het continue zoeken naar werk, zodat de motivatie hoog bleef. Ondertussen ben ik iets meer dan een half jaar aan de slag als commercieel adviseur, een goede startersjob waar ik verschillende eigenschappen en competenties kan aanscherpen.' (Yenz)
  • 'Graag wil ik mijn coach nog eens bedanken voor de workshops. Ze hebben me veel steun en inspiratie gegeven! Ik vond dat er met veel aandacht geluisterd werd naar ieders persoonlijk verhaal en dat er veel begrip en respect getoond werd voor de situatie van iedereen. Dankzij de concrete tips ging ik na de workshops steeds met volle moed terug naar huis! Ik heb de Flex-iTraining dan ook aangeraden aan een aantal vrienden van mij.' (Lien)

Kan je ook een zetje gebruiken in je zoektocht naar werk? Vanaf nu kan je de BOOSTER-workshops gratis volgen in Leuven, Brugge en Antwerpen, in drie locaties vlakbij het station.
Lees hier meer en schrijf je in!

Gepost op 29 oktober 2015

Niet alleen voor een tekenaar of ontwerper is kennis van AutoCAD een vereiste. Ook een calculator, een productievoorbereider of een werfleider heeft met AutoCAD een belangrijke troef op zak. Neem zelf  de proef op de som: vandaag krijg je in de vacaturedatabank bijna 1800 jobs als je trefwoord AutoCAD intypt.

Wil jij je ook toeleggen op het produceren van tweedimensionale technische tekeningen met behulp van de computer? Grijp je kans met onze drie nieuwe gratis webcursussen ‘2D-werktekeningen maken met AutoCAD’. Stap voor stap krijg je de software onder de knie en leer je de meest voorkomende tekencommando’s efficiënt gebruiken. Je bouwt tekeningen op, werkt met layers, templates en maten, je arceert, voegt tekst toe en je plot. Eens je de smaak te pakken krijgt met deel 1 en 2 van de cursus, kan je als gevorderde smullen van uitgebreide tekstobjecten, dynamic blocks, attributen, cloud collaboration en custom routines. Let wel op: de cursussen zijn in het Engels geschreven.

Begin vandaag nog met deel 1 van ‘CAD - 2D-werktekeningen maken met AutoCAD’ als werkzoekende of als werknemer.

 

Gepost op 22 oktober 2015

Bijna één op de tien jobs in Vlaanderen heeft een rechtstreekse of onrechtstreekse band met de haven. Dat zijn niet allemaal dokwerkers of stoere zeebonken. In de haven zitten meer beroepen dan je denkt: douaniers, expediteurs, logistiek medewerkers, chauffeurs, lassers, orderpickers, … Wat hebben ze met elkaar gemeen? Hun liefde voor en hun kennis van de haven!

Ook jij krijgt de kans om je havenkennis bij te schaven. Met de nieuwe webcursus ‘Logistiek - Havenkennis’ krijg je inzicht in:

  • de soorten havens en hun kenmerken
  • de functies en het belang van een haven
  • de uitdagingen voor de evoluerende haven
  • de situering van wereldhavens op een interactieve kaart

Deze cursus maakt deel uit van ons groeiend aanbod webcursussen in de logistieke sector. De coaches helpen je graag met inhoudelijke feedback, maar ook met de uitstippeling van je leerpad. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een berichtje sturen waarin je jezelf even voorstelt.

Schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer, en stuur een kennismakingsmailtje naar je coach voor het allerbeste leerresultaat!

 

Gepost op 15 oktober 2015

Je hebt een lumineus idee! Je leven wordt er een stuk eenvoudiger en prettiger door en je wil het graag met anderen delen. Wàt jouw idee is, zullen we hier natuurlijk niet verklappen want dan gaat een ander er misschien mee lopen. Neen, je wil er zelf een app van maken!

Laat een gebrek aan technische kennis je vooral niet van je plannen afbrengen. Met de webcursus ’Webdesign: Apps - Eigen App ontwikkelen’ leer je alles wat je moet weten om je droom waar te maken. Daarbij gebruik je PhoneGap, populaire open source software om hybride apps te bouwen. In de cursus start je onmiddellijk met het compileren van je eerste app. Dan maak je je eerste echte app en leert die bewerken, van plug-ins voorzien en uiteindelijk publiceren op Apple en Android. Je krijgt zelfs tips mee voor de marketing.

Is je idee rijp om uitgevoerd te worden? Wil je je eigen succesvolle app in iTunes of Google Play zien staan? Of begin je liever bescheidener met een app voor eigen gebruik? In elk geval is de webcursus ‘Webdesign: Apps - Eigen App ontwikkelen’ de ideale start! Schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.

Tip! Met webleren kan je de nodige voorkennis opdoen van HTML, CSS, Javascript en JQuery vooraleer je met PhoneGap start.

Foto ©: Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Gepost op 8 oktober 2015

Een informaticus kan niet zomaar gaan solliciteren als boekhouder. De onontbeerlijke vakkennis zal hij in de meeste gevallen niet hebben. Toch zijn er ook heel wat vaardigheden die voor elke job belangrijk zijn: de brede algemene arbeidsmarktcompetenties of soft skills. Heb je ze, dan vergroot je je kansen op werk!

Gebruik de periode tussen twee jobs dus niet alleen om te gaan solliciteren. Het is ook een ideale gelegenheid om je persoonlijke vaardigheden eens onder de loep te nemen en – waar nodig – bij te schaven. Wees eerlijk met jezelf! Ben je assertief in een werksituatie of laat je gemakkelijk op je kop zitten? Zou je jezelf creatief noemen of zit je vastgeroest in oude patronen? Kan je je tijd efficiënt indelen of heb je van timemanagement geen kaas gegeten? Weet je conflicten te hanteren of loop je er liever van weg?

Aan al deze vaardigheden kan je werken - prettig en snel. Webleren is daarvoor een ideale manier. Je leert thuis, in je vertrouwde omgeving. Toch sta je er niet alleen voor. Met al je vragen kan je terecht bij je webcoach.

Bekijk ons uitgebreid aanbod soft skills in deze Prezi en schrijf je in!

Gepost op 1 oktober 2015